top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Malta

Malta
top 10 bezienswaardigheden:

Gozo
Malta

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Malta
reisadvies reisadvies Malta

... meer handige websites

 

Malta is een land dat bestaat uit de bewoonde eilanden Malta, Gozo, Comino, Manoel Island en de onbewoonde eilanden Cominotto, Fungus Rock, Filfla en de Saint Paul’s Islands. De ligging in de Middellandse Zee tussen de Europese mediterrane landen en Noord-Afrika in heeft ervoor gezorgd dat de cultuur en architectuur invloeden kent uit de verschillende omringende landen. Vooral in de hoofdstad Valetta zie je duidelijk Moorse invloeden gecombineerd met Spaanse en Italiaanse stijlelementen. Dankzij het aangename mediterrane klimaat worden de eilanden Malta en Gozo veel bezocht door toeristen uit heel Europa. Vooral onder de Britten is Malta erg populair, wat komt omdat Malta vroeger een Britse kolonie is geweest. Naast het Maltees is Engels nog steeds een officiële taal in Malta.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Malta

bezienswaardigheid nummer 1 Valletta
De historische hoofdstad Valletta is zonder enige twijfel één van de hoogtepunten van het eiland Malta. De straten van Valletta zijn absoluut een wandeling van minimaal een halve dag waard. Een museum dat je kunt bezoeken is het Nationaal Museum voor Schone Kunsten. Dit indrukwekkende museum dat gehuisvest is in een uit de zestiende eeuw stammend rococogebouw waarin een grote kunstcollectie aan het bezoekend publiek getoond wordt. Religieuze onderwerpen vormen een groot deel van de collectie. Fraai zijn de schilderijen van de barokmeester Mattia Preti. In Valetta staat ook het Grootmeesterspaleis, dat in het Engels aangeduid wordt als Grandmaster’s Palace en in Malta bekend staat als simpelweg ‘The Palace’. Het uit het jaar 1571 stammende paleis telt twee binnenhoven, de Neptunushof en de Prins Alfredhof. De binnenkant van het paleis is versierd met talloze fresco’s en schilderijen.
www.allesovermalta.nl/valletta.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2 Mdina
Centraal op het eiland Malta ligt het stadje Mdina. Deze geheel ommuurde plaats bestaat vooral uit gebouwen die nog stammen uit de Middeleeuwen en de barok. Het stadje dat nog geen vijfhonderd inwoners telt is vrijwel autovrij wat de authentieke sfeer ten goede komt. Dé manier om Mdina te verkennen is daarom door middel van een wandeling, die je langs de diverse kerken, kloosters, woningen en paleizen brengt. Het tegen Mdina aangelegen Rabat is een stuk groter (zo’n veertienduizend inwoners), maar bijna net zo mooi op sommige plekken.
www.allesovermalta.nl/mdina.htm
   
bezienswaardigheid nummer 3 Blue Lagoon
Tussen de eilanden Malta en Gozo ligt de blauwe lagune die simpelweg de naam Blue Lagoon heeft gekregen. Een dagtocht naar deze adembenemende lagune behoort tot de topexcursies van Malta. In de zomermaanden is het daardoor wel erg druk met boten in de Blue Lagoon.
www.allesovermalta.nl/bluelagoon-comino.htm
   
bezienswaardigheid nummer 4 Megalithische tempels (o.a. Hagar Qim en Mnajdra)
Malta telt een aantal megalithische tempels, zoals die van Ggantija op het eiland Gozo en Ħaġar Qim en Mnajdra op het eiland Malta. Deze tempelcomplexen zijn typerend voor de Maltese tempels uit het Neolithicum.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Palazzo Parisio
In het dorp Naxxar is de villa Palazzo Parisio omgetoverd tot een prachtig paleis met minstens even fraaie tuinen. Deze particuliere villa is sinds enkele tientallen jaren volledig open voor het publiek. Diverse vooraanstaande websites noemen het overweldigende interieur het fraaiste dat Malta te bieden heeft.
www.palazzoparisio.com
   


 

bezienswaardigheid nummer 6 Marsaxlokk
Dit traditionele vissersdorp wordt door veel reisgidsen als één van de meest pittoreske plaatsen op Malta aangeduid. Voor fotografen zijn de traditionele vissersbootjes (‘luzzu’ genoemd) een bron van inspiratie. Een minder romantisch onderdeel van het verder prachtige uitzicht op zee wordt gevormd door de nadrukkelijk aanwezige elektriciteitscentrale. Visliefhebbers kunnen in de vele visrestaurants in Marsaxlokk hun hart ophalen.
www.allesovermalta.nl/marsaxlokk.htm
   
bezienswaardigheid nummer 7 Ghajn Tuffieha Bay
Malta telt niet zoveel stranden als andere landen aan de Middellandse Zee. Bij de meeste hotels is het zwemplezier beperkt tot zwembaden. In het noordwesten liggen een drietal stranden die wel de moeite waard zijn: Golden Bay, Gnejna Bay en als topper het kleine zandstrand Ghajn Tuffieha Bay. Omdat je een wandeling van zo’n zes tot tien minuten, die deels via een steile trap gaat, moet maken om dit strand te bereiken is het er relatief rustig.
www.allesovermalta.nl/ghajntuffieha-goldenbay.htm
   
bezienswaardigheid nummer 8 Gozo
Het eiland Gozo biedt wat het eiland Malta amper te bieden heeft: rust, ruimte en idyllische dorpen. Mocht je op Malta verblijven dan is het absoluut aan te raden om een overtocht met de veerboot te maken, zeker als je van heerlijk wandelen houdt.
www.mooistedorpjes.nl/malta/gozo
   
bezienswaardigheid nummer 9 Ħal Saflieni Hypogeum
De mooiste tempel van Malta is het Hypogeum van Ħal Saflieni. Verdeeld over drie niveaus vormt deze onderaardse ruimte een bizar complex van gangen, nissen, kamers en hallen. Om deze topattractie van Malta te bezoeken moet je wel van te voren reserveren, want om het complex te beschermen worden er tegenwoordig slechts honderd bezoekers per dag toegelaten. Wie het geluk heeft het Hypogeum te kunnen bezoeken die mag zijn/haar fotocamera thuislaten, want fotograferen is hier ten strengste verboden.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Sint-Janscokathedraal
Deze 16e-eeuwse kathedraal in Valetta die in het Engels aangeduid wordt als St. John’s Co-Cathedral is één van de belangrijkste toeristische attracties van Malta. De kathedraal toont een groot contrast tussen het exterieur en het interieur. Zo ingetogen als de buitenkant is, zo overweldigend is de binnenkant van het bouwwerk. In de kathedraal vind je het beroemde schilderij ‘De onthoofding van Johannes de Doper’ van Caravaggio terug.
www.stjohnscocathedral.com
   
 

Vakantie naar Malta

Wil je een vakantie naar Malta boeken? Kijk dan bij de Malta vakanties van TUI.nl voor de beste Malta vakantie-aanbiedingen! Je boekt bij TUI mét SGR-garantie!

Meer informatie over Malta:

alles over Malta
beste maanden voor zonvakantie naar Malta
goedkoop naar Malta
Malta informatie
Malta informatie
Malta voor beginners
winterzon vakantie op Malta

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies