top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van KaapverdiŽ

KaapverdiŽ
top 10 bezienswaardigheden:

Boa Vista
KaapverdiŽ
Sal
Santiago

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo KaapverdiŽ
reisadvies reisadvies KaapverdiŽ

... meer handige websites

 

Ten zuiden van de Canarische Eilanden vind je de wat minder bekende eilanden van KaapverdiŽ. Van de in totaal tien eilanden zijn er negen bewoond. De meest bekende en aantrekkelijke eilanden zijn S„o Vicente, Sal, Santo Ant„o, Boavista, Fogo, Majo en Santiago. Met het beloofde subtropische klimaat is het een prima zonbestemming op redelijke afstand (zes uur vliegen) van Nederland. Vooral bergbeklimmers, wandelaars en duikers vinden er voldoende uitdagingen om er een actieve vakantie te vieren. Maar ook de rustzoekers kunnen er prima vertoeven op de vele prachtige zandstranden die KaapverdiŽ te bieden heeft. Dankzij het zonnige en aangenaam warme weer tijdens onze wintermaanden is KaapverdiŽ vooral ook erg populair geworden als winterzonbestemming. Op ruim zes uur vliegen kun je je prima vermaken in de luxe all-inclusive resorts die je op de Kaapverdische Eilanden aantreft.

Wie wat avontuurlijker ingesteld is die kan natuurlijk ook de natuur en de meer authentieke kant van deze eilanden gaan opzoeken. KaapverdiŽ heeft wat dat betreft ook het nodige te bieden. Deze meer onverwachte kant van de Kaapverdische Eilanden wordt vaak wat minder nadrukkelijk belicht, maar is zeker wel aanwezig. Zorg voor een vakantie naar KaapverdiŽ altijd voor een goede reisvoorbereiding. Regel je KaapverdiŽ visum, check of je vaccinaties nodig hebt en zorg voor een goede bescherming tegen de sterke UV-straling door de zon.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
KaapverdiŽ

bezienswaardigheid nummer 1 Praia
Je vindt deze levendige stad op het grootste eiland ĎSantiagoí van KaapverdiŽ. De hoofdstad van KaapverdiŽ is tevens het meest moderne gedeelte van het eiland. Hoewel er nog altijd veel op cultureel gebied te vinden is, kenmerkt het zich ook door wat modernere gebouwen aan bijvoorbeeld de Avenida Cidade de Lisboa, interessante exposities en een bruisend nachtleven. Het oude stadhuis en het paleis zijn heuse trekpleisters in het koloniale deel van de stad. Het scheepvaartmuseum en het etnografische museum zijn de meest interessante musea van Praia.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Pico de Fogo
Op het eiland Fogo is het hoogste punt van KaapverdiŽ te vinden. De Pico de Fogo is een actieve Stratovulkaan. In de krater wonen een kleine duizend mensen in het dorp Cha das Caldeiras. Zij houden zich voornamelijk bezig met de toestromende toeristen, het telen van druiven voor de wijn en het verzorgen van de koffieplantages op de vruchtbare helling van deze Pico de Fogo. Het gebied rondom deze Pico de Fogo behoort toe aan het Nationale Park van KaapverdiŽ.
www.kaapverdietop10.nl/pico-de-fogo.htm
   
bezienswaardigheid nummer 3 Santiago
KaapverdiŽ bestaat uit een reeks eilanden, waarvan Santiago de grootste en de belangrijkste is. In het zuidoosten ligt de hoofdstad Praia. Door zijn bergachtige landschap is dit eiland ook het meest groen van allemaal. In de historische oude hoofdstad, Cidade Velha, zijn een aantal bijzondere bezienswaardigheden te vinden. Zo was dit ooit een vestigingsplaats van Portugezen. Duikers vinden in deze omgeving oude scheepswrakken en op het vaste land is er het oude fort met zijn kanonnen en een oude schandpaal. In de omgeving van de stad Rarrafal, wat in het noordwestelijke deel van het eiland ligt, vind je de mooiste stranden.
www.kaapverdietop10.nl/santiago.htm
   
bezienswaardigheid nummer 4 Duiken
KaapverdiŽ is voor veel watersportliefhebbers geen onbekende. Met name duikers en surfers vinden in grote getale hun weg naar deze spannende bestemming. Surfers zoeken vaak de eilanden Boavista en Sal op. Duikers kammen het gehele gebied rondom de eilanden af en komen daar zelfs bultruggen en dolfijnen tegen. Een aantal zeer interessante duiklocaties in de regio zijn: Tres Grotes, Santo Ant„o, Buracona en Regona, Dois Olhos en Langosta verde, Cavala, Choclassa profonda, Relitto Kwarcit-Boris, Ancora, Farol, Caldaja, Pontinha e Pontinha profonda, Dunas, Champignon, Ponta Preta funda, Perid„o, Morro das Pedra, Punta Alvacova, Bera dícoral.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Carreta Carreta schildpadden
KaapverdiŽ is zeer begaan met de Carreta Carreta schildpadden. Op bijna ieder eiland kom je ze wel tegen. Heel bijzonder zijn de plaatsen waar je door middel van een leerzame excursie mee mag helpen met het voeren en verzorgen van deze prachtige dieren. Soms kan het zijn dat delen van het strand zijn afgezet i.v.m. het broeden en uitkomen van deze Carreta Carreta schildpadden. Vooral op de eilanden Boavista, Sal en Maio is men zeer begaan met deze dieren.
   

   
bezienswaardigheid nummer 6 Serra Malagueta Natural Park
Een prachtig stuk natuur met groene heuvels, waarover zoín 124 soorten planten verspreid liggen, is te vinden in dit natuurpark op het eiland Santiago. Voor vogel liefhebbers is deze plaats een verademing. Zo zie je hier de Ardea purpurea bournei, Tyto alba detorta en de Alcyon leucocephaia bijvoorbeeld. Er zijn ongeveer 19 geregistreerde vogels en verder wat reptielen, apen, vleermuizen en veel knaagdieren.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Musea da Tabanka
Op het eiland Santiago in Assomada vind je ťťn van de weinige musea van KaapverdiŽ. Dit museum, wat ook wel bekend is als cultureel centrum, geeft je een kijkje in de cultuur en de gebruiken van het land. Zo is muziek voor Kaapverdianen zeer belangrijk. Het staat dan ook bekend om zijn Morna, wat je kan vergelijken met de Argentijnse Tango. Dit museum bevindt zich in het centrum van de plaats Assomada.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Wandelen
De eilanden Santo Ant„o, S„o Nicolau, Boavista, Brava, Fogo en Santiago lenen zich prima voor verschillende wandeltochten op diverse niveaus. Het eiland Santo Ant„o staat bekend om zijn bergachtige gebied. Op Brava vind je weer meer ongerepte natuur. Fogo is beroemd om zijn vulkaan en Santiago voor wat cultuur en de prachtige kust. Wie gebruik maakt van de mogelijkheid om te gaan ĎIsland hoppení heeft een zeer divers aanbod voor de meest uiteenlopende wandelingen.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Markten in Assomada
Als je graag meer wilt weten over de gebruiken en bijvoorbeeld de kaapverdische keuken, dan is het aan te bevelen om de grote markt van Assomada op het eiland Santiago te bezoeken. Op deze markt is een grote verscheidenheid aan spullen, groente, fruit, traditionele lekkernijen en locale mensen te vinden. De markt in deze plaats is de grootste van het eiland.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Carnaval / Mardi Gras
Kaapverdianen zijn niet vies van een feestje. Het Mardi Gras feest hier doet je direct denken aan de prachtige carnavalsoptochten in BraziliŽ. Kleurrijke creaties als verentooien en schaars geklede vrouwen dans door de straten van Mindelo. Dit feest wordt rond februari gevierd op het eiland S„o Vicente.
   
 

Vakantie naar KaapverdiŽ

Wil je een vakantie naar de Kaapverdische Eilanden boeken? Kijk dan bij de KaapverdiŽ vakanties van TUI.nl voor de beste KaapverdiŽ vakantie-aanbiedingen! Je boekt bij TUI altijd mťt SGR-garantie!

Meer informatie over KaapverdiŽ:

beste reistijd voor een zonvakantie naar KaapverdiŽ
bijzondere plaatsen in KaapverdiŽ
KaapverdiŽ foto's
KaapverdiŽ informatie
KaapverdiŽ informatie
KaapverdiŽ informatie
KaapverdiŽ top 10
KaapverdiŽ voor beginners
mooiste dorpjes in KaapverdiŽ
waar overnachten in KaapverdiŽ
winterzon vakantie in KaapverdiŽ

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies