top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van NambiŽ

NamibiŽ
top 10 bezienswaardigheden:

NamibiŽ

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de de beste reistijd van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo NamibiŽ

... meer handige websites

 

Het land NamibiŽ staat bekend om zijn prachtige ongerepte natuur. Naast veel woestijnvlaktes kenmerkt het landschap zich ook door de vele rotsformaties en de flora en fauna die leeft rondom de Fish River Canyon. Wilde dieren zoals olifanten, leeuwen en antilopen kom je veelvuldig tegen in hun natuurlijke habitat. Afrikaans NamibiŽ kent daarnaast ook een prachtige kust met lange zandstranden. Zeehonden en dolfijnen kun je hier in vrijheid bewonderen.

Het land biedt veel interessante bezienswaardigheden. Doordat NamibiŽ nog niet door het massatoerisme is ontdekt, ervaar je hier nog volop rust en authenticiteit. Met Windhoek als hoofdstad, plaatsen als Walvisbaai en de Caprivi Strip valt hier meer dan genoeg te ontdekken. NamibiŽ is dť vakantiebestemming voor een avontuurlijke reis te midden van veel natuurschoon. Om alles uit je vakantie te kunnen halen hebben we de 10 mooiste bezienswaardigheden van NamibiŽ voor je op een rij gezet.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
NamibiŽ

bezienswaardigheid nummer 1 Etosha National Park
Etosha National Park is direct ťťn van de bekendste natuurparken van NamibiŽ. Het bestrijkt een oppervlakte van bijna anderhalf keer Nederland. Het park wordt ook wel ďwitte plaatsĒ genoemd. Dit komt doordat een groot deel van het gebied bestaat uit een zogenaamde zoutpan. Etosha is de uitgelezen plaats om wilde dieren in hun natuurlijk omgeving te kunnen bewonderen. Het park kent een groot aantal bijzondere vogelsoorten, maar ook neushoorns, giraffen en cheetaís zijn hier te bekijken. Als je het park wilt bezoeken kun je dat het beste met een 4WD doen. De paden die door het park lopen zijn goed begaanbaar, maar veelal onverhard. Onderweg kun je naast het echte wildlife ook genieten van diverse indrukwekkende uitzichten en waterholes.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Sossusvlei
De Sossusvlei in NamibiŽ is onvoorstelbaar mooi. Deze vallei bevindt zich centraal gelegen in het land en bestaat uit felrode duinen met een haast witte bodem door het hoge zoutgehalte. In combinatie met de strak blauwe lucht is het aanzien van de Sossusvlei haast onrealistisch. Zeker bij zonsopkomst zijn de kleuren spectaculair te noemen. De vallei kent een aantal behoorlijk hoge duinen. Een bekende daarvan is de Big Daddy die met een hoogte van 325 meter behoorlijk indrukwekkend is. Ook Dune 45 zijn meer dan het bezichtigen waard. Ook de Deadvlei maakt onderdeel uit van de Sossusvlei. Het landschap kenmerkt zich vooral door droogte. De afgestorven bomen in dit gebied zorgen voor een onvoorstelbaar mooi plaatje. Om in de Sossusvlei te komen moet je door Sesriem. Hier vind je tevens een aantal overnachtingsmogelijkheden als je een aantal dagen in de Sossusvlei wilt vertoeven.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Fish River Canyon
Fish River Canyon is de grootste kloof die Afrika rijk is. Op de Grand Canyon na is de Fish River zelfs de grootste van de wereld. De kloof heeft een indrukwekkende diepte. Op sommige plaatsen is dit zelfs meer dan 500 meter. Met een breedte van 27 km en een lengte van 160 km is de Fish River Canyon een absolute must-see tijdens je bezoek aan NamibiŽ. Deze omgeving is zeer geschikt voor een avontuurlijke wandeling. Er zijn dan ook tal van wandelroutes beschikbaar. Onderweg kom je heetwaterbronnen tegen en geniet je van het uitzicht vanaf Hikerís Viewpoint. De rivier stroomt eigenlijk alleen in mei door de kloof heen. Buiten deze maand om is Fish River Canyon dť plek om te genieten van de woeste natuur van dit land.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Cape Cross
Cape Cross in NamibiŽ staat natuurlijk bekend om haar enorme pelsrobben populatie. Je vindt deze plaats op ongeveer 100 km ten noorden van Swakopmund. Cape Cross is in 1484 ontdekt door Diogo Cao. Een standbeeld van deze Portugees vind je op de parkeerplaats die toegang geeft tot het Cape Cross Seal Reserve. Hier kun je een enorm aantal Kaapse pelsrobben bewonderen die hier leven en hun jongen grootbrengen. De kolonie omvat ongeveer 80.000 dieren. Via een pad kun je de dieren van dichtbij bewonderen. Een bezoek aan Cape Cross staat dan ook garant voor een aantal prachtige fotoís. Als je ťťn of meerdere dagen wilt doorbrengen op deze plaats, kun je tevens vlakbij de kust overnachten in een hotel.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Walvisbaai
In het westelijke deel van NamibiŽ vind je Walvisbaai. Gelegen aan de Atlantische Oceaan dankt deze stad zijn naam aan de grote populatie walvissen die hier vroeger aanwezig was. Walvisbaai vertegenwoordigd de baai zelf, maar ook de bijbehorende stad. De haven is van groot belang voor NamibiŽ. Mede door de diepte van de baai kunnen grote schepen hier eenvoudig aanmeren. De lagune die je vlakbij de baai vindt, is een echte aanrader. Hier zie je grote flamingo populaties die zeker bij zonsondergang voor een mooie kleurenspel zorgen. Deze dieren kun je ook zien bij Bird Rock en Bird Paradise. Ook het stadje is gemoedelijk en rustig. Je vindt er tal van leuke winkeltjes en lokale restaurants. Ook een reis naar Sandwich Harbour mag je niet overslaan tijdens je bezoek aan Walvisbaai. Deze zoutwaterlagune brengt je langs diverse zandduinen waar je tevens de mogelijkheid hebt om Dune 7 van dichtbij te kunnen bekijken. Als je deze duin wilt beklimmen krijg je een spectaculair uitzicht cadeau over de duin velden van Namib.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Caprivi Strip
De Caprivi Strip is een bijzonder stukje natuur in NamibiŽ. Hoewel het landschap in NamibiŽ overwegend droog en zanderig is, is de Caprivi Strip een baken van groen. De Caprivistrook ligt ingesloten tussen landen zoals Zambia, Angola en Botswana. De strook betrekt een lengte van maar liefst 450 kilometer en wordt opgedeeld in twee gebieden. Het groene Okavango Panhandle en het natte Moremi en Kwando. De Caprivi Strip herbergt een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Eťn daarvan is de Popa Falls. Deze watervallen vind je aan het begin van het park bij de Okavango Delta. De Caprivi Strip heeft ook een aantal kleine parken die meer dan de moeite van het bezichtigen waard zijn. Een safari in ťťn van deze parken staat altijd garant voor het spotten van bijzondere diersoorten. Het park Mudomo National Park is zeker een aanrader.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Swakopmund
Zoals de naam al doet vermoeden vind je in deze Afrikaanse stad nog veel Duitse invloeden. Dat komt omdat Swakopmund vroeger een Duitse kolonie was. De invloeden zijn dan ook nog duidelijk merkbaar aan de Duitse straatnamen en de bouwstijl van de huizen. De kustplaats Swakopmund heeft een indrukwekkende vuurtoren die dichtbij het plaatselijke museum gelegen is. Hier leer je alles over de geschiedenis van NamibiŽ en het koloniale tijdperk. De stad heeft een aantrekkelijk centrum met statige herenhuizen in Duitse stijl. Ook een bezoek aan het Woermannhaus mag je niet overslaan tijdens je bezoek in Swakopmund. Dit diende vroeger als handelshuis en slaapplaats voor zeelieden. Nu is het Woermannhaus een Nationaal Monument wat een terechte betiteling is. De pier van Swakopmund geeft je een prachtig panorama over de Atlantische Oceaan. Hier kun je tevens genieten van een heerlijk visgerecht bij het naastgelegen restaurant. Nog een bijzondere bezienswaardigheid in Swakopmund is het Nationaal Marine Museum. Hier kun je het leven in de Atlantische oceaan van dichtbij bekijken via grote aquariums.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Windhoek
Windhoek is de hoofdstad van NamibiŽ en staat tegenwoordig vooral bekend als het bruisende hart van de economie. Het centrum biedt je dan ook een verfrissende afwisseling van groene parken, kleine winkeltjes, restaurants en grote multinationals. Als je wilt winkelen is Windhoek tevens een prima bestemming. Je vindt hier kleine boetiekjes maar ook de grotere designers. Maak een stadswandeling en ontdek hoe groot de Duitse invloed in deze stad is geweest. Een bezoek aan de Christuskirche of het oude fort mag dan ook zeker niet ontbreken. Het historische station van Windhoek is ook het bezoeken waard. Hier kun je de oude stoomlocomotief van dichtbij bekijken. De hoofdstad van NamibiŽ is tevens voor museum liefhebbers een echte aanrader. Bezoek het Transport Museum of het Nationaal Museum van NamibiŽ in Windhoek.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Twyfelfontein
De Twyfelfontein is met recht ťťn van de mooiste gebieden van NamibiŽ. Deze vallei vind je in Kunene in het Damaraland. Het landschap van deze vallei kenmerkt zich door de rode rotsen. De Organ Pipes zijn het meest bekend. In Twyfelfontein kun je tevens prehistorische rotstekeningen ontdekken. Nog een niet te missen bezienswaardigheid in Twyfelfontein NamibiŽ is het Damara Living Museum. Hier ga je terug in de tijd en leer je alles over het leven van de Damara, het volk dat deze omgeving oorspronkelijk bewoonde. Naast een bijzonder landschap kom je in dit gebied ook olifanten tegen. Deze zogenaamde woestijnolifanten zijn het beste te spotten tijdens een georganiseerde excursie. En wil je liever wat langer in deze indrukwekkende omgeving vertoeven? Rondom Twyfelfontein vind je een aantal goede hotels waar je de sfeer van deze mooie plek van dichtbij mee kunt maken.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Kolmanskop
Kolmanskop staat ook wel bekend als spookstad. Deze naam wordt dan ook echt eer aan gedaan. Meer dan 100 jaar geleden was Kolmanskop dť diamantstad van NamibiŽ, maar is nu geheel verlaten. In de geschiedenis werd de stad vooral bewoond door Duitse kolonisten op zoek naar diamanten. Aan het einde van de Eerste Wereldoorlog waren de diamanten niet veel meer waard en trokken steeds meer bewoners naar andere gebieden. Kolmanskop is gelegen in het zuiden van NamibiŽ te midden van de woestijn. Terwijl je door de verlaten winkelstraten van de stad struint, zie je hoe het zand van de woestijn de leegstaande huizen steeds meer eigen maakt. Kolmanskop is vooral in de ochtend te bezoeken, tenzij je een speciale vergunning hebt. Deze is ook nodig als je indrukwekkende fotoís wilt maken in Kolmanskop.
   
  Meer informatie over NamibiŽ:

winterzon in NamibiŽ

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies