Canada Toronto

Toronto

De bijna drie miljoen inwoners tellende stad Toronto is de grootste stad van Canada. In de gehele agglomeratie wonen maar liefst vijf miljoen mensen. De binnenstad van Toronto wordt gedomineerd door wolkenkrabbers waar de 553 meter hoge CN Tower fier bovenuit steekt. Toronto ligt aan het Ontariomeer dat meteen de grens met de Verenigde Staten vormt. Het relatief milde klimaat, de uitstekende voorzieningen en vele bezienswaardigheden maken van Toronto een populaire bestemming onder toeristen die Canada bezoeken.

Toronto is een geweldige stedentripbestemming. Veel mensen combineren Toronto met een rondreis door het oostelijke deel van Canada, maar eerlijk gezegd leent Toronto zich uitstekend voor een citytrip van een dag of drie tot vijf. Je mag Toronto als een relaxter alternatief voor New York City beschouwen, dat voor ons Nederlanders op een vergelijkbare vliegafstand ligt.

De top 10 bezienswaardigheden van Toronto is een prima basis voor jouw vakantie in deze geweldige Canadese stad.

Top 10 bezienswaardigheden van Toronto

1

CN Tower

De 553 meter hoge zendmast van Toronto was eens het hoogste vrijstaande bouwwerk ter wereld. Dit record werd later ingehaald door de Burj Khalifa in Dubai. De vrijwel lege en holle toren heeft op 350 meter hoogte een restaurant, café en uitkijkfaciliteiten voor een spectaculair uitzicht over de stad. Mensen met hoogte en/of diepte vrees moeten weten dat de laagste verdieping van het uitkijkplatform deels bestaat uit een glazen bodem waar door je recht naar beneden kunt kijken. Voor het hoogste uitzicht mag je naar de SkyPod die zich op 447 meter hoogte bevindt.

2

Toronto Eaton Centre en PATH

Toronto heeft een gangenstelsel onder de stad. Dit ondergrondse pad (PATH) wat ongeveer 28 km lang is, is ontstaan in 1900 om mensen de mogelijkheid te geven om onder James Street al winkelend te lopen naar Yonge en Queen Street. Later is dit gangenstelsel uitgebreid en samengevoegd met het winkelcentrum Toronto Eaton Centre. Daarmee is het het grootste ondergrondse winkelcentrum ter wereld geworden en tevens een zeer grote toeristische attractie van stad. De letters PATH hebben ieder een eigen kleur welke refereert aan een richting. Rode P is voor de richting naar het zuiden, de oranje A is richting het westen, de blauwe T is richting het noorden en de gele H is voor de richting naar het oosten.

3

City Hall

In 1965 werd de prachtige City Hall van Toronto geopend. Voor die tijd was het een zeer ongewoon stuk moderne architectuur. Het gebouw met zijn twee torens is gebouwd rondom een witte schotelvormige raadszaal. De binnenkant is minstens zo bijzonder. Vloeren van Italiaans marmer, plafonds van aluminium, muurschilderingen, tijdcapsules als boekenkasten en een kolom van zes meter doorsnede die de raadszaal ondersteund geven je het gevoel dat je een museum bezoekt.

Het Toronto-sign op het Nathan Phillips Square voor het stadhuis is een geliefde plek voor toeristen om hun bezoek aan deze leuke stad vast te leggen. In de avonduren worden deze enorme letters verlicht.

4

Distillery District

Het Distillery