top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van IJsland

IJsland
top 10 bezienswaardigheden:

Reykjavik
IJsland

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieėn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo IJsland
reisadvies reisadvies IJsland

... meer handige websites

 

Het land van de ongerepte natuur, bergen, vulkanen, geisers en gletsjers. De meest prachtige decors schieten je voorbij tijdens een reis door dit bijzondere landschap. Soms kan een uitbarsting van een vulkaan de vliegwereld in Europa deels platleggen. Dit hebben we in 2010 kunnen ondervinden. Er is veel te doen en te beleven als je een beetje ondernemend bent aangelegd. Verschillende excursies bieden de mogelijkheden om de eilanden op een originele manier te verkennen. Maar ook wat betreft cultuur en wetenschap is hier genoeg te doen. Vooral in plaatsen als Reykjavik zijn er verschillende musea te vinden met veel culturele en historische achtergronden.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
IJsland

bezienswaardigheid nummer 1 Reykjavik
De dynamische hoofdstad van IJsland heeft een veelzijdig aanbod van bezienswaardigheden. Er zijn veel musea te bezoeken als het cultuurhuis, het kunstmuseum en het nationale museum. De prachtige en bijzonder vormgegeven Hallgrimskirkja kerk met zijn 5275 tellende pijpen van het pijpenorgel trekt jaarlijks vele bezoekers. Maar ook de futuristische uitziende warmwateropslag van de stad is een heuse trekpleister. Dit noemt men de ‘Pearl’ en het bevindt zich op de Öskjuhlķš heuvel.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Nationaal Park Snęfellsjökull
In het westen van IJsland ligt dit prachtige natuurpark met de met ijs bedekte Snaefellsjökull vulkaan. Het nieuwste nationale park van het land heeft een oppervlakte van ongeveer 170 km². De paden met lava geven te kennen dat er vulkanische activiteiten hebben plaatsgevonden. De hoeveelheid lava hebben diverse grotten en lava formaties opgeleverd. Verder zijn er diverse archeologische resten te bezichtigen waarvan sommige tussen de 500 en 700 jaar oud zijn. Vermoedelijk van de eerste visserijen die er hebben plaatsgevonden. Het is aan te bevelen om het gebied met gids te doorkruisen.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Geysir in Zuid IJsland
In de Haukadalur vallei ligt de beroemdste geiser van IJsland. Tijdens een uitbarsting van deze natuurlijke attractie kan het kokende water wel 70 meter hoog de lucht in spuiten. Helaas gebeurt het niet meer zo heel vaak. De opening is zo’n 18 meter breed. Geysir wordt vaak samen met Žingvellir en Gullfoss de ‘Golden Circle’ genoemd. Dit is de bekendste toeristische route van het land.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Westman Eilanden
Er wordt wel eens gezegd, dat als je de Westman eilanden niet hebt gezien, je IJsland niet kent. De vijftien eilanden liggen ongeveer een elf kilometer voor de zuidwestkust van IJsland. Het grootste eiland, Heimaey, is het enige bewoonde eiland van de groep. Op het eiland vindt je veel papagaaiduikers en huizen die met veel precisie op steile rotswanden zijn gebouwd. Sinds 1874 staat het eiland bij de jeugd bekend om zijn Žjóšhįtķš-muziekfestival die vaak in augustus plaatsvindt en van vrijdag tot maandag duurt.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Blue Lagoon in Reykjavik
Thermale baden zijn in IJsland op verschillende locaties te vinden. Lokale mensen noemen ze ‘de bron voor eeuwige jeugd’. Niet geheel onterecht als je beseft dat de geothermische baden bijzondere geneeskrachtige werkingen heeft. Zo is het niet alleen verzachtend voor artritis en reuma, het geneest zelfs verschillende soorten huidaandoeningen. De thermale baden in Blue Lagoon zijn het meest uitnodigend, vooral door de unieke omgeving. Het ligt op ongeveer 22 kilometer van de luchthaven Keflavik.
www.bluelagoon.com
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Noorderlicht
Wie naar IJsland reist tussen september en april kan getuige zijn van het bijzonder natuurfenomeen ‘noorderlicht’. Deze zeer bijzondere kleuring van de hemel (aurora borealis) heeft altijd al voor veel belangstelling gezorgd. Verschillende speciale routes worden hiervoor georganiseerd.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Gullfoss
Waarschijnlijk zal je diep onder de indruk zijn van de fantastische watervallen in Gullfoss. De kloof waarin het water neer dendert is een 70 meter diep, 20 meter breed en ongeveer 2,5 kilometer lang. Door het opstuivende water zijn er met zonnig weer meerdere regenbogen te zien. De waterval is onderdeel van de ‘Golden Circle’, de meest toeristische route van IJsland naar ondermeer Žingvellir en Geysir
   
bezienswaardigheid nummer 8 Dimmuborgir Rotsformaties
De bizar gevormde vulkanische gesteentes in dit natuurreservaat creėren een opmerkelijk uiterlijk. Het lijkt namelijk of je hier tussen de resten van een oud en verlaten kasteel loopt. De uitbarstingen van zo’n 3000 jaar geleden hebben voor het instorten van een lavadak gezorgd en hiermee is het bijzondere uiterlijk ontstaan. Soort gelijke lava formaties zijn ook gevonden op de bodem van de oceaan voor de kust van Mexico.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Nationaal Park Skaftafell
In het zuiden van IJsland tussen Kirkjubęjarklaustur en Höfn ligt sinds 1967 dit nationale park. Het ruige landschap afgewisseld met gletsjers en bergen heeft een magische aantrekkingskracht op de vele bezoekers van IJsland. Doordat er geen wegen door het park lopen, maar alleen wandelpaden, is het een uitmuntende plek voor wandelaars. Er is zelf gelegenheid tot kamperen. Ook zijn er georganiseerde wandelingen met parkwachters te volgen. In het bezoekerscentrum is er meer informatie over te vinden.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Eiland Grķmsey
Dit kleine eilandje wat in het noorden op ongeveer veertig kilometer uit de kust van IJsland ligt, is vernoemd naar zijn eerste bewoner. Het is het meest noordelijke bewoonde eiland van IJsland. Door zijn hoeveelheid van zeker 60 soorten vogels die er huishouden, is het een waar paradijs voor vogelaars. De lokale inwoners leven er voornamelijk van de visserij.
   
  Meer informatie over IJsland:

IJsland informatie
IJsland informatie
IJsland toerisme
wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies