top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Panama

Panama
top 10 bezienswaardigheden:

Panama

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Panama
reisadvies reisadvies Panama

... meer handige websites

 

De Republiek Panama is het meest zuidelijke land van Midden-Amerika. Panama is vooral bekend door het Panamakanaal dat de Atlantische Oceaan en Grote Oceaan met elkaar verbind. De aanwezigheid van dit enorme kanaal heeft in de twintigste eeuw voor een groot deel bijgedragen aan de economische groei die het land in die periode meegemaakt heeft. Hoewel het beheer van het kanaal tot 1999 kostenneutraal geschiede, profiteerde Panama wel van de aanwezigheid van duizenden Amerikanen gedurende de periode dat Amerikanen het beheer over het kanaal hadden. Verder bood het kanaal de mogelijkheid om goed geld te verdienen aan logistieke dienstverlening, handel in de freezone en andere diensten die voortvloeien uit de aanwezigheid van het kanaal. Sinds het einde van de twintigste eeuw is Panama een stuk populairder geworden als toeristische bestemming. Mensen die buurland Costa Rica inmiddels als té commercieel ervaren zien in Panama een mooi alternatief.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Panama

bezienswaardigheid nummer 1 Panamakanaal
Panama is wereldberoemd om zijn Panamakanaal waarlangs jaarlijks duizenden schepen varen. Het kanaal van ongeveer 80 km snijdt de landlengte van Midden-Amerika doormidden en maakt daarmee een doorgang van de Caribische Zee naar de Grote Oceaan. Op drie plaatsen wordt doormiddel van sluizen het schip op waterniveau gebracht. Het getij van beide wateren verschilt nogal. Containerschepen en cruiseboten worden met een soort trein door het kanaal getrokken. Een vaartocht door zo’n kanaal duurt gemiddeld tussen de acht en elf uur. Het zeer ingenieuze systeem van het Panamakanaal heeft nog altijd veel aanzien in de wereld.
www.panamavoorbeginners.nl/het-panamakanaal/
   
bezienswaardigheid nummer 2 San Blas-eilanden
De oorspronkelijke bewoners van Panama zijn de Kuna-indianen. Deze indianen zijn nu nog steeds woonachtig in de kuststrook van de provincie Kuna Yala die ook wel de San Blas-eilanden worden genoemd. Hier leven zij nog altijd met veel normen en waarden voor de natuur. Zo mag en rond deze eilanden van Kuna Yala niet gedoken worden en mag er niets uit de zee worden gehaald wat je niet hebt kunnen bereiken met gebruik van je eigen longinhoud. Hun tradionele manier van leven is zeer fascinerend om te zien. Er zijn zeer weinig toeristische accommodaties te vinden. Er zijn verschillende tochten te boeken, waarvan sommige uit dagexcursies bestaan. De meest bekende en toegankelijke eilanden zijn El Porvenir, Cartí en Isla de los Perros.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Miraflores Locks
Sluizen zijn van groot belang voor het Panamakanaal. Ze zijn nodig om te kunnen schipperen tussen het getij van de Caribische Zee en de Grote Oceaan. Hierdoor zijn ze van groot belang voor het kunnen varen door het Panamakanaal. De sluizen worden vervolgens bestuurd vanuit een controlekamer. De sluizen bij Miraflores zijn de bekendste van Panama. Hier zie je hoe met treintjes de enorme zeereuzen door de sluizen getrokken worden, waarbij de ruimte tot de kant soms slechts enkele centimeters lijkt te zijn.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Panama City
Sommige maken de vergelijking tussen Miami en Maracaibo. Of je het hier wel of niet mee eens bent, Panama City is een stad van grote klasse. Er zijn veel contrasten te vinden en het heeft zijn eigen skyline van torens die in de zakenwijk Punta Paitilla te vinden zijn. In het oude Panama City, Casco Viego, is wat meer van de koloniale charme te vinden. De kathedraal ‘Iglesia de San José heeft een prachtige uitstraling door zijn oud en nieuw gecombineerde uiterlijk. Het ligt aan het meest belangrijke plein ‘Plaza de la Independence’ van de stad. Het Museo de Arte Contemporáneo aan de rand van Cerro Ancón is een heerlijk rustpuntje om te bezoeken in deze levendige stad. Het heeft veel moderne hedendaagse kunst en regelmatig tijdelijke tentoonstellingen. Om te winkelen moet je zijn in de wijk El Cangrejo.
www.panamavoorbeginners.nl/panama-stad/
   
bezienswaardigheid nummer 5 Darien National Park
In een schitterend stukje regenwoud van Panama ligt waarschijnlijk het mooiste natuurpark van Midden-Amerika. Doordat er zo veel dieren leven is het park uitgeroepen tot biosfeerreservaat. De meest fraai gekleurde kikkers springen hier vrolijk in het rond. Krokodillen en kaaimannen domineren de wateren in dit bosrijke gebied. Het is niet aan te raden dit park zo maar op eigen houtje te verkennen. Buiten de beveiligde gebieden van dit regenwoud kun je guerrilla’s en andere bendes tegenkomen.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Fort San Lorenzo
Aan de Atlantische kust van Panama ligt het San Lorenzo fort. Dit fort heeft een rumoerige geschiedenis van plunderen en aanvallen die zo’n 400 jaar terug gaan. Het heeft al heel wat moeten doorstaan. In het begin van de 19e eeuw heeft het nog dienst gedaan als gevangenis. Het fort staat in een prachtige omgeving.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Parque Nacional Portobelo
De ooit belangrijkste schathaven van Amerika was die van Portobelo. Vele zilvervloten zijn door deze haven gevaren met aan boord verschillende kostbaarheden als goud, zilver en smaragden. Een stuk van deze geschiedenis is terug te vinden in dit fraaie park ‘Parque Nacional Portobelo’. Er zijn ruïnes van zo’n 500 jaar oud en je vindt er nog veel koloniale Spaanse gebouwen. De kanonnen die nog altijd aan de rand van Castillo de San Jerónimo liggen, bevestigen dat er vele aanvallen hebben plaatsgevonden. In het oude douanekantoor Real Aduana is tegenwoordig een klein museum gevestigd over de geschiedenis van Portobelo.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Rumfabriek Carte Vieja
Het agrarische gebied van Panama is Chiriquí. Dit gebied heeft mooie bergrivieren,vulkanische bergketens en een rumfabriek. De rumfabriek Carte Vieja ligt een paar kilometer van de mooi plaats Davids in het dorpje El en biedt toeristen een leuke rondleiding met natuurlijk een proeverij van het heerlijke goedje. De Carte Vieja rum is een zeer gewaardeerde rum in Panama.
www.cartaviejapanama.com
   
bezienswaardigheid nummer 9 Mi Pueblito
In de bijzondere plaats Mi Pueblito, aan de rand van Panama City, zijn drie belangrijke culturen van Panama te vinden. Namelijk de inheemse cultuur van indianen, de West-Indische cultuur van mensen die meehielpen aan de bouw van het Panamakanaal en de cultuur van de boeren. Je vindt er onder meer een replica van een Kuna dorp met huizen gemaakt van palm en riet. Maar ook de typische huizen van de West-Indiërs.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Causeway
“The place te be” om ‘s avonds te flaneren over de lange dam langs het Panamakanaal. Overdag zijn er veel hardlopers en fietsers te vinden op dit mooi stuk van Panama. Met een relaxte wandeling kom je vanzelf in Isla Flamenco waar je heerlijk kunt shoppen of wat lekkers kunt drinken in de haven met natuurlijk een mooi uitzicht op de jachthaven.
   
  Meer informatie over Panama:

beste reistijd voor een zonvakantie naar Panama
Panama in één dag
Panama informatie
Panama voor beginners
winterzon vakantie in Panama

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies