Verenigde Staten Wyoming

Wyoming

Wyoming behoort dankzij de prachtige landschappen tot de mooiste staten van de Verenigde Staten. Voordat deze Amerikaanse staat in handen van de Fransen kwam, werd het gebied bewoon door zijn oorspronkelijke bewoners, de Indianen. Cheyenne is de hoofdstad van deze indrukwekkende staat die ook wel Equality State wordt genoemd. Mede omdat vrouwen hier al tijdens de vroege geschiedenis dezelfde rechten hadden als mannen. Tegenwoordig is Wyoming een populaire vakantiebestemming voor echte liefhebbers van wildlife en natuur fenomenen. Deze zijn er dan ook in overvloed. De invloeden van de Indianen zijn hier nog steeds waar te nemen. Dit merk je aan bijzondere plaatsen zoals die bij Medicine Mountain.

In Wyoming kun je Yellowstone en het Grand Teton National Park bezoeken. Je maakt kennis met warmwaterbronnen en bijzondere geisers. Wyoming herbergt ook nog diverse oude stadjes waar je rechtstreeks het Wilde Westen in wandelt. Reden te meer dus om een bezoek te brengen aan Wyoming tijdens je verblijf in Amerika.

Auto huren

Een huurauto is onmisbaar als je Yellowstone, Grand Teton en andere bezienswaardigheden in Wyoming wilt gaan ontdekken. Met een huurauto kun je heerlijk rondreizen en de mooiste plekjes van Wyoming bezoeken. Regel je huurauto op tijd! Dat is vaak goedkoper en je weet zeker dat je een auto van jouw keuze hebt.

Sunny Cars is al jarenlang een betrouwbare en betaalbare partner op het gebied van huurauto’s in Amerika. Dankzij hun all-in autoverhuur kom je niet voor onaangename verrassingen te staan:

✅ je huurauto is volledig all-risk verzekerd, zonder uitzonderingen
✅ geen verborgen kosten of onvoorziene toeslagen
✅ geen eigen risico: Sunny Cars betaalt je eigen risico helemaal terug als je toch schade rijdt

Top 10 bezienswaardigheden van Wyoming

1

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park ligt verspreid over maar liefst drie staten: Wyoming, Montana en Idaho. Dat wil direct wat zeggen over de omvang van het oudste nationale park van de Verenigde Staten van Amerika. In het Yellowstone National Park komt menig natuurliefhebber aan zijn trekken. De landschappen wisselen zich in snel tempo af met onder andere geisers, terrassen en bijzondere warmwaterbronnen. Een bekende daarvan is de Grand Prismatic Spring. Deze vind je in het Midway Geyser Basin en is maar liefst 37 meter diep. Ook de Morning Glory Pool is een niet te missen bezienswaardigheid als je naar het Yellowstone National Park in Wyoming gaat. Een mooi uitzicht op de Grand Canyon of the Yellowstone én de bijbehorende watervallen krijg je bij Artist’s Point. Naast diverse natuurverschijnselen bezoek je dit park ook om diverse soorten groot wild zoals bizons, beren en wolven te spotten.

2

Grand Teton National Park

Het Grand Teton National Park ligt ten zuiden van Yellowstone. Het is een paradijs voor wandelliefhebbers. Het landschap wordt afgewisseld door hoge bergen en idyllische meren die vroeg in het winterseizoen al zijn bedekt met een dikke laag ijs. Om alle bijzondere bezienswaardigheden van het park goed te kunnen zien, kun je ervoor kiezen om Teton Park Road af te rijden. Onderweg is er voldoende gelegenheid om van het bijzondere uitzicht te kunnen genieten. Als je tijd en zin hebt dan is een rondvaart op Jackson Lake een aanrader.

Het park heeft veel wild zoals bizons, beren en elanden. Deze kun je vooral treffen bij plaatsen zoals Moose Wilson Road en de Antelope Flats. Ook Oxbow Bend, vlakbij Jackson Lake, is daar een prima plek voor. Het Grand Teton Park heeft een bezoekerscentrum waar je terecht kunt voor meer informatie en wandelroutes.

3

Devils Tower

De Devils Tower is een berg van 250 meter hoog die ineens vanuit een vlak landschap opdoemt. Je vindt de Devils Tower in de Black Hills. Van oudsher is het een heilige plek voor diverse indianenstammen. Rondom de berg kun je gebruik maken van diverse wandelroutes. Als je meer avontuurlijk bent ingesteld, kun je er ook voor kiezen om de berg te beklimmen. Bij de Devils Tower kun je het sculptuur Circle of Sacred Smoke bezichtigen. Hier word je duidelijk hoe belangrijk Devils Tower is voor diverse indianenstammen.

Wil je meer weten over de Devils Tower? Bezoek dan het bezoekerscentrum bezoeken voor informatie, tentoonstellingen en de geschiedenis van dit bijzondere gebied.

4

Hell’s Half Acre

Hell’s Half Acre is een grote kloof gelegen op ongeveer 65 kilomeger ten westen van Casper. Hell’s Half Acre is een 1,3 vierkante kilometer metende geologische rariteit die bestaat uit diepe ravijnen, grotten, rotsformaties en harde geërodeerde aarde. Hell’s Half Acre werd gebruikt als locatie voor de fictieve planeet Klendathu in de film Starship Troopers.

De locatie stond bekend als “The Devil’s Kitchen”, “The Pits of Hades”, en “The Baby Grand Canyon” totdat een cowhand verscheen en dacht dat hij in Hell’s Half Acre was, een gebied ten zuidwesten van Casper vol alkali en moerassen. Inheemse Amerikaanse stammen gebruikten de ravijnen om tijdens hun jacht bizons de dood in te jagen.

5

Bighorn Medicine Wheel

Het Medicine Wheel National Historic Landmark is gelegen in de buurt van de top van de Bighorn Mountains in het noorden van centraal Wyoming. Het ligt op een glooiend kalksteenplateau, op een hoogte van 2938 meter boven zeeniveau. Het is een belangrijk prehistorisch archeologisch landschap en een oude Indiaanse spirituele plaats waar nog steeds ceremoniële activiteiten plaatsvinden.

Onderzoekers hebben wel 150 medicijnwielen geïdentificeerd in Montana, Zuid-Dakota, Wyoming en de Canadese provincies Alberta en Saskatchewan. Het Bighorn Medicijnwiel is uniek onder dit type. Het is de bekendste en een van de grootste en best bewaarde op de noordelijke en noordwestelijke vlakten. Het was het eerste medicijnwiel dat in de populaire literatuur werd vermeld en het eerste dat door de professionele wetenschappelijke gemeenschap werd bestudeerd.

6

Independence Rock

De Independence Rock kun je vinden langs de Oregon Trail. De rotsformatie is eenvoudig te herkennen aan de vorm van een walvis. Anders dan je misschien zou denken, is de rots vernoemd naar een wagon. Dit was de eerste trein die deze locatie in 1830 bereikte.

Een bezoek aan Independence Rock is prima te combineren met een mooie wandeling. Deze voert je langs de gehele rotsformatie waaronder Register Cliff. Hier kun je rotswanden bewonderen waar je de namen van oude pioniers kunt ontwaren. Zij hebben hun namen destijds in de wanden van zandsteen gekerfd. De wandeling is ongeveer 1,5 kilometer lang en zeker de moeite van het belopen waard.

7

Cody

Als je een bezoek brengt aan Cody, dan word je rechtstreeks het Wilde Westen in gesleept. Dit is de stad die vernoemd is naar de alom bekende Buffalo Bill. In werkelijkheid heette hij William Frederick Cody en heeft een belangrijke rol gespeeld in de oprichting van het stadje.

In Cody kun je het Buffalo Bill Historical Center bezoeken, waar je alles te weten komt over de Buffalo Bill, de wapens die destijds gebruikt werden en de dieren die in dit gebied leven. De Old Trail Town is een groep historische bouwwerken waar je kunt genieten van een echte wild west show. Cody is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met rodeo. Je kunt er volop genieten van diverse shows.

8

National Elk Refuge

De National Elk Refuge is gelegen in het noordwesten van Wyoming, vlakbij Jackson. Dit natuurreservaat is maar liefst 100 vierkante kilometer groot. Het is een belangrijk toevluchtsoord voor beschermde diersoorten, warvan de eland is het belangrijkste is. Je kunt in het park ook andere dieren bekijken zoals wolven, bizons, beschermde vogels en vissen in de Gros Ventre rivier. Het park bestaat naast heuvels en moerassen uit uitgestrekte vlaktes en bossen. Deze bestaan vooral uit populieren, sparren en andere naaldbomen.

9

Mormon Row Historic District

In het Grand Teton National Park vind je het Mormon Row Historic District. Dit deel van het park omvat een aantal authentieke gebouwen en historische boerderijen waaronder de wereldwijd bekende boerderij T.A. Moulton Barn. In dit gebied hebben de mormonen tevergeefs geprobeerd om een bestaan op te bouwen. Hoewel de Mormonen verdwenen zijn, kun je hier nog veel historische bouwwerken uit die tijd bewonderen. Als je van plan bent om Mormon Row te gaan bezoeken, is de Grand Teton Safari een aanrader. De route brengt je naar de historische omgeving, terwijl je onderweg kunt genieten van de indrukwekkende bergen en het landschap,  waarin veel bizons, herten en elanden leven.

10

Jackson

Jackson staat bekend om haar wintersportgebied en ski resorts, maar zeker ook om andere bezienswaardigheden. Het stadje, dat ook wel Jackson Hole genoemd wordt, vind je in Jackson Hole Valley. Het is dichtbij het Grand Teton National Park gelegen.

Je kunt in Jackson het National Museum of Wildlife Art bezoeken. Tijdens een bezoek aan Jackson mag je Town Square niet overslaan. Dit is het hart van Jackson. Dit plein is zeer herkenbaar aan de bogen die gemaakt zijn van hertengeweien. Je kunt er tevens een monument bezoeken ter ere van de verloren soldaten uit dat district. Rondom het plein kun je diverse winkels en restaurants bezoeken. Jackson staat bekend om haar festivals, zoals het Fall Arts en Grand Teton Music Festival.

Meer informatie over Wyoming