Niet te missen tours en activiteiten op Bonaire

Ga je lekker op vakantie naar Bonaire en wil je meer van het eiland zien dan het zwembad en de lokale horeca? Op Bonaire kun je een aantal leuke tours doen die je verschillende kanten van Bonaire laten zien. Sommige van deze tours bevatten een of meerdere bezienswaardigheden of mooie plekjes die in de top 10 bezienswaardigheden van Bonaire terug te vinden zijn.

De tours zijn ideaal voor toeristen die liever goed verzorgd op stap gaan met een ervaren gids dan dat ze alles zelf uit moeten zoeken en er met een huurauto op uit moeten trekken. De leukste activiteiten op Bonaire zullen ervoor zorgen dat je na je vakantie met een aantal toffe ervaringen huiswaarts zult keren.

Dit zijn de niet te missen tours en activiteiten op Bonaire:

Snorkelen en verse vis grillen op Donkey Beach

Ervaar de Caribische manier van leven. Ga snorkelen, ontspan op het strand, ga zwemmen en geniet van vers gegrilde vis. Deze activiteit vindt plaats op Donkey Beach, een rotsachtig strand met een paar stukjes zand. Er is voldoende schaduw van de bomen. Dit is de plek waar de lokale bevolking rondhangt en in het weekend verjaardagen viert met hun familie.

Vanaf het strand loop je zo het kristalheldere water in dat wemelt van de verschillende vissen en koralen. Tijdens deze tour wordt er op traditionele wijze vis gevangen, waarna de vis gegrild wordt en jij hem op mag peuzelen.

🔗 bekijk deze activiteit

Dagtocht Washington Slagbaai Nationaal Park

De natuur van Bonaire laat zich in het Washington Slagbaai Nationaal Park van zijn beste kant zien. Washington Park is een nationaal natuurpark met onverharde paden en onverharde wegen. Je gaat hier wetlands ontdekken, de mooiste natuurlijke inhammen van Bonaire zien, snorkelen waarbij je mogelijk tussen de zeeschildpadden komt te zwemmen en de kleurrijke vogels van Bonaire in het wild zien. De gids zorgt voor de drankjes en iets te eten.

🔗 bekijk deze tour

Landzeilen

Landzeilen is een adrenalineverhogende en unieke ervaring die je sinds kort op Bonaire kunt beleven. Nadat je bent uitgerust met een helm, handschoenen en een bril, begeef je je op de unieke en speciale Blokartbaan. Deze activiteit is geschikt voor beginnende zeilers.

Je hebt geen zeilvaardigheden nodig. De ervaren instructeurs zorgen voor persoonlijke begeleiding, zodat je de eenvoudige besturing en technieken van het blokarten in een mum van tijd onder de knie hebt. Na je opwindende rit van 30-50 minuten keer je terug naar de receptie voor een verfrissend drankje en een kans om de hoogtepunten van je landzeilavontuur te herbeleven.

🔗 bekijk deze activiteit

Rincon-bezoek met lokale gids

Het centraal op Bonaire gelegen Rincon is de vroegere hoofdstad van Bonaire. Met nog geen tweeduizend inwoners mag Rincon eigenlijk geen stad genoemd worden. In Rincon maak je kennis met het authentieke Bonaire. Het lijkt wel of de tijd hier al decennialang stilgestaan heeft.

Tijdens de tour ga je met een lokale gids op pad, die je alle belangrijke plekjes van Rincon kent en er alles over kan vertellen. Omdat de excursie in een kleine groep gebeurt, is er voldoende ruimte voor vragen en persoonlijke verzoeken. Tijdens de tour is er een lunchstop in het vermaarde restaurant Posada Para Mira. Hier kun je genieten van een geweldig uitzicht en lokale specialiteiten zoals leguanensoep en geitenstoofvlees.

🔗 bekijk deze tour

Privé eilandtour Bonaire met transfer

Ervaar alle hoogtepunten van de noordelijke en zuidelijke delen van Bonaire tijdens een privétrip vanuit Kralendijk. Leer meer over de lokale geschiedenis, cultuur en natuur in het gezelschap van uw persoonlijke gids. Ga de beroemde slavenhuisjes van Bonaire bekijken, bewonder de roze flamingo’s die in het wild op Bonaire leven en verbaas jezelf over de felle kleuren die je tijdens de rit langs de zoutpannen gaat ervaren.

Omdat het een privétour betreft heeft de Nederlandstalige gids alle aandacht voor jou en je gezelschap.

🔗 bekijk deze tour