Entreetickets Alhambra zonder vast tijdslot kopen

Het Alhambra is voor de meeste toeristen die Granada bezoeken dé reden om naar deze stad in het zuiden van Spanje te reizen. Het Alhambra wordt tot de beste bezienswaardigheden van Spanje en tot de mooiste overgebleven paleizen ter wereld gerekend. Het staat sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is het meest bezochte monument in Spanje. Meer dan 2 miljoen mensen bezoeken het Alhambra elk jaar.

Het Kala al hambra (Arabisch voor rood kasteel) is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven en wordt beschouwd als het hoogtepunt van de islamitische architectuur. De Nasrid koningen verbleven hier 250 jaar lang voordat ze het Alhambra moesten afstaan aan de katholieke vorsten tijdens de christelijke herovering.

Het Alhambra bestaat uit drie delen: De citadel (Alcazaba), de paleizen van de Nasriden en de tuinen ervoor (Generalife). De belangrijkste paleizen zijn het Paleis van de Mexuar (Palacio del Mexuar) en het Paleis van Comares (Palacio de Comares) met de Myrtle Courtyard en de Hall of Envoys. Waarschijnlijk de beroemdste plek in het Alhambra is de Binnenplaats van de Leeuwen (Patio de los Leones). Het is genoemd naar de twaalf leeuwen die de fontein in het midden van de binnenplaats omringen.

Tickets kopen

Tickets voor het hele Alhambra (inclusief de Nasrid Paleizen) zijn tussen Pasen en eind oktober vaak dagen of weken van tevoren volgeboekt. Tickets voor het Alhambra kun je online kopen bij Tiqets of GetYourGuide. Deze tickets zijn bijna altijd met een vaste datum en een tijdslot waarbinnen je recht hebt op entree tot het Alhambra. Exclusief bij Tiqets kun je middagtickets voor het Alhambra kopen, waarbij je op ieder gewenst moment na 13:00 uur ’s middags naar binnen mag bij het Alhambra. Natuurlijk blijft wel de voorwaarde bestaan dat je op de juiste datum naar binnen gaat.

Beperkt beschikbaar en zeer gewild

Tiqets heeft slechts een beperkt aantal tickets zonder vast tijdslot voor het Alhambra beschikbaar. Vanwege de vrijheid die je hebt bij aanschaf van dit speciale Alhambra middagticket, zijn deze entreetickets zeer gewild. Je kunt ze daarom niet voor alle dagen kopen.

➡️ bekijk beschikbaarheid middagtickets Alhambra

Er geldt helaas nog wel een tijdslot voor één onderdeel: de Nasrid Paleizen. Kijk op je PDF-ticket voor het toegewezen tijdslot voor de Nasrid Paleizen. Het is verplicht om het paleisgebied te betreden op de toegewezen tijd, die rond 15:00 tot 18:00 zal zijn.

Mocht het toegewezen tijdstip niet uitkomen, dan kun je in ieder geval de rest van het Alhambra wel bezoeken op het door jou uitgekozen moment.