top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Qatar

Qatar
top 10 bezienswaardigheden:

Qatar

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Qatar
reisadvies reisadvies Qatar

... meer handige websites

 

Het Arabische Emiraat Qatar is iets minder populair dan het beter bekende Dubai. Desalniettemin heeft Qatar genoeg te bieden voor een heerlijke vakantie of als stedentrip. Het schiereiland Qatar, aan de Perzische Golf, heeft een woestijnklimaat. Dit betekent dat de zomermaanden uitzonderlijk warm zijn en wintermaanden waarin je kunt genieten van aangename temperaturen boven de twintig graden. Hoe heerlijk kan het zijn, om tijdens de barre en natte winterse dagen in Nederland, tot rust te komen aan één van de prachtige stranden van Qatar of al slenterend langs de vele kleurrijke soeks? Anno de éénentwintigste eeuw heeft ook Qatar het toerisme ontdekt. Er worden in rap tempo ultra luxe hotels uit de grond gestampt en historische erfenissen in ere hersteld. Het merendeel van de toeristen verblijft in de omgeving van de hoofdstad Doha. Deze levendige en moderne stad heeft inmiddels een indrukwekkende skyline, waarin een aantal opvallende architectonische uitspattingen behoorlijk opvallen. Maar ook andere plaatsen zoals het iets noordelijker gelegen Lusail is ambitieus aan het groeien. Alles wordt namelijk klaargestoomd voor het jaar 2022 waarin de FIFA World Cup hier in Qatar gehouden wordt.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Qatar

bezienswaardigheid nummer 1 Aspire Tower
‘The Torch Doha’ is een ruim driehonderd meter hoge toren in de stad Doha, die dienst doet als hotel. De architect Hadi Simaan is verantwoordelijk voor het ontwerp zoals dat tussen 2005 en 2007 is gerealiseerd. Oorspronkelijk is de Aspire Tower ontworpen voor de Asian Games in 2006 waarvan Qatar gastheer was. Bovenop was het vuur zichtbaar tijdens de duur van de spelen. Aan de buitenzijde is LED verlichting aangebracht waardoor het bouwwerk nog indrukwekkender oogt dan overdag. Op driehonderd meter hoogte is er rondom een panoramisch uitzicht te bewonderen. De kamers van ‘The Torch Doha’ hotel zijn verdeeld over éénenvijftig verdiepingen. Een andere bijzondere toren in Doha is de Doha Tower. Deze toren, die ook wel bekend staat als Burj Doha, is ontworpen door de Franse architect Jean Nouvel.
www.thetorchdoha.com
   
bezienswaardigheid nummer 2 The Pearl
Bijna iedereen kent de Palmeilanden in Dubai, maar ook Doha heeft een eigen landwinningsproject waar wonen en ontspanning samenkomen. The Pearl bestaat uit een hoofdeiland en twaalf kleinere eilanden. Het zorgt ervoor dat Doha er maar liefst 32 kilometer aan kustlijn bij gekregen heeft. Op The Pearl staan wooneenheden, kantoren en verschillende horecagelegenheden en winkels. Er is een grote jachthaven aangelegd en er is een aangenaam zandstrand waar je kunt genieten van zon, zee en strand. De architectuur is een mix van mediterraanse sfeer met Arabische invloeden. Zo is een deel van The Pearl geïnspireerd op de Italiaanse stad Venetië.
www.thepearlqatar.com
   
bezienswaardigheid nummer 3 Al Koot Fort
Het historische militaire Al Koot Fort staat ook wel bekend als Doha Fort. Dit fort werd omstreeks 1927 in opdracht van Sheikh Abdullah bin Qassim Al-Thani gebouwd in de wijk Al Bidda van de populaire stad Doha. Al Koot Fort werd op deze plek gebouwd om de Waqif Souq te beschermen tegen dieven. Dit was namelijk een plek waar veel handel werd gedreven. En dat is nog altijd niet veel veranderd. Al Koot Fort is een moskee te vinden, waar wachters konden bidden en tegelijkertijd de gevangen in de gaten konden houden. Fort Doha is tegenwoordig ingericht als museum en dus ook opengesteld voor bezoekers.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Museum voor Islamitische Kunst
Dit schitterende museum is eveneens gelegen in de stad Doha. Om precies te zijn in de haven van deze stad. Het ontwerp van dit opvallende bouwwerk is afkomstig van de Chinees-Amerikaanse architect Ieoh Ming Pei. Zijn advies om het gebouw op een eiland te plaatsen is in vervulling gegaan. Rondom het museum voor Islamitische kunst bevindt zich het MIA park. Het ‘Museum voor Islamitische Kunst’ (MIA) heeft een inspirerende collectie afkomstig uit de periode tussen de zevende en negentiende eeuw. Denk hierbij aan juwelen, kleding, keramische voorwerpen en glas. Voor liefhebbers zijn er op verschillende dagen gratis rondleidingen te volgen. Op de onderstaande link vind je hier meer informatie over. Ook staat er op de website van dit museum een advies om je respectvol te kleden.
www.mia.org.qa/en
   
bezienswaardigheid nummer 5 Doha Corniche
Gedurende de dag is het aangenaam vertoeven aan de Doha Corniche promenade van de stad Doha. Enige verkoeling van zee is zeker tijdens de soms erg hete dagen een verademing. De Doha Corniche is sinds het ontstaan omstreeks de jaren ’80 van de vorige eeuw, behoorlijk veranderd. Verschillende hoogbouw met daarin kantoren en hotels sieren de kustlijn van de stad en zorgen voor een mooie skyline van Doha. Behalve voor heerlijke wandelingen, wordt de kilometerslange boulevard ook gebruikt om er hard te lopen. Je hebt er immers geen last van het verkeer en dat is zeker aangenaam.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Kamelenraces
Elk weekend is het een drukte van belang aan de Sheehaniya Road, even buiten de stad Doha. Dan worden er namelijk kamelenraces gehouden in Qatar. De trainingen voor de kamelen zijn behoorlijk pittig. Maar daar staat vaak wel tegenover dat ze na de wedstrijd zeer goed verzorgd worden. Daar waar vroeger jonge licht wegende kinderen op de kamelen werden gezet, betreffen het tegenwoordig robots met een zweep. Vanaf een afstand zijn deze robots dan weer te besturen. Zo gebeuren er minder heftige ongelukken dan in het verleden wanneer er vooral licht gewichtige kinderen werden gebruikt. Het idee van deze robots is afkomstig van de uitvinder Rashid Ali Ibrahim. Qatar is het eerste land ter wereld waar kamelenraces gereden worden door robots.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Khor Al Udaid
Het woestijngebied Khor Al Udaid ligt op ongeveer tachtig kilometer van de stad Doha. Dit deel van Qatar wordt veelal bezocht om het prachtige landschap, het heerlijke Khor Al Udaid strand en natuurlijk om er te zand-boarden. Deze vorm van sport is erg vergelijkbaar met snowboarden, maar dan in het hete zand. Om er te komen is het sterk aan te bevelen om dit met een vierwiel aangedreven auto te doen. Nog beter en leuker is om dit gebied te verkennen met gids. Een combinatie met het ‘dune-bashing’ is zeker een aanbeveling waard. Dune-bashing is een tocht per vierwiel aangedreven auto door de duinen, waarbij snelheid, hoogtes en adrenaline kicks in rap tempo afwisselen.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Nationaal Museum van Qatar
Het futuristische vormgegeven nationaal museum van Qatar in de stad Doha, wordt zeker een lust voor het oog. Zowel de buitenkant als de binnenkant zijn, als het museum eenmaal klaar is, vast en zeker bewonderenswaardig te noemen. Het ruim vierhonderd miljoen dollar tellende ontwerp van dit museum is afkomstig van de Franse architect Jean Nouvel. In het museum word je straks op innovatieve wijze mee genomen in een reis door de tijd. Hierbij worden allerlei details uit de geschiedenis van het land, de Perzische Golf en de bedoeïenen cultuur op fraaie wijze uitgelicht. De verwachting is dat het museum aan de Doha Corniche in het jaar 2016 haar deuren opent.
www.qm.org.qa/en/project/national-museum-qatar
   
bezienswaardigheid nummer 9 Villaggio Mall
Het allerleukste winkelcentrum van Qatar bevindt zich in de levendige stad Doha. Villaggio Mall is te vinden in de Aspire Zone, een gebied wat voor de 2006 Asian Games is ontwikkeld. In het jaar 2012 heeft de Villaggio Mall een kleine metamorfose ondergaan en is er intussen klaar voor om zich te meten met andere winkelcentra binnen de Verenigde Arabische Emiraten. Het winkelcentrum heeft een thema park wat is ingericht als de Italiaanse stad Venetië. Het Gondolania Theme Park nodigt je uit om per gondel een romantische tocht door het honderdvijftig meter lange kanaal te varen. Ondertussen passeer je allerlei chique winkels met adembenemende producten. In de Villaggio Mall kun je tevens een IMAX filmtheater bezoeken, heerlijk dineren, fantastisch winkelen en zelfs schaatsen is een optie.
http://villaggioqatar.com
   
bezienswaardigheid nummer 10 Souq Waqif
In de nabije omgeving van Al Koot Fort is de sfeervolle Souq Waqif gelegen. Het fort diende jaren geleden om rovers snel te kunnen weren die het gemunt hadden op de koopwaar bij Souq Waqif. Tegenwoordig wordt er nog altijd veel handel gedreven hier in Doha. De ondernemers stallen hun koopwaar op fraaie wijze uit, waarbij de geuren en kleuren al snel verschillende zintuigen prikkelen. Tussen de winkeltjes zijn verschillende eetgelegenheden te ontdekken die authentieke gerechten serveren. Op geheel eigen wijze proberen de handelaren je te motiveren om juist bij hem binnen te komen kijken. Het mag dan ook geen nieuws zijn, dat onderhandelen over de prijs een nationale sport is.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Qatar. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Qatar. Daar kun je per hotel of appartement meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Qatar:

Qatar informatie
winterzon informatie Qatar

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies