top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Oman

Oman
top 10 bezienswaardigheden:

Oman

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Oman
reisadvies reisadvies Oman

... meer handige websites

 

Het Sultanaat Oman is een land gelegen op het Arabische Schiereiland. Net als buurland Verenigde Arabische Emiraten mag ook Oman zich verheugen op een grote belangstelling van toeristen uit het buitenland. Het hoofdzakelijk woestijnachtige landschap van Oman wordt afgewisseld door groene gebieden, ruwe berglandschappen en een aantal fraaie oases. De aantrekkingskracht van Oman zit hem vooral in het feit dat het land wel vrij open maar zeker nog redelijk authentiek is. De meeste toeristen kiezen daarom in het geval van Oman voor een rondreis in plaats van op één vaste plek verblijven. Op die manier krijg je zoveel mogelijk van het land mee.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Oman

bezienswaardigheid nummer 1 Wadi Shab
Dit gebied herbergt een prachtig stuk natuurgebied waar je uitstekend kunt wandelen. Fraaie rotspartijen en de meest bijzonder mooie watervallen geven dit gebied rondom dit rivierdal (Wadi) een fantastisch uiterlijk. Tijdens een wandeling kom je regelmatig verkoeling tegen in de vorm van kleine waterpoelen met de uitnodigende turquoise kleur. Aan het einde van de Wadi Shab kom je via een smalle doorgang al zwemmend in een grot. Deze Wadi Shab behoort tot de mooiste en bekendste in zijn omgeving.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Masqat / Muscat
In deze hoofdstad van Oman zijn een paar bijzondere bezienswaardigheden te vinden. Zo staat hier de grote Sultan Qaboes-moskee welke de grootste van Oman is. Er zijn een aantal parken te vinden zoals het Riyam Park, Kalbou Park, Al Sahwa Park, Al Naseem Public Park en het Qurum Natural Pak. Verder heeft Masqat / Muscat een aantal leuke en interessante musea te bieden. Bijvoorbeeld het Museum of Omani Heritage, het Muscat Gate Museum, het Natural History Museum, het Omani Aquarium and Marine Science and Fisheries Centre en een Children’s Museum. Zoals elke belangrijke plaats in de emiraten heeft ook deze plaats zijn eigen soek. De Soek Muttrah trekt jaarlijks duizenden bezoekers. In de smalle steegjes ruik en proef je de oriëntaalse sfeer van weleer nog steeds. Veel traditionele producten worden hier aan de man gebracht.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Muscat Gate Museum
Waarschijnlijk is dit museum het meest bekende en bezochte museum van de stad. Er wordt in dit museum diep ingegaan op de geschiedenis van Oman die terug loopt tot de 2e eeuw en het verleden van de stad. Je vindt dit museum aan de Muttrah Corniche op de Al Bahari Road.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Fort Bahla
Dit uit leem opgetrokken fort ligt aan de voet van de bergketen Djabal Achdar. Hoewel het fort sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst staat, is het zo vervallen dat het al tijden niet toegankelijk is voor toeristen. Gelukkig is men tegenwoordig bezig om dit te herstellen en is er weer hoop dat we in de toekomst een kijkje aan de binnenkant kunnen nemen. Oman heeft gelukkig meerdere forten, zoals Fort Nakhl, Fort Sohar, Fort Jabrin en Fort Rustaq. De forten Jalali en Mirani zijn zeer beroemde forten van Oman. Je vindt deze aan de ingang van de baai van Muscat / Masqat.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Archeologische plaatsen
Verschillende opgravingen bevestigen dat het derde millennium voor Christus wordt vertegenwoordigd in Oman. Bat, Al-Khutm, Al-Ayn, Ras Al-Hadd en Samad Al-Shan zijn vindplaatsen van diverse ontdekkingen als begraafplaatsen, waterkanalen, aardewerk, werktuigen, wapens, kralen, porselein en schelpen.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Aflaj-irrigatiesystemen
In Oman zijn heel veel van dit soort betonnen of aarden goten te vinden. Vrijwel elk dorp heeft zijn eigen falaj. Aflaj is de benaming voor meervoudige falaj. Hierlangs wordt water uit de bergen naar de dorpen gevoerd. Dit systeem bestaat al eeuwen lang in Oman. Er zijn zelfs Aflaj gevonden die volgens archeologen uit ongeveer 2500 v. Chr. stammen. Op een aantal plaatsen bij belangrijke Aflaj zijn wachttorens gebouwd om de waterstromen te bewaken. Falaj Al-Malki behoort samen met Falaj Daris tot de oudste irrigatiesystemen van Oman.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Ibra
Deze stad behoort tot één van de oudste steden van Oman. De oude handelsstad heeft een aantal mooie kastelen en moskeeën. Met name de wachttorens van Ibra trekken jaarlijks vele toeristen. Maar ook de soek, waar op woensdagmiddag de traditionele vrouwensoek plaats vindt. Alles en iedereen staat dan in het teken van de vrouw en haar benodigdheden.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Verzonken stad Ubar
Zo’n zeven duizend jaar geleden zou de stad Ubar in de provincie Dhofar een zeer welvarende stad zijn geweest, die bekend stond als karavaanstad. De vele archeologische opgravingen hebben dit inmiddels bevestigd. De Koran zou het verhaal vertellen dat de mensen destijds zo decadent leefden, God het daarom onder een dik pak zand heeft weggevaagd. De plaats lag op de handelsroute voor het per kameel vervoeren van onder andere wierrook. Inmiddels zijn delen van deze ruïnestad bloot gelegd en klaar om bezocht te worden.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Grotten
Op ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Muscat / Masqat ligt de zeer grote grot-kamer Majlis al Jinn. De grot-kamer meet ongeveer 330 meter bij 225 meter oppervlakte. De hoogte is maar liefst 120 meter. De toegang tot de grot loopt via drie doorgangen in het dak. De ingangen zijn pas sinds 1983 ontdekt. Met een goede terreinwagen is de grot te bereiken. Een juiste klimuitrusting is wel een vereiste. Een andere en beter bereikbare grot is de Al-Hootah Grot. Deze bevindt zich op de gelijknamige plateau in de A’Dhakhliah regio. Middels een elektrische trein ga je naar het hart van de grot. Er is een ondergronds meer te zien waarin enkele blinde vissen zwemmen. Verder is er een museum en wat toeristische winkels te vinden. De grot is geschikt om te bezoeken met kinderen en minder valide.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Kameel Safari
Natuurlijk mag een kameel safari in de woestijn niet ontbreken tijdens je bezoek aan Oman. Arabieren nemen je mee uit wandelen in de woestijn en vertellen je het één en ander over de kamelen, hoe ze te bereiden en over het leven als bedoeïenen. Sommige van die tours zijn uit te breiden met een lunch, diner met zonsondergang en/of zelfs een overnachting in een bedoeïenenkamp.
www.holiday-in-oman.com
   
  Vakantie naar Oman

Wil je het betoverende Oman bezoeken? Bij TUI kun je cruises met bezoek aan Oman boeken of een rondreis maken door Dubai en Oman. TUI is Nederland's grootste reisorganisatie en biedt vakanties naar Oman met SGR-garantie aan.
Bekijk de Oman vakanties bij TUI

Meer informatie over Oman:

beste maanden voor een zonvakantie in Oman
Oman informatie
Oman voor beginners
winterzon vakantie in Oman

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies