top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Guatemala

Guatemala
top 10 bezienswaardigheden:

Guatemala

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Guatemala

... meer handige websites

 

Guatemala ligt tussen de landen Mexico, Belize, Honduras en El Salvador in Midden-Amerika. Alleen het zuiden van Guatemala grenst aan de Stille Oceaan. Een vakantie in Guatemala begint voor de meest toeristen in de Guatemala-Stad. Om even de nieuwe tijdszone te overbruggen, kun je er voor kiezen om enkele dagen hier rustig bij te komen. De stad heeft een charmant voorkomen en heeft daarnaast een super moderne kant. De meeste toeristen zullen echter al snel hun weg vervolgen en beginnen aan rondreis door het prachtige en indrukwekkende landschap van Guatemala. Vulkaangebergte, uitgestrekte meren, bergtoppen, jungles en tropische regenwouden wisselen elkaar met het grootste gemak af. De meeste routes gaan langs bijzondere plekken waarin de Maya cultuur centraal staat. De fascinerende geschiedenis van dit eeuwen oude volk is zelfs voor veel mensen de aanleiding om dit land te bezoeken. Natuur, cultuur en geschiedenis komen namelijk in Guatemala op bijzondere wijze samen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Guatemala

bezienswaardigheid nummer 1 Tikal
In het noorden van Guatemala kun je de eeuwenoude Maya cultuur bezoeken bij Tikal. Als één van de grootste Maya steden uit de geschiedenis, heeft de stad Tikal veel invloed uit kunnen oefenen. Met name tijdens de zesde en zevende eeuw v.Chr. was Tikal een machtig centrum binnen de Mayabeschaving. Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw, werd de stad Tikal tot werelderfgoed verklaard door Unesco. Allerlei opgravingen in de jungle hebben prachtige historische monumenten blootgelegd, waaruit men eeuwenoude kennis heeft op kunnen doen. In de stad Tikal, die voorheen ook wel bekend stond als ‘Yax Mutal’, kun je met eigen ogen een aantal tempels, piramides, waterputten, pleinen en verschillende akropolissen bewonderen. Slechts een klein percentage van de Maya stad is te bewonderen. Het grootste deel ligt namelijk nog altijd diep onder de grond verscholen.
www.tikalnationalpark.org
   
bezienswaardigheid nummer 2 De oude hoofdstad Antigua
De in 1543 gestichte stad Antigua, is een pareltje onder de steden van Guatemala. Destijds droeg het nog de naam ‘Santiago de los Caballeros’. Het Spaanse verleden van deze stad aan de voet van de Volcan de Agua, is er nog altijd voelbaar wanneer je door het centrum loopt. Zo heeft Antigua veel bijzondere en koloniale bouwwerken zoals de Catedral de Santiago, Palacio de los Capitanes Generales, Palacio del Ayuntamiento, Iglesia y convento de la Merced, Parque Central en de Hospital de San Pedro. Omdat de oude hoofdstad Antigua sinds 1979 op de lijst werelderfgoederen van Unesco staat, heeft het aan bezoekers geen gebrek. Het kan soms behoorlijk druk zijn in de stad.
http://whc.unesco.org/en/list/65
   
bezienswaardigheid nummer 3 Meer van Atitlán
Het kratermeer Atitlán ligt ten westen van Guatemala-stad. ‘Lago de Atitlán’ is ruim achttien meter lang en acht kilometer breed. Daarnaast wordt het meer ook nog eens door twaalf vulkanen omsingeld. Volgens sommige bezoekers wordt het meer van Atitlán betiteld als mooiste meer van de wereld. Wij willen beamen dat het in ieder geval het mooiste meer van Guatemala is. In de omgeving van het meer zijn bijzondere sfeervolle dorpen te bezoeken, zoals Panajachel, San Pedro La Laguna, San Marcos La Laguna, Santa Cruz la Laguna en Santa Catarina Palopó. En natuurlijk zijn er in de omgeving van het Atitlán ook verschillende avontuurlijke excursies te volgen. www.atitlan.com
   
bezienswaardigheid nummer 4 Pacaya vulkaan
De actieve stratovulkaan Pacaya meet een hoogte van ruim vijfentwintighonderd meter. Voor verschillende sportieveling is de Pacaya vulkaan dan ook een uitdaging om te beklimmen. Onder begeleiding van een gids duurt de tocht ongeveer een kleine twee uur. Dit hangt een beetje af van de conditie van de deelnemers. Men dient voorzien te zijn van een goede uitrusting. Denk hierbij aan voldoende drinkwater, iets te eten, goede schoenen en gepaste kleding. Het weer kan gemakkelijk omslaan en bovenaan is het een stuk frisser. Eenmaal boven word je getrakteerd op een fenomenaal uitzicht over de regio.
www.oxexpeditions.com/PacayaVolcanoHike.html
   
bezienswaardigheid nummer 5 Guatemala City
Het volmondige ‘La Nueva Guatemala de la Asunción’ wordt door de inwoners van de stad vaak aangeduid als ‘Guate’. De hoofdstad Guatemala-stad is behalve een bestuurscentrum ook een toeristische bestemming. De internationale luchthaven La Aurora levert dagelijks een stroming nieuwe toeristen af, die de stad graag komen bewonderen. Met bezienswaardigheden in het historische centrum ‘Zone One’ zoals het Palacio Nacional de la Cultura, Casa Presidencial, Plaza de la Constitución en Catadral de Ciudad de Guatemala heeft de stad heel wat cultuur te bieden. Daarnaast heeft de stad nog enkele boeiende musea, leuke uitgaansgelegenheden en heel veel sfeer.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 El Mirador
De jungles van Guatemala hebben nog heel veel verborgen schatten verscholen liggen. El Mirador, ten noorden van Tikal, is hier een goed voorbeeld van. De pre-Colombiaanse Maya cultuur El Mirador , werd omstreeks 1926 ontdekt. Pas jaren later werd er een moeizame expeditie opgestart om verschillende oude architectuur op te graven. En dat werd ruimschoots beloond. Niemand had kunnen vermoeden hoe imposant deze plek was en nu is. Inmiddels zijn er diverse oude piramides, tempels en andere historische structuren blootgelegd waar al verschillende studies op los zijn gelaten.
www.authenticmaya.com/mirador1.htm
   
bezienswaardigheid nummer 7 Quetzaltenango
De zuidoostelijk gelegen stad Quetzaltenango , ook wel Xela genoemd, is voorzien van prachtige oude architectuur. De meest bloeiende periode vond plaats tijdens de negentiende eeuw. Quetzaltenango was een belangrijke stad in de koffie industrie. Het historische centrum staat vol met prachtige oude gebouwen. Tegenwoordig staat de stad bekend als universiteitsstad, een belangrijk handelscentrum en een stad waar je uitstekend kunt winkelen. Tijdens de jaarlijkse Central Fair komen al deze zaken op prettige wijze samen. Het vulkaanlandschap in de omgeving, leent zich uitstekend voor sportieve activiteiten.
http://vivexela.visitguatemala.com/es/inicio.php
   
bezienswaardigheid nummer 8 San Miguel Petapa
In het zuiden van Guatemala, nabij het prachtige meer van Amatitlán, ligt de plaats en gemeente San Miguel Petapa. De stad zelf wordt veelal bezocht om de vaak uitbundig gevierde traditionele en religieuze evenementen. De meest bekenden hiervan is de traditionele ‘Danza de las Flores’ dans van de bloemen en de ‘Feria Patronal’ een septemberfeest ter ere van de Aartsengel S. Michael. Ander bijzondere bezienswaardigheden in de omgeving zijn La Cerra Ecological Park en de golfbaan Mayan Golf.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Chichicastenango
De stad Chichicastenango staat in Guatemala alom bekend om de K’iche’ Maya cultuur en de markt die er gehouden wordt. Het culturele leven in ‘Chichi’ is met name op de markt goed zichtbaar. Allerlei kramen zijn er gevuld met handwerken, lekkernijen, sieraden, maskers, kruiden, kleding, stoffen en bloemen. Andere interessante bezienswaardigheden van de stad zijn de Santo Tomás kerk, de kleurrijke begraafplaats Chichi cemetry en Cerro de la Democracia.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Museo Popol Vuh
In Guatemala-stad, op de campus van de universiteit Francisco Marroquín, kun je het museum Popol Vuh bezoeken. Dit museum werd in de negentiende eeuw kleinschalig opgericht door Mr. Jorge Castillo. Het museum heeft inmiddels een uitmuntende collectie kunst uit de Maya cultuur tentoongesteld. Zowel de bezoekers als de studenten van de universiteit kunnen hier in alle rust verschillende aspecten en details uit de pre-Colombiaanse geschiedenis bestuderen. Je treft er onder andere keramische voorwerpen, stenen sculpturen en een mythologisch gedeelte waarin allerlei goden aan het bod komen. De naam van het museum is te herleiden naar de historische-mythologische tekst van de Maya bevolking K’iche’.
   
  Meer informatie over Guatemala:

winterzon in Guatemala

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies