top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Kenia

Kenia
top 10 bezienswaardigheden:

Kenia

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Kenia
reisadvies reisadvies Kenia

... meer handige websites

 

Het Afrikaanse Kenia of de Republiek Kenia is al lang geen onbekende reisbestemming. Het in oostelijk Afrika gelegen Kenia heeft namelijk fantastische stranden aan de Indische Oceaan en tientallen indrukwekkende natuurparken met de welbekende ‘Big Five’. En ook sportievelingen kunnen goed terecht in Kenia. Mount Kenya is bijvoorbeeld een geliefde berg onder bergbeklimmers. Met name de bergtop Lenana is erg populair. Je kunt in Kenia ook mooie duiktochten maken of andere watersporten beoefenen. Wanneer je het sporten of andere activiteiten liever achter je laat, dan zijn er uitermate geschikte stranden waar je helemaal niets hoeft te doen. Diani Beach, Tiwi Beach, Galu Beach, Msambweni Beach en Shelly Beach zullen je zeker niet teleurstellen. Maar ook het binnenland van Kenia, waar nog altijd traditionele stammen wonen, is de moeite van een bezoekje waard. Naast een overweldigend landschap en flora en fauna, heeft Kenia een rijk cultureel leven te delen. Er zijn bijvoorbeeld toeristische dorpen gebouwd, zoals Bomas of Kenya. Hierin staat de traditie van het land en de inheemse volkeren centraal. De meest bekende toeristische bestemmingen van Kenia zijn Mombasa, Malindi, Nairobi, Lamu en Nakuru.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Kenia

bezienswaardigheid nummer 1 Masai Mara Game Reserve
Tegen de grens van Tanzania en Serengeti Park bevindt zich het nummer 1 park van Kenia, namelijk Masai Mara Game Reserve. Dit zuid-westelijk gelegen park ,wat vernoemt is naar de oorspronkelijke Maasai nomadenstam die hier woonden, telt zo’n vijftienhonderd vierkante kilometer. De Maasai of Masai bevolking in Kenia leeft nog steeds volgens eeuwenoude tradities. Masai Mara Game Reserve is een top bezienswaardigheid voor vele toeristen die in Kenia verblijven. Verschillende tours bieden behalve een spectaculaire rondleiding ook passende overnachtigen in het park, waarbij je verblijft op kampeerterreinen of in super de luxe lodges. Dieren die je onderweg tegen kunt komen zijn buffalo’s, olifanten, leeuwen, neushoorn en luipaarden. Dit wordt ook wel ‘the big five’ genoemd. Daarnaast kun je het geluk hebben om er in de juiste periode van het jaar (juli-oktober) de trek van gnoes en zebra’s te aanschouwen. Zij migreren namelijk tijdens het droge seizoen in grote aantallen op zoek naar drinkwater en voedsel.
https://www.in12uur.nl/safari-masai-mara/ 
   
bezienswaardigheid nummer 2 Nakurumeer
Het ruim bemeten Nakurumeer ligt op ongeveer honderdzestig kilometer van de stad Nairobi. Omstreeks 2013 heeft de aarde zich dusdanig bewogen in Afrika, dat tektonische platen zo zijn komen te liggen, dat het regenwater in het Nakurumeer niet meer wordt afgevoerd. Meerdere vogelsoorten, waaronder flamingo’s en dieren als giraffen en neushoorns komen graag naar het Nakurumeer om er te drinken. Hun beschermde leefgebied binnen Nakuru National Park, geeft hun de mogelijkheid om zorgeloos rond te trekken. Dit levert natuurlijk prachtige foto’s op. Andere bezienswaardigheden in de omgeving van het Nakurumeer, zijn de Makalia waterval en de Menengai krater in het noordoostelijke en noordelijke deel van het Nakuru Park in de Rift Vallei van Kenia.
www.bijzondereplaatsen.nl/kenia/nakurumeer.htm 
   
bezienswaardigheid nummer 3 Nationaal park Tsavo
Als één van de grootste en oudste parken van Kenia, heeft Nationaal Park Tsavo geen gebrek aan aandacht. Nationaal Park Tsavo is gelegen tussen Nairobi City en Mombasa. Sinds de opening in het voorjaar van 1948, heeft het prachtige park al veel bezoekers mogen ontvangen die zich aangetrokken voelen door de overweldigende natuur, het gevarieerde wild wat er leeft en de avontuurlijke tochten die je er af kunt leggen. Nationaal Park Tsavo is verdeeld in oost en west. Het oosten is duidelijk vlakker en valt ook eerder droog. In het westelijke deel van Nationaal Park Tsavo zijn veel meer bergachtige landschappen te ontdekken en waterrijke gebieden als Mzima Springs en Lake Jipe waardoor het dierenleven hier meer zichtbaar is. Denk hierbij aan de zwarte neushoorn, giraffen, olifanten, luipaarden, nijlpaarden en leeuwen.
www.tsavopark.com
   
bezienswaardigheid nummer 4 Samburu National Reserve
Het noordelijk gelegen en kleinere park Samburu National Reserve, is een park aan de Ewaso Ng’iro rivier. De vrijwel altijd met bruin water gevulde rivier en de bosrijke omgeving hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de dieren. Ze kunnen er namelijk op rekenen dat ze hier kunnen drinken en de bomen zorgen voor een goede schuilplaats. Samburu National Reserve heeft ook nog eens behoorlijk indrukwekkende variëteiten aan vogelsoorten die er graag verblijven. Het park ‘Samburu National Reserve’ is bereikbaar via twee ingangen, namelijk via Ngare Mare en via Buffalo Spring.
http://samburucouncil.com/reserves.htm
   
bezienswaardigheid nummer 5 Diani Beach
Voor velen geldt dat Diani Beach aan de Indische Oceaan het mooiste strand van Kenia is. Het populaire strand ligt ongeveer vijfenveertig kilometer ten zuiden van Mombasa en is voorzien van vele luxe hotels en lodges in de directe omgeving. De toeristen wanen zich er in een paradijs. Vanuit Diani Beach zijn ook diverse excursies te boeken. Maar in de buurt van Diani Beach is ook genoeg te doen. Zo kun je er bijvoorbeeld verschillende watersporten beoefenen, een potje golfen, winkelen of gewoon nippend aan een lekkere cocktail genieten van de kalme horizon. Alle ingrediënten voor een zorgeloze vakantie zijn hier zeker aanwezig.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Gedi ruïnes
Aan de kust van Kenia, ten zuiden van Malindi en ten noorden van Watamu, bevinden zich de ruïnes van Gedi. De voormalige stad zou gedateerd zijn tussen de dertiende en zeventiende eeuw, maar kan mogelijk ook ouder zijn. De restanten van een moskee, huizen, een fort en een paleis worden omschreven als Swahileense architectuur. Maar er zijn zeker duidelijke Perzische en Arabische elementen te ontdekken. De huidige bewoners van de Gedi ruïnes zijn de meerkatten. Deze apensoort zoekt de toerist graag op in ruil voor wat lekkers.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Bomas of Kenya
In de voorstad van Nairobi, Langata, kun je een traditioneel dorp bezoeken. De houten hutten met rieten daken staan synoniem voor het culturele verleden van Kenia. Het dorp Bomas of Kenya werd in 1971 opgericht als toeristische attractie. In het theater worden dagelijks shows met rituele dansen en andere voorstellingen voorgedragen. De Keniaanse samenleving wordt duidelijk als voorbeeld aangedragen. Denk hierbij aan Masai, Luhya, Taita en Kamba. In het Utamaduni restaurant kun je tevens traditioneel Afrikaans eten nuttigen.
www.bomasofkenya.co.ke/
   
bezienswaardigheid nummer 8 Nairobi
Als hoofdstad van Kenia heeft Nairobi veel interessante en boeiende bezienswaardigheden te bieden. Nairobi ligt aan de gelijknamige rivier in het zuidelijk centrale deel van Kenia. De stad is rechtstreeks aan te vliegen op Jomo Kenyatta International in Nairobi. Andere bekende steden in de omgeving zijn Mombasa en Kampala. Nairobi is een snel groeiende stad met een eigen universiteit en invloedrijk zaken- en politieke districten zoals Upper Hill en Eastleigh. Onder de bijzondere bezienswaardigheden van de stad bevinden zich de prachtige Jamai moskee, parken als Uhuru Park en natuurlijk het aan Nairobi grenzende Nairobi National Park. Maar ook musea als het Nairobi National Museum en Nairobi Railway Museum zijn de moeite waard. Een klein stukje buiten de stad bevindt zich het Karen Blixen Museum. Dit museum is gevestigd in het voormalige woonhuis van schrijfster en auteur van het boek ‘Out of Africa’, waarin ze haar leven in Afrika beschreef. Het stadsdeel Westland is vervolgens uitstekend geschikt om te winkelen in malls als Sarit Centre Shopping, Westgate Shopping Mall en Nakumatt Ukay Shopping Mall.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Hell's Gate National Park
Een bezoek aan Hell’s Gate National Park zul je niet snel vergeten. Dit noordwestelijk gelegen park werd omstreeks 1984 opgericht. Je kunt er met eigen ogen aanschouwen wat voor invloed de natuur en weersinvloeden kunnen hebben op het landschap. Een prehistorisch meer is volledig droog gevallen en laat nu een geheel andere kant zien. Met name bij Hell’s Gate Gorge wordt prachtig duidelijk hoe het water diepe groeven heeft achtergelaten. Daar waar eens water stroomde, zijn nu meters hoge wanden met uiteenlopende kleuren en vormen te ontdekken. Een prachtige doch pittige wandeling in een aller fraaist decor. Daarnaast zijn er in het nationale park ook twee geothermische centrales te vinden die vele huishoudens van stroom voorzien. En in Hell’s Gate National Park is natuurlijk ook wild te ontdekken. Het is namelijk een habitat voor dieren als jachtluipaarden, gazellen, buffels, vogels en hyena’s.
www.kws.go.ke/content/hells-gate-national-park
   
bezienswaardigheid nummer 10 Mombasa Marine National Park
De onderwaterwereld van Kenia is misschien wel net zo interessant als het wild op land. De kleurrijke scholen vissen, het veelal aanwezige koraal en de heldere azuurblauwe zee bezorgen je in ieder geval een prachtig kijkje onder de zeespiegel. Mombasa Marine National Park is gelegen tussen Mtwapa en Tudor Creeks. In het park kun je behalve zonnebaden en zwemmen ook duiken, snorkelen en windsurfen in de omgeving van de Lamu archipel. Zorg in ieder geval voor beschermende kleding, zonnebrand, voldoende drinkwater en natuurlijk een goede camera.
www.kws.go.ke/content/mombasa-marine-national-park-reserve
   
 

Meer informatie over Kenia:

Kenia voor beginners
Kenia in één dag
bijzondere plaatsen in Kenia
vakantie Kenia
winterzonvakantie in Kenia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies