top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van de Maagdeneilanden

Maagdeneilanden
top 10 bezienswaardigheden:

Maagdeneilanden

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Virgin Islands
reisadvies reisadvies Virgin Islands

... meer handige websites

 

In de Caribische Zee liggen de Maagdeneilanen, die op te delen zijn in de Amerikaanse Maagdeneilanden (US Virgin Islands) en de Britse Maagdeneilanden (British Virgin Islands). Met name de avontuurlijke toeristen zullen zich snel aangetrokken voelen tot deze Caribische bestemming. Er is dan ook genoeg te beleven en te zien. Het is een bestemming waar men veelal snorkelt, zwemt, zeilt en wandelt. De eilanden zijn verdeeld over tussen de Britse en de Amerikaanse Maagdeneilanden. Ten zuiden liggen de Amerikaanse Maagdeneilanden, die weer wat vlakker zijn en waarvan St. Croix groter is dan de Britse varianten. De hoofdstad van de Britse Maagdeneilanden is Road Town. De hoofdstad van Amerikaanse eilanden ligt op het eiland St.Thomas en dat is Charlotte Amelie.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Maagdeneilanden

bezienswaardigheid nummer 1 Road Town
Op het hoofdeiland van de Britse Maagdeneilanden ligt deze hoofdstad. Het werd omstreeks 1648 gesticht door de Nederlandse West-Indische Compagnie. De gevangenis in het centrum aan Main Street behoort tot de oudste van de stad. Dit is ook de stad waar de cruises aankomen. Ook de veerboten uit omliggende eilanden zorgen voor veel leven in de haven. Naast de haven, vele winkels, wat parken, banken, restaurants en ander bedrijfsleven is er niet zo heel veel te doen voor toeristen.
   
bezienswaardigheid nummer 2 The Baths
Dit gebied op het eiland Virgin Gorda is spectaculair te noemen voor snorkelaars. De omgeving is opgesierd met verschillende granietrotsen waarvan sommige een doorsnede hebben van meer dan tien meter. Sommige van deze rotsblokken zorgen voor bijzonder fraaie grotten met soms zeer speciale lichtinvallen. De witte zandstranden zorgen voor een heerlijk dagje genieten onder de juiste omstandigheden. Vlakbij gelegen ligt Devil’s Bay is bekend om zijn mooie koraal.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Sage Mountain National Park
De filantroop Laurance Rockefeller heeft mede dankzij zijn gift meegeholpen met het opzetten van dit fraaie park. Het ligt op het hoogste punt van de Britse Maagdeneilanden, namelijk op 1716 meter. Hierdoor vangt het voldoende vocht op uit de bewolking, wat de vegetatie zeer ten goede komt. Er zijn in het park ongeveer twaalf verschillende routes te volgen.
   
bezienswaardigheid nummer 4 J.R. O’Neal Botanical Gardens National Park
Voor een kleine ontsnapping aan het drukke stadsleven van Road Town, moet je zeker dit park bezoeken. Naast de orchideeën zijn er veel verschillende planten, bloemen, bomen, een kruidentuin, cactussen en een leuke vijverpartij met waterval te zien. Het park is niet heel groot, maar er zijn voldoende bankjes op schaduwrijke plekjes te vinden waar je heerlijk kunt rusten.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Gorda Peak National Park
Op een ongeveer 105 hectare grond ligt op het eiland Virgin Gorda dit prachtige park wat een van de laatste Caribische droge bossen herbergt. Het is tevens de thuishaven van de kleinste hagedissen soort. De verschillende wandelpaden worden afgewisseld door prima picknick plaatsen. En aangekomen bij de uitkijktoren op Gorda Peak wordt je beloond met een verbazingwekkend mooi uitzicht.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 RMS Rhône Marine Park
In Lee Bay bij Salt Island ligt de RMS-Rhône te wachten op de zeebodem. Het schip ligt er al sinds het in 1867 tijdens een orkaan is gezonken. Hoewel het schip grotendeels nog in tact is, ligt het wel in twee delen op de bodem. Ondertussen is het begroeid met allerlei waterplanten en kom je er verschillende onderwaterdieren tegen. Het is niet voor niets een top duiklocatie van de Maagdeneilanden geworden.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Fort Christian
Onder het destijds Deense bewind werd dit Fort omstreeks 1600 in St. Thomas gebouwd waar het diende voor het beschermen van de stad. Het rode fort ligt dus op de Amerikaanse Maagdeneilanden. Het heeft in de loop van de jaren al vele functies gehad, zoals regeringshuis, kerk, gevangenis en politiebureau. Tegenwoordig is het een museum waar je veel te weten kunt komen over de geschiedenis, cultuur en het leven op de Maagdeneilanden.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Coral World Ocean Park
Op het Amerikaanse Maagdeneiland St. Thomas ligt dit Marine Park. Via een loopbrug kom je binnen in het onderwaterobservatorium. Hier blijf je dus droog terwijl je toch zeker vijftien meter onder het wateroppervlak kijkt. Maar er is meer te doen. Je kunt er namelijk ook pijlstaartroggen voeren, zwemmen met zeeleeuwen of op duikavontuur gaan. Natuurlijk zijn een aantal dingen hiervan optioneel.
www.coralworldvi.com
   
bezienswaardigheid nummer 9 Whim Plantation Museum
Op deze 18de eeuwse plantage in St. Croix komt de geschiedenis weer een stukje tot leven. Eerst werd hier, met gebruik van slaven, katoen verbouwd en vervolgens ging men over op het verbouwen van suikerriet. Hoe dit proces te werk ging wordt nu voor bezoekers duidelijk gemaakt. Op het complex bevinden zich een oude rosmolen, windmolen, stoommachines, een hoofdgebouw en wat bijgebouwen zoals een keuken.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Reef Bay Trail
Dit wandelpad behoort tot één van de mooiste van Caribbean. Het is mogelijk om een wandeling te maken onder begeleiding van een gids. Je loopt dan langs bijzondere rotstekeningen waarbij je natuurlijk verteld wordt over de geschiedenis hiervan. Ook kom je langs een oude suikerfabriek. Er zijn een twintigtal routes te bewandelen met verschillende moeilijkheidsgraden. Er zijn ook mogelijkheden om naar beneden te wandelen om vervolgens per boot terug te worden gebracht. De meeste wandelingen beginnen in het bezoekerscentrum van Virgin Island National Park in Cruz Bay. Hier vind je meer informatie.
   
  Meer informatie over de Maagdeneilanden:

Amerikaanse Maagdeneilanden informatie
Britse Maagdeneilanden informatie
winterzonvakantie op de Amerikaanse Maagdeneilanden
winterzonvakantie op de Britse Maagdeneilanden

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies