top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van de Seychellen

Seychellen
top 10 bezienswaardigheden:

Seychellen

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de de beste reistijd van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Seychellen

... meer handige websites

 

De Republiek van de Seychellen is een archipelstaat in de Indische Oceaan. De 115 eilanden liggen 1500 km ten oosten van het Afrikaanse vasteland. Het merendeel van de eilanden is onbewoond, 42% van de oppervlakte is beschermd gebied voor het behoud van de natuurlijke rijkdommen van het land. De eilanden waren lang onbewoond, tot ze in gebruik genomen werden door Austronesische zeevaarders en handelaars uit de Malediven en Arabië. De eerste Europeanen kwamen er in 1502 met Vasco da Gama. Echte bewoning kwam pas toen Frankrijk er in 1756 haar vlag plantte. De eilandengroep werd vernoemd naar Jean Moreau de Séchelles, toenmalig Minister van Financiën. Om de bevolking te beschermen, capituleerde de Administrator onmiddellijk tijdens de Frans-Britse oorlog van 1794-1810. Daarna kwamen de Seychellen onder Brits bewind, maar sinds 1976 zijn ze onafhankelijk. Met zijn ruim 94.000 inwoners is dit het kleinste onafhankelijke land in Afrika. Frans en Engels zijn nog steeds de officiële talen, naast het Seychellois Creole. Betalen doe je met de Seychellois Rupee. Door hun Britse verleden, rijdt men in de Seychellen nog altijd links.

 


Top 10 bezienswaardigheden van de
Seychellen

bezienswaardigheid nummer 1 Anse Source D'Argent
Anse Source D’Argent bevindt zich op La Digue, het kleinste van de drie hoofdeilanden van de Seychellen.. Dit strand van 1,1 km lang is een van de meest gefotografeerde stranden ter wereld. Niet onbegrijpelijk, gezien het prachtige goudwitte zand, imposante granieten rotsen en helderblauwe water. Het strand is niet erg breed en kan bij hoogtij volledig onder water komen te staan. Om op het strand te geraken moet je door L’Union Estate wandelen.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Vallée de Mai
De Vallée de Mai ligt in het midden van Praslin, het op één na grootste eiland in de Seychellen archipel. Het is het kleinste Unesco werelderfgoedgebied ter wereld en vormt het hart van het Praslin National Park. Tot 1930 was deze plek onaangeroerd, nadien werd de vallei verfraaid met botanische tuinen, sierplanten en fruitbomen. In 1948 kwam het park in handen van de regering en sinds 1966 is het een natuurreservaat. Charles George Gordon, een brits officier, startte in 1881 de legende dat dit ooit de tuin van Eden was, en het beroemde fruit Coco-de-mer was volgens hem de verboden vrucht. Doordat die lijkt op vrouwelijk achterwerk is die logica niet moeilijk om te volgen. De bomen groeien enkel hier en op het naburige Curieuse. De vruchten worden gemakkelijk een halve meter groot!
   
bezienswaardigheid nummer 3 Anse Lazio
In het noordwesten ligt een van de mooiste stranden van het eiland Praslin. Dit 600 m lang parelwit zandstrand wordt omringd door water dat zo helder is dat je de bodem kan zien. Bloeiende planten en indrukwekkende, granieten rotspartijen zorgen voor schaduw. Dit is het enige strand in de Seychellen dat niet wordt beschermd door een koraalrif. Je kan hier snorkelen met manta rays, kleine haaien en felgekleurde vissen.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Mission Lodge
Op Mahé, het grootste eiland in de eilandengroep, vind je de Mission Lodge, een historische site in het Morne Seychellois National Park. De lodge ligt vlakbij een van de hoogste punten die je in Mahé via de weg kan bereiken, en biedt dan ook spectaculaire uitzichten over het centrum en de westkust van het eiland. Je zal er echter ook ruïnes kunnen zien, van een schooltje dat daar gevestigd was voor kinderen van bevrijde slaven. In 1972 kwam Queen Elizabeth langs in deze kleine Lodge om in alle rust en stilte te genieten van haar theepauze.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Curieuse
Oorspronkelijk was Curieuse het “Ile Rouge”, genoemd naar de rode aarde op het eiland. Na inname door de Fransen, werd het kleine eiland omgedoopt tot “Curieuse”, naar het schip van verkenner Marc-Joseph Marion du Fresne. 250 jaar na de feiten kan men nog steeds sporen zien van de brand die matrozen in 1771 stichtten om de Coco-de-mer gemakkelijker te kunnen oogsten. Veel van de lokale fauna en flora ging verloren. In 1829 werd Curieuse in gebruik genomen als leprakolonie, en dat bleef zo tot 1965. Door minder bemoeienis van de mens, kon het ecosysteem floreren. Het voormalige lepra centrum is nog steeds te bezichtigen. De dokterswoning op Anse St. Joseph werd een educatief centrum en museum. Bovendien lopen hier ook gigantische Aldabra landschildpadden rond.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Victoria
De hoofdstad van de Seychellen bevindt zich in het noordoosten van het eiland Mahé. Met meer dan 25.000 inwoners is het de enige grote stad van de Seychellen. Nochtans zijn er maar 24 straten en twee verkeerslichten in dit kleurrijke stadje. De houten en stenen huizen stammen bijna allemaal uit het begin van de 20e eeuw. De enige echte haven van de Seychellen ligt in Victoria en in 1971 werd de internationale luchthaven hier vlakbij gebouwd. Oorspronkelijk werd het gebied bewoond door de Fransen, maar Victoria werd pas echt een grote stad na de Britse overwinning. De klokkentoren van de kathedraal is geïnspireerd op de Vauxhall Clock Tower, ook bekend als Little Ben in Londen. De botanische tuinen zijn zeker de moeite waard, net als het National History Museum en het Museum of Natural History. De echte lokale hotspot is echter de markt met zijn kleurrijke vis- en fruitkramen.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Morne Seychellois National Park
Met zijn 3045 hectare beslaat het Morne Seychellois National Park zo’n 20% van de oppervlakte van het eiland Mahé. Het is daarmee het grootste nationale park van de Seychellen. Er is 15 km aan spectaculaire wandelpaden voorzien rond het hoogste punt van de archipel, de Morne Seychellois op 905 m. Je kan er onder andere het “La Gogue Reservoir” zien, dat de watervoorraad regelt voor Victoria en het noorden van Mahé. Ooit kweekte men hier koffie en kaneel. De ruïnes van de plantages herinneren aan het agriculturele verleden. Er zijn ook verschillende watervallen, zoals de Cascade River Waterfall en de Sauzier Waterfall, de spectaculairste op Mahé.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Union Estate
Union Estate is een voormalige kokosnoot- en vanilleplantage op La Digue. Nog tot 1980 werden hier echt kokosnoten gekweekt om copra te produceren, waarvan kokosolie wordt gemaakt. Er is nog een authentieke copramolen met ossenstel aanwezig zodat je kan zien hoe het werd gemaakt. Het plantagehuis is een de oudste voorbeelden van Franse architectuur hier, en ook het kerkhof van de eerste bewoners ligt in het domein. Vanille wordt enkel nog op kleine schaal gekweekt; pollinatie moet handmatig gebeuren bij gebrek aan bijen.
   
bezienswaardigheid nummer 9 La Digue Veuve Réserve
“La Digue Veuve Réserve” is een klein parkje op la Digue, speciaal gereserveerd voor de Seychelles Paradise Flycatcher. Zijn lange, zwarte staart heeft deze vogel de bijnaam ‘weduwnaar’ opgeleverd, 'veuve' in het lokale creools. Oorspronkelijk werd de vogel gespot op Praslin, later ook op de andere eilanden. Toen in de jaren ‘60 duidelijk werd dat de vogel met uitsterven bedreigd was, kreeg hij dit stukje van 21 hectare om zich beschermd voort te kunnen planten.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Baie Ternay Marine National Park
In het Baie Ternay Marine National Park op het eiland Mahé kan je tussen walvishaaien, dolfijnen en zeeschildpadden snorkelen en duiken. Het uitzicht en landschap van dit park is indrukwekkend, met een ongerepte kust omzoomd door kalm turquoise water en een overvloed aan zeeleven. Dit exclusieve park herbergt een interessante combinatie van kustlandschappen: van mangroves en zandige oevers tot rotsachtige kusten en koraalriffen. Een boottocht langs de westkust is ook een top toeristische attractie. Het is niet alleen de enige manier om toegang te krijgen tot het park, maar het biedt ook een schitterend verzicht op de piek van de Morne Seychellois, de hoogste berg van de Seychellen.
   
  Meer informatie over de Seychellen:

Seychellen voor beginners
winterzon op de Seychellen

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies