top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Laos

Laos
top 10 bezienswaardigheden:

Laos

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de de beste reistijd van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Laos

... meer handige websites

 

Laos is een prachtig land dat ingesloten wordt door de landen China, Vietnam, Cambodja, Thailand en China. Dit land is niet dichtbevolkt en kent een rijke cultuur en geschiedenis. Laos bestaat sinds 1353 en was toen vooral bekend als het Lan Xang Koninkrijk wat het land van de duizend olifanten betekent. Omstreeks de 18e eeuw was het land bezet door Thailand maar de Fransen maakten daar aan het eind van de eeuw korte metten mee. Pas in 1954 werd Laos onafhankelijk verklaart. De Franse invloeden zijn zeker in de hoofdstad van Laos nog goed waarneembaar. Helaas volgde de Vietnam oorlog al snel. Tot aan 1973 hebben de Amerikanen het land vreselijk toegetakeld.

Delen van Laos werden dan ook aan de lopende band gebombardeerd terwijl ze niet eens deel uitmaakte van de Vietnam oorlog. Het is door deze oneerlijke strijd dat Laos ook wel het meest gebombardeerde land ter wereld wordt genoemd. Gelukkig floreert Laos vandaag de dag als nooit tevoren. Dit prachtige land is dan ook bij uitstek geschikt als je liefhebber bent van prachtige flora en fauna. Hier vind je nog prachtige ongerepte natuur, maak je een praatje met de lokale bevolking en geniet je van de bijzondere bezienswaardigheden die Laos te bieden heeft. Een vakantie in Laos staat garant voor ongedwongen reizen door een land met onbegrensde mogelijkheden. We hebben de 10 meest bijzondere bezienswaardigheden van Laos voor je op een rij gezet.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Laos

bezienswaardigheid nummer 1 Luang Prabang
De echte Laos beleving maak je mee in de stad Luang Prabang. Voordat Vientiane de eer kreeg, was dit de hoofdstad van Laos. Deze kleurrijke stad is omringd door bergen en prachtige landschappen, maar herbergt ook een levendige binnenstad. Hier vind je oude Franse bouwwerken en boeddhistische tempels. Luang Prabang heeft ook tal van lokale restaurantjes, cafés en markten. Gelegen aan de Khan rivier is deze stad een echte must-see tijdens je reis naar Laos. Je vindt hier tevens de Kuang Si waterval en de berg Mount Phu Si die zich op een prachtige locatie in het centrum van de stad bevindt.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Buddha Park
Vientiane is de hoofdstad van Laos. Hier kun je een bezoek brengen aan het adembenemende Buddha Park. Dit park vond zijn oorsprong in 1958. Priester Luang Pu Bunleua Sulilat gaf hier opdracht toe. Dit mooi aangelegde park herbergt een groot aantal religieuze beelden met een enorme omvang. Zeer indrukwekkend om te zien én te beklimmen. Het Buddha Park bevindt zich ongeveer 20 kilometer buiten de hoofdstad maar is eenvoudig met een tuk-tuk te bereiken.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Vientiane
Deze prachtige hoofdstad van Laos is de perfecte combinatie tussen rust en een gemoedelijke sfeer. Hier kun je urenlang slenteren door gezellige straatjes en kleine authentieke markten bezoeken. Hier vind je geen hordes toeristen maar een heerlijke rustige ambiance. Tijdens je bezoek aan Vientiane is het bezoeken van de Patuxai een echte aanrader. Deze triomfboog vind je in het bijbehorende park. Ook de Night Market in Vientiane is een ware beleving. Langs de rivier vind je midden in de nacht een prachtige markt waar je allerlei leuke souvenirs koopt of geniet van lokale lekkernijen.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Vlakte der Kruiken
Als je van mystiek houdt, dan mag een bezoek aan de Vlakte der Kruiken zeker niet ontbreken aan je vakantie in Laos. Deze uitgestrekte vlakte is letterlijk bezaaid met kruiken waarvan de herkomst tot op de dag van vandaag een mysterie is. Deze kruiken hebben een imposante afmeting waarvan sommige wel 1,5 meter hoog zijn. Een bezoek aan de vlakte der Kruiken is adembenemend mooi door het landschap en een tikkeltje mysterieus. Aanrader!
   
bezienswaardigheid nummer 5 Wat Phu
Het tempelcomplex Wat Phu ligt op bijna 1500 meter hoogte op de Phu Pasak en staat niet zonder reden op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De Wat Phu in Laos wordt dan ook niet voor niets een replica van de hemel genoemd. Bij een bezoek aan dit heiligdom wordt je overmand door het landschap en de architectuur. Al sinds de 5e eeuw is deze tempel in gebruik. Tijdens je vakantie in Laos mag een bezoek aan dit tempelcomplex dan ook zeker niet ontbreken. Je kunt er tevens prachtige wandelingen en fietstochten maken in de bergachtige omgeving.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Si Phan Don
Hoewel Laos zelf geen kunstlijn kent, wordt dit met een bezoek aan Si Phan Don meer dan goedgemaakt. Het is dan ook niet voor niets dat deze bezienswaardigheid ook wel bekend staat als 4000 Islands. Je kunt de Si Phan Don eilandengroep vinden in het zuiden van Laos en doet je direct op een filmset wanen. De natuur is zoals op zoveel plekken in Laos zeer de moeite waard. Deze kun je dan ook prima per fiets of te voet verkennen. Als je de eilandengroep Si Phan Don wilt bezoeken kun je daar het beste een paar dagen voor uittrekken. Geniet overdag van de waanzinnige omgeving en vier in de avonduren de feesten op het eiland Don Det mee.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Vieng Xay Caves
Zeer indrukwekkend zijn de grotten van Vieng Xay die ook wel de Viengxay Caves worden genoemd. Deze bezienswaardigheid is pas sinds enkele jaren opengesteld voor het publiek. De overheid van Laos heeft ze tot die tijd strikt geheim gehouden. Het totaal van bijna 500 grotten werd namelijk ingezet tijdens de Vietnam oorlog met Amerika. Soldaten gebruikten deze ondergrondse ruimtes als woningen en schoolruimtes, maar ook zijn er winkels en theaters gevonden. Het bezoeken van de Vieng Xay Caves in Laos is zeker de moeite waard en geeft je een uniek kijkje achter de schermen van de Secret War.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Bolaven Plateau
Bij een bezoek aan het Bolaven Plateau in Laos waan jij je even in het paradijs. Niet alleen vanwege de ruim aanwezige koffieplantages, maar ook door het fijne klimaat en de enorme watervallen. Hier kun je in alle rust genieten van adembenemende uitzichten. De Phu Phieng Bolaven is namelijk nog niet door heel veel mensen ontdekt als trekpleister. De Tad Fane, Tad Yuang en de Tad Champi zijn de meest bekende watervallen uit het gebied. Je vindt het Bolaven Plateau in Laos in het noordoosten van het land vlakbij de stad Pakse.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Kuang Si Watervallen
De meest bekende watervallen van Laos zijn die van de Kuang Si. Deze vind je vlakbij de stad Luang Prabang. Dit adembenemende schouwspel is een echte aanrader. Je kunt hier niet alleen de watervallen van dichtbij zien en beklimmen, maar op aanwijzing mag je ook zwemmen in het water. Bij de Kuang Si watervallen vind je tevens een heerlijk restaurant op grote hoogte. Deze kun je via een mooie wandeling naar boven bereiken. De kleuren van het water en het lichtspel maken van deze bezienswaardigheid een echt sprookje.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Vang Vieng
Hoewel Vang Vieng eerder bekend stond als wild backpackers dorp, heeft de overheid daar sinds 2012 een stokje voor gestoken door de overlast. Nu is Vang Vieng een prachtig dorp langs de rivier waar je kunt genieten van een adembenemende omgeving. Hier kun je prachtig tuben of kajakken op de Nam Song rivier, rotsklimmen op de bergen van kalkzandsteen of een ballonvaart maken boven de stad. Ook een aanrader is een bezoek aan de Blue Lagoon Cave in Vang Vieng. Azuurblauw water te midden van groene bomen waar je heerlijk af kunt koelen na deze het bezoeken van deze bezienswaardigheid.
   
  Meer informatie over Laos:

Laos informatie
wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies