Sint Maarten

Sint Maarten is een eiland in de Caribische Zee, behorende tot de bovenwindse eilanden. Het eiland bestaat uit twee gedeeltes. De zuidelijke helft behoorde tot 10-10-2010 tot de voormalige Nederlandse Antillen en is tegenwoordig een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. De noordelijke helft, Saint Martin, is officieel onderdeel van het land Frankrijk. Hier betaal je dan ook gewoon met euro’s. Het eiland is geliefd om haar natuur, het tropische klimaat en het relaxte leven. Hoewel het Franse deel vaak als het fraaiste deel van het eiland gezien, is onze mening dat beide kanten even charmant zijn. Wie Sint Maarten wil vergelijken met Curaçao of Aruba die zullen we moeten melden dat er meer verschillen dat overeenkomsten zijn. De grote overeenkomst is dat alle drie de eilanden koloniën van Nederland geweest zijn en dat er een Caribische sfeer heerst. Verder heeft Sint Maarten bovenal een geheel eigen karakter waar je zeker een keer kennis mee moet maken.

Wat je allemaal kunt gaan zien en doen tijdens je vakantie op Sint Maarten, kun je zien in onze top 10 bezienswaardigheden van Sint Maarten.

Top 10 bezienswaardigheden van Sint Maarten

1

Stranden

Bounty stranden, hippe stranden, rustige stranden, ideaal voor kinderen stranden, stranden met veel watersport mogelijkheden, alles kan en is te vinden op Sint Maarten. Bij Little Bay Beach is het meer geschikt voor kinderen en om te duiken, Great Bay Beach is lekker hip and happening vlak bij de boulevard, Dawn Beach is heerlijk om te wandelen en om te duiken of snorkelen door zijn prachtige koraalrif. Maho Beach ligt op de meest bijzondere plaats, namelijk onder de aanvliegroute van het Prinses Juliana vliegveld. Vanaf het strand lijkt het haast of je ze aan kan raken.

Een bezoek aan Sint Maarten is niet compleet zonder een van de fantastische stranden van Sint Maarten bezocht te hebben.

2

Philipsburg

Philipsburg is de hoofdstad van het Nederlands deel van Sint Maarten. Het oude gerechtsgebouw heeft nogal wat functies gehad. Zo is het een rechtbank, gevangenis, postkantoor, brandweerkazerne en stadhuis geweest. In de twee hoofdstraten van de stad, Front Street en Back Street, vind je de meeste winkels. De meest aangename plek van Philipsburg is wat ons betreft echter de Boardwalk. Deze autovrije boulevard loopt langs het strand en is een prima plek om van een hapje of een drankje te genieten.

3

Vliegtuigen spotten

Princess Juliana International Airport staat bekend vanwege de voor het publiek spectaculaire landingen. De vliegtuigen komen boven de zee ineens opgedoemd om vervolgens vlak boven Maho Beach te landen. De barretjes rondom het strand zijn geliefde plekken om van het uitzicht op de dalende vliegtuigen te genieten, maar als je op het strand zelf staat dan is het helemaal indrukwekkend. Pas wel op voor de opstijgende vliegtuigen. Voor vertrek zorgt de jetblast voor een enorme windverplaatsing boven het strand.

De grote vliegtuigen van KLM en Air France zijn de populairste vliegtuigen om te spotten bij Maho Beach.

4

Pic Paradis

Met een hoogte van ruim vierhonderd meter is Pic Paradis de grootste heuvel van het eiland. Wie de klim naar boven maakt, die wandelt door een zeer groen landschap richting de top. Let onderweg vooral op de vele vlinders die je zult spotten. Eenmaal boven aangekomen kun je genieten van een prachtig uitzicht over het eiland.

Vergeet niet om voldoende water mee te nemen als je de wandeling naar de top van Pic Paradis maakt. De warmte zorgt ervoor dat je veel vocht verliest, wat weer aangevuld dient te worden. Het eerste stuk kun je overigens met de auto afleggen. Vanaf de parkeerplek is het nog zo’n 10 tot 15 minuten lopen.

5

Marigot

Marigot ligt aan de westkust van Sint Maarten. Deze hoofdstad in het Franse deel van Sint Maarten heeft twee havens: Port St.Louis en Marina Port La Royale. Hier moet je zijn om wat exclusiever te dineren en te shoppen. Vaak zijn hier ook wat markten met lokale lekkernijen en souvenirs. Het bijzondere aan Marigot is dat de auto’s hier met Franse kentekens rondrijden, de Franse gendarmerie voor de veiligheid zorgt en dat je de lokale bevolking met stokbrood de bakkerij uit ziet lopen.

6

Fort Louis en Fort Amsterdam

Natuurlijk moest ook Sint Maarten vroeger verdedigd worden tegen piraten en tegen andere landen die de macht hier graag over wilden komen nemen. Ter verdediging werden er enkele forten gebouwd zoals Fort Louis bij Marigot en Fort Amsterdam ten westen van Philipsburg. Het best bewaard gebleven is het in 1789 gebouwde Fort Louis. Vanuit het centrum van Marigot kun je de heuvel oplopen waar het fort staat. Van hieruit heb je een fraai uitzicht over dit stuk van het eiland. Van Fort Amsterdam is er aanzienlijk minder overgebleven.

7

Grand Case

Voor liefhebbers van lekker eten is een bezoek aan het dorp Grand Case een absolute must. Dit plaatsje is gezegend met een aantal meer dan uitstekende restaurants, waarvan een deel een prachtig uitzicht over het heerlijke zandstrand heeft. Grand Case heeft niet voor niets de bijnaam ‘Gourmet Capital’ van het Caribisch gebied gekregen.

8

Sint Maarten Museum

Sint Maarten kent weinig musea. Voor wie dol is op het bezoeken van een museum, is de spoeling dus dun op dit eiland. Als er een museum is dat wij aan durven te bevelen, is dat het Sint Maarten Museum. Dit in Philipsburg gevestigde museum vertelt het verhaal van Sint Maarten. Je leert hier van alles over het eiland, de bewoners en allerlei gebruiken en voorwerpen van Sint Maarten.

9

Loterie Farm

De Loterie Farm ligt in een prachtig tropisch bos aan de voet van Pic Paradis, het hoogste punt van het eiland. De boerderij is gebouwd in 1773 en is een voormalige suikerplantage die in 1855 werd gesloten. Tegenwoordig is het een echt juweeltje van biodiversiteit en verfrissend groen, en de thuisbasis van een aantal beschermde planten- en diersoorten. In het hart van een verborgen bos, voorbij de wijk Rambaud, maakt de ongedwongen chique sfeer van Loterie Farm een geweldige plek voor activiteiten in de buitenlucht.

In Loterie Farm kun je heerlijk eten in het bijbehorende restaurant, zwemmen in het aangename zwembad, zip-linen door het oerwoud of genieten van de bubbelbaden. Loterie Farm staat helemaal in het teken van een heerlijk dagje ontspannen.

10

Eilandhoppen

Door zijn centrale liggen is Sint Maarten zeer geschikt om daarvandaan andere eilanden te bezoeken. Andere kleine paradijzen als Saba, St. Barths & St. Eustatius liggen vlakbij.

Met de boot kun je naar Anguilla (vanuit Marigot) of Saint-Barthélemy reizen. Het relaxte Anguilla heeft de mooiste stranden en het mondaine St. Barths heeft de duurste strandtenten. Beide eilanden lenen zich prima voor een dagexcursie.

Wil je weten hoe zo’n dagexcursie er uit kan zien? Lees dan een van deze verhalen (met heel veel foto’s!):

Mondain Saint Barthelemy in 12 uur
Anguilla in 12 uur

Vakantie naar Sint Maarten

Sint Maarten is een geweldige vakantiebestemming. Wil je een vakantie naar Sint Maarten boeken? Reisorganisatie TUI biedt een groot aantal Sint Maarten vakanties aan. Dankzij de relaxte pakketreizen kun je heerlijk genieten van een welverdiende vakantie op Sint Maarten.

Je Sint Maarten vakantie bij TUI boeken betekent:
geld-terug-garantie als TUI de reis annuleert, dus geen gedoe met vouchers
✅ vakanties met SGR-garantie
✅ locale reisleiding waar je op terug kunt vallen voor hulp en tips

BEKIJK ALLE SINT MAARTEN-VAKANTIES op tui.nl

Meer informatie over Sint Maarten