top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van India

India
top 10 bezienswaardigheden:

Goa
India

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo India
reisadvies reisadvies India

... meer handige websites

 

Het Zuid-Aziatische land India, is zonder meer een land van cultuur, traditie en heel veel kunst. De geuren en kleuren die je er ervaart, zullen voor altijd in je geheugen worden opgeslagen. Het druk bevolkte India ligt onder buurland Pakistan aan de Indische Oceaan. De meest bekende steden en plaatsen van India zijn Bombay, New Delhi, Agra, Varanasi, Pushkar en Jaipur. Het land heeft heel wat prachtig bezienswaardigheden om te ontdekken. Denk hierbij aan de vele tempels, Tibetaanse kloosters, paleizen, besneeuwde bergtoppen, tijgers, exotische rivieren en het Himalya gebergte. Maak een boottocht over de Ganges of bezoek één van de kleurrijke festivals zoals het vijfdaagse Diwali of de Ganesh Chaturthi. Een bezoek aan India is in meerdere opzichten uniek te noemen.

Vergeet overigens niet voor vertrek naar India je visum te regelen. Je visum voor India aanvragen kan tegenwoordig simpelweg online, maar moet wel tijdig gebeuren voordat je naar India afreist.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
India

bezienswaardigheid nummer 1 Taj Mahal
Met stip op nummer 1 van bijzondere bezienswaardigheden, staat natuurlijk de Taj Mahal. In India wordt de Taj Mahal gezien als belangrijkste monument van het land. Het staat dan ook symbool voor India. De Taj Mahal werd in de eerste helft van de zeventiende eeuw gebouwd in opdracht van de leider van het Mogolrijk, Shah Jahan. Het dient als grafmonument voor zijn overleden vrouw Mumtaz Mahal, die in 1631 stierf in haar kraambed. Na het overlijden van Shah Jahan is hij hier zelf bijgeplaatst. Het Mausoleum Taj Mahal is inmiddels verkozen tot één van zeven wereldwonderen. Het heeft aan aandacht dan ook niets te kort. Door veel bezoekers wordt de Taj Mahal gezien als hét symbool van de liefde.
www.bijzondereplaatsen.nl/india/tajmahal.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2 Chennai
De stad Chennai ligt in het noordoosten van India. Onder de bezienswaardigheden van de stad Chennai bevinden zich een prachtig stand ‘Marina Beach’, de witte basiliek ‘Santhome Basilica’ en de ‘National Art Gallery’. Maar er is nog zo veel meer te ontdekken. De stad Chennai heeft interessante galeries, boeiende musea en heeft heel veel cultuur te delen. Dansvoorstellingen met daarin de beroemde Bharat Natyam dans is in vele opzichten een lust voor het oog. Van de vele festivals die er gevierd worden is vooral het vijfdaagse Natyanjali Dance Festival een aanbeveling waard. Chennai behoort niet voor niets tot één van de meest bezochte en populaire steden van India.
   
