Twee nieuwe attracties in LEGOLAND® Billund Resort

Een model van de Ferrari Monza SP1 op ware grootte die bestaat uit 383.610 LEGO®-steentjes is de eyecatcher van de nieuwste attractie van LEGOLAND® Billund. Sinds donderdag 18 mei zijn de deuren van de LEGO Ferrari Build & Race voor het eerst geopend voor het publiek.

LEGO Ferrari Build & Race is een attractie waarbij gasten hun eigen raceauto mogen bouwen. Die kunnen bezoekers testen op verschillende hellingen en circuits. Vervolgens wordt de raceauto in een scanner geplaatst. Die digitaliseert de auto en dan is het mogelijk om te racen op de grote digitale racebaan.

“Het is altijd spannend om nieuwe attracties te openen en we zijn erg verheugd om ’s werelds eerste door LEGO gebouwde Ferrari Monza SP1 te laten zien. Deze attractie is een geweldige combinatie van een bouwervaring en een digitale ervaring die gecombineerd is met het wereldberoemde merk Ferrari. We zijn er zeker van dat de nieuwe attractie de komende jaren op veel bezoekers kan rekenen”, zegt Christian Woller, CEO van LEGOLAND.

Hoogste vrijeval-glijbaan van Scandinavië

Op zoek naar nog meer snelheid en avontuur? Dat kan bij WOW Park, een van de vijf parken die deel uitmaken van LEGOLAND Billund Resort. In het klim- en avonturenpark op steenworp afstand van LEGOLAND, dat zijn deuren opende in juni 2020, opende vandaag de hoogste vrijeval-glijbaan van Scandinavië

De zogenoemde Giant torent met zijn 25 meter hoog uit boven de groene omgeving van het park en het is in veel opzichten een bijzondere glijbaan. 110 treden leiden de gasten naar de top van de toren, waar de spannende Lightning-glijbaan wacht. Onderweg kun je echter afslaan en op de Spiral-glijbaan of de Forest Racer springen. Kortom, de toren telt meer dan 130 meter glijplezier voor kinderen van alle leeftijden.

Ook qua uiterlijk is de Giant iets bijzonders. De toren is van onder tot boven aangekleed met plantenbakken en meer dan 350 planten en bloemen zullen in de toekomst de toren sieren, zodat de attractie uitstekend in de natuurlijke omgeving van de rest van het park past.

“De enorme vrije val-glijbaantoren is de perfecte aanvulling op de WOW PARK-ervaring, waarbij we ons richten op het creëren van een actieve en leuke gezinservaring. We wilden een echte buzz toevoegen en geloven sterk dat de Giant een spannende toevoeging is aan de rest van het park. Dit is immers een glijbaan zoals we die kennen uit de speeltuin, alleen 20-25 keer groter, en daarom geloven we dat de sensatie zich kan meten met de achtbanen van onze ‘collega’s’ in de industrie”, zegt Jacob Hindhede, CEO van WOW PARK.