top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van de Malediven

Malediven
top 10 bezienswaardigheden:

Malediven

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Malediven
reisadvies reisadvies Malediven

... meer handige websites

 

watervilla's op de MaledivenDe Republiek der Maldiven, meestal aangeduid als Malediven (of Maldiven) is een droombestemming voor iedereen die van zee, strand, luxe en de onderwaterwereld houdt. Van de tweehonderd bewoonde eilanden zijn er 88 ingericht als toeristenoorden, waarbij er op ieder eiland één of meerdere hotels staan. De hotels op de Malediven behoren vooral tot het luxe segment. De zogenaamde watervilla's worden als het summum gezien op het gebied van romantische vakanties. Deze villa's zijn op houten palen in de zee gebouwd. Via de vloer in je villa kun je de vis zien zwemmen en vanaf je villa loop of duik je zo de kraakheldere zee in. Niet voor niets zijn de Malediven erg in trek als bestemming voor de huwelijksreis.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
de Malediven

bezienswaardigheid nummer 1 Duiken en/of snorkelen
De Malediven bestaan uit meer dan 1000 koraaleilanden. Hierdoor zijn de Malediven een uitstekende locatie voor het maken van vele gevarieerde duik en snorkel expedities. De onderwaterwereld is zeer divers en bevatten mooie koraalriffen. Door het extreem heldere water is je zicht onder water behoorlijk goed. Heel bijzonder zijn de nacht duiken die op verschillende eilanden worden aangeboden.
   
bezienswaardigheid nummer 2

Opgravingen in Thoddoo
Op het eiland Thoddoo, van de Alif Alif Atol, zijn bijzondere boeddhistische ruïne overblijfselen gevonden. In de jaren rond 1950 is er het hoofd van een boeddhabeeld gevonden, waarvan men verbaasd was hoe deze met de grootste zorg was begraven. Doordat dit gebied niet is beschermd, zijn helaas vele bevindingen in de jaren verloren gegaan.

   
bezienswaardigheid nummer 3 Hulhulé
Luchtvaartknooppunt Hulhulé is het eiland waar alle toeristen aankomen om vandaar uit door te vliegen naar hun eiland naar keuze. De enige activiteit die er plaats vindt is het landen en stijgen van internationale en lokale vliegtuigen op de internationale luchthaven Malé International Airport. Jaarlijks worden er 2 miljoen passagiers vervoert via deze luchthaven. De meeste binnenlandse vluchten gaan middels een watervliegtuig. Voor vliegtuigspotters is dit een mooie plek om plaatjes te schieten.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Malé
De ruim honderdduizend inwoners tellende plaats Malé is de hoofdstad van de Malediven en beslaat het gehele gelijknamige eiland. Het eiland heeft de afmeting van ongeveer 1 bij 2 kilometer en is volledig volgebouwd. Er zijn een paar bezienswaardigheden die je kunt bezichtigen. De Vrijdagmoskee, dit is de belangrijkste moskee van de Malediven. Geen enkel gebouw op de Malediven mag groter zijn dan deze moskee met zijn gouden koepel. Er is verder nog de Hukurumoskee uit de 17e eeuw en twee grote shopping malls. Chandhanee Magu en Majeedhee Magu zijn de grootste winkelcentra van de Malediven.
   
bezienswaardigheid nummer 5

Nationaal Malediven Museum
Wil je iets meer weten over de geschiedenis van de Malediven? Bezoek dan eens het Nationaal Malediven Museum. Er zijn onder andere munten, wapens en gewaden van de sultan te vinden. Je vindt dit museum in de hoofdstad Malé, vlakbij het paleis van de Sultan en het mooie Sultan Park wat erbij hoort.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Banana Reef
Banana Reef is de meest bekende en gewilde duikplek van de Malediven. Vooral om zijn grote diversiteit aan vissen, koralen en grotten. Het rif is gevormd als een banaan en meet wel 300 meter. Je vindt de Banana Reef in het zuid-oosten van de noordelijke Malé Atol.

   
bezienswaardigheid nummer 7 Watervilla's
Wie foto's van de Malediven zoekt die zal zeker foto's tegenkomen van watervilla's. Dit zijn op palen gebouwde houten accommodaties, die hierdoor boven het water zweven. Het zijn over het algemeen de duurste accommodaties van de hotels en voorzien van alle mogelijke luxe. Vooral onder honeymooners zijn watervilla's erg populair. Je hoeft je watervilla bijna niet meer uit tijdens je huwelijksreis, want je zonneterras ligt direct aan de betoverende Indische Oceaan .
   
bezienswaardigheid nummer 8

Boottocht
Met als dat water rondom de eilanden van de Malediven, worden er natuurlijk verschillende boottochten georganiseerd. Vaak wordt dit gedaan met een echte lokale boot, een dhoni. Deze traditionele zeilboot is vaak gemaakt van onder andere kokospalm hout. Tegenwoordig is het zeil vervangen door een moderne motor. Regelmatig worden er tijdens een tocht dolfijnen gespot.

   
bezienswaardigheid nummer 9

Watersporten
De Malediven zijn bij uitstek zeer geschikt voor vele soorten van watersport. Roeien, kanoën, zeilen, duiken, snorkelen, waterskiën, kitesurfen en zeevissen en nog veel meer behoren tot de activiteiten rondom deze schitterende eilanden.

   
bezienswaardigheid nummer 10

Atollen
De Malediven bestaan uit meer dan duizend koraaleilanden, verdeeld in 26 atollen. Atollen zijn bergen onder de zee, waarvan alleen de bovenste delen boven water uitkomen. Door jarenlange erosie ontstaat er een ringvormig eiland van koraal. Deze koraaleilanden liggen verspreid in een gebied van 90.000 km². Het is zeer de moeite waard om eens met een watervliegtuig over deze atollen te vliegen.

   
 

Vakantie naar de Malediven

Wil je een droomvakantie naar de Malediven boeken? Kijk dan bij de Malediven vakanties van TUI.nl voor alle Malediven aanbiedingen!

Meer informatie over de Malediven:

beste maanden voor zonvakantie naar de Malediven
Malediven informatie
Malediven startpagina
Malediven voor beginners
winterzon vakantie op de Malediven

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies