Canada Ottawa

Ottawa

De grootste charme van Canada en ook de hoofdstad Ottawa is voor velen toch de bijzondere mix van cultuur, de Aboriginal geschiedenis, bezienswaardigheden en de prachtige natuur. Het land en ook het gebied rondom Ottawa leent zich uitstekend voor raft avonturen, wandeltochten of zelfs bungeejumpen. Liefhebbers van grootse evenementen komen in Ottawa niets te kort. De kosmopolitische stad staat namelijk bekend om goed bezochte festivals als TD Ottawa Jazz Festival, RBC Royal Bank Bluesfest, Winter Brewfest, Winterlude, Tulip Festival en Ottawa International Animation Festival. De stad lijk hierdoor alsmaar in beweging te zijn en is daarmee alles behalve saai te noemen.

Onze top 10 bezienswaardigheden van Ottawa geeft een goed beeld van wat er allemaal te zien en te doen is in Ottawa.

Top 10 bezienswaardigheden van Ottawa

1

Parliament Hill

Op ‘the Hill’ in de Canadese hoofdstad Ottawa is het huis van het parlement gelegen. Vanaf hier wordt het land bestuurd. Doordat de parlementaire gebouwen een lange geschiedenis hebben, is deze plek ook wel bekend als nationale historische site. De Parliament Hill wordt dan ook steevast door duizenden bezoekers per jaar bezocht. Je kunt er onder andere de Library of Parliament bezoeken, het Government Conference Centre en de negentiende-eeuwse parlementsgebouwen.

2

National Gallery of Canada

In Ottawa kun je één van Canada’s grootste kunstgaleries bezoeken. De National Gallery of Canada heeft meer dan voldoende in huis om zelfs de ietwat verwende kunstliefhebber te bekoren. Sinds de oprichting in 1880 kun je er genieten van uiteenlopende werken van grootheden als Andy Warhol, Louis-Philippe, Escher, Louise Bourgeois, Piet Mondriaan en Pablo Picasso. Regelmatig worden er allerlei activiteiten georganiseerd waarbij je op een vernieuwende manier naar kunst kunt (leren) kijken.

Op maandagen is de National Gallery of Canada gesloten.

3

Rideau Canal

Onder het beheer van Parks Canada is het mogelijk om een tocht te maken met de Rideau Waterway. De kanalen werden aangelegd tijdens de oorlog in 1812 om daarmee Amerikaanse aanvallen te kunnen weren. Het 202 kilometer tellende kanaal wordt tegenwoordig vooral gebruikt voor pleziervaarten. Je passeert hierbij een van de vele sluizen die er zijn aangelegd vanaf het jaar 1832. Tijdens de wintermaanden worden er juist weer delen van de Rideau Canal gebruikt als ijsbaan. Tevens een leuke publiekstrekker tijdens de Winterlude festivals.

4

Canada Science and Technology Museum

Het interactieve Canada Science and Technology Museum is een leuk uitstapje voor jong en oud. Verschillende onderwerpen als bosbouw, technologie, transport, ruimte en natuurwetenschappen komen hier in verschillende gedaantes aan bod. Daarnaast zijn er diverse artefacten verzameld die middels een tentoonstelling gepresenteerd worden. En verschillende educatieve programma’s zorgen voor een leuke uitdaging en leerzame momenten.

5

Canadian War Museum

De militaire geschiedenis van Canada wordt op bijzondere wijze weergegeven in het Canadian War Museum dat in de wijk LeBreton Flats is gelegen. Het opmerkelijke bouwwerk opende omstreeks 2005 haar deuren en sindsdien kan men er alles te weten komen over onder andere de Amerikaanse Revolutie, de Eerste Wereldoorlog, de Koude Oorlog en gevechten tegen de allerlei dictaturen. In de LeBreton Gallery zijn allerlei voertuigen, wapens en andere voorwerpen tentoongesteld. Naast de vaste tentoonstellingen zijn er ook regelmatig wisselende tentoonstellingen te bewonderen.

6

Chateau Laurier

Château Laurier ligt aan de Rideau Street van Ottawa. Het majestueuze bouwwerk doet je vermoeden dat het een koninklijk paleis betreft. Wie echter wat diep in de buidel tast, kan er gewoon enkele nachten logeren in één van de 429 kamers. Château Laurier is namelijk een prestigieus rookvrij hotel. In de directe omgeving van Parliament Hill, midden in het centrum van de stad, werd aan het begin van de twintigste eeuw gebouwd in opdracht van Grand Trunk Railway. Sinds 1981 is het geplaatst in de lijst van historische sites van Canada. Als gast is het mogelijk om een via een app een historische route door het hotel af te leggen.

7

Hooggerechtshof van Canada

In de directe omgeving van Parliament Hill is het hooggerechtshof van Canada gelegen. Rechters buigen zich hier over allerlei uiteenlopende zaken. De huisvesting van het huidige hooggerechtshof te Canada werd omstreeks 1939 gebouwd. Liefhebbers kunnen de binnenkant bewonderen wanneer zij deelnemen aan een rondleiding. Via zo’n rondleiding kom je in de grote hal, de rechtszaal, de bibliotheek en de conference ruimte van de rechters. De rondleiding duurt ongeveer een half uur.

8

Canadian Museum of Nature

Het natuurhistorische museum in Ottawa laat je op een bijzondere manier kennismaken met alles wat leeft, bloeit of uit de aardbol is ontstaan. Maar liefst vier verdiepingen zijn gevuld met verzameld materiaal. Met een indrukwekkende collectie fossielen, mineralen, skeletten en planten zorgt dit museum dat al je vragen worden beantwoord. De mix van interactie, exposities en informatie zorgt voor een leuke ervaring in een leerzame omgeving.

9

Rideau Hall

Aan de Sussex Drive in Ottawa is de koninklijke residentie van Canada gelegen: de Rideau Hall. Het bouwwerk beslaat zo’n 9.500 m² met daarover verdeeld 175 kamers. Op het grondgebied zijn vervolgens nog eens 24 bijgebouwen geplaatst en is er in de winter een ijsbaan te vinden.

Als één van de eerste ijsbanen van Canada heeft de Rideau Hall geschiedenis geschreven. Al in 1889 werden hier de eerste baantjes getrokken. Sindsdien worden er tijdens de wintermaanden allerlei ijshockey-, curling- en kunstschaatswedstrijden gehouden. Maar je kunt er natuurlijk ook zelf een pirouette draaien. Check de onderstaande link voor de mogelijkheden.

In Rideau Hall kun je tijdens een rondleiding verschillende ruimtes bewonderen waar prachtige Canadese kunst en authentieke meubelstukken te bewonderen zijn.

10

Chinatown

In het centrum van Ottawa, nabij Somerset Street, kun je een bijzonder deel van de stad bezoeken. Het Chinatown van Ottawa is namelijk bijzonder fraai ingericht met allerlei Chinese en andere Aziatische details. In 2010 heeft dit stadsdeel zelfs een eigen toegangspoort ontvangen.

Regelmatig worden er feestelijke activiteiten georganiseerd, zoals de Lion Dance Parade en de Chinatown Lunar New Year Parade. Een wandeling door de multiculturele wijk leert al snel dat er altijd wel iets gebeurt.

Betaalbaar overnachten in Ottawa

Zoek je een hotel, appartement of B&B in Ottawa? Dan heb je de keuze uit tal van accommodaties. Dankzij boekingssites zoals booking.com kun je gemakkelijk zoeken naar hotels in Ottawa.

Wil je kijken of andere aanbieders goedkoper zijn dan booking.com? Dan kun je Trivago gebruiken. Dit is een zoekmachine en prijsvergelijkingssite voor accommodatiedeals van veel verschillende online boekingssites. Hier kun je zoeken naar de laagste prijzen voor hotelkamers, appartementen, vakantiehuizen en B&B’s in Ottawa.

Meer informatie over Ottawa