bezienswaardigheid nummer 3 De paleizen van Rajasthan
In de noordwestelijk gelegen deelstaat Rajasthan zijn een aantal zeer bijzondere paleizen en forten te bezoeken. Een prachtig voorbeeld hiervan is de sprookjesachtige Umaid Bhawan Palace en het fort van Jaisalmer. Andere prachtige paleizen en forten zijn: Jaisalmer Fort, Mehrangarh Fort, Hawa Mahal, Rambagh Palace, Nahargarh Fort en Jal Mahal.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Varanasi
Volgens velen is de stad Varanasi de meest mooie stad van India. De stad wordt ook wel Benares genoemd. Als één van de oudste bewoonde steden ter wereld heeft het dan ook heel wat te bieden. Het meest bezochte deel van Varanasi is ‘Manikarnika Ghat’. De trappen aan het ‘heilige’ water zijn vrijwel altijd gevuld met mensen. Er worden veel rituelen uitgevoerd en zelfs begrafenis ceremonies kun je er treffen. Er is eigenlijk altijd wat te doen. Een andere geliefde plek aan het water is bij Dashashwamedh Ghat aan de Ganges rivier. Een plek waar wederom veel ceremonies en festivals plaatsvinden. Hier bevindt zich tevens de Vishwanath tempel.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Kanha National Park
Het prachtige Kanha National Park is geliefd bij zowel de inwoners als de toeristen die naar India komen. Het groene park, in de staat Madhya Pradesh, heeft een aantal wilde dieren in een zo natuurlijk mogelijke omgeving. Denk hierbij aan olifanten, tijgers en hyena’s. Het in 1955 opgerichte park is zelfs gebruikt als inspiratie voor het boek ‘Jungle Book’ van de Britse schrijver Rudyard Kipling.
www.kanhanationalpark.com
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Jodhpur
De toeristische plaats Jodhpur wordt veelal bezocht om de mooie paleizen, forten en tempels. Daarnaast wordt het ook wel de ‘blauwe stad’ genoemd, omdat veel huizen in dezelfde kleur blauw zijn opgetrokken. De geschiedenis van de stad gaat terug naar de vijftiende eeuw. Met een strategische liggen op de weg naar Delhi wisten veel handelaren de stad al snel te vinden. Nog altijd is de handel belangrijk. Vooral de handnijverheid in meubels, tapijten en andere voorwerpen leveren voldoende inkomsten op. Ook het Mehrangarh fort en het Umaid Bhawan paleis zijn zeker een bezoekje waard.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Darjeeling
De oostelijk gelegen stad Darjeeling ligt in de staat West-Bengalen. De stad kenmerkt zich door de beroemde Darjeeeling thee die er verbouwd wordt en de Darjeeling Himalayan Railway. Beiden zijn inmiddels onderdeel van Unesco’s werelderfgoederen. De nostalgische stoom locomotief van Darjeeling Himalayan Railway passeert in Darjeeling het ‘Ghum’ treinstation en geeft je een fraai uitzicht over de groene heuvels waar de theeplantages zich bevinden. Andere bijzondere bezienswaardigheden in Darjeeling zijn het oorlogsmonument en de Barbotey Rock Garden.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Bandhavgarh National Park
Vlakbij de stad Umaria is één van India’s mooiste nationale parken gelegen. Bandhavgarh National Park heeft namelijk een uitgebreid aanbod van biodiversiteit en daarnaast heeft woont er de grootste populatie tijgers in India. Maar er komen ook luipaarden, rendieren, bizons, wolven en reptielen voor.
www.bandhavgarh-national-park.com
   
bezienswaardigheid nummer 9 Mahabodhi Tempel
De boeddhistische Mahabodhi Tempel is een bijzondere verschijning. De tempel staat in de plaats Bodh Gaya, op de plek waarvan men zegt dat Siddhartha Gautama totale verlichting bereikte. Deze spirituele leider wordt ook wel de Sakjamoeni Boeddha genoemd. De Mahabodhi Tempel werd omstreeks de vijfde of zesde eeuw gebouwd en staat direct naast een heilige Bodhi boom. Door de jaren heen hebben er wel een aantal renovaties en aanpassingen plaatsgevonden.
www.bodhgayatemple.com
   
bezienswaardigheid nummer 10 Agra Fort
Onder leiding van de Mogolse keizer Akbar werd in de zestiende eeuw opdracht gegeven voor het bouwen van Agra Fort. Het fort, wat naast de tuinen van de Taj Mahal staat, is gebouwd met een kenmerkende rode zandsteen. Het bood destijds onderdak aan de regerende islamitische Mogoldynastie. Twee bekende poorten van Fort Agra zijn ‘Delhi Gate’ en ‘Lahore Gate’. Omdat Agra Fort nog in gebruik is door defensie, is er slecht een deel opengesteld voor het publiek.
http://thinkingparticle.com/articles/agra-fort-history-pictures-information
   
  Meer informatie over India:

winterzonvakantie in India

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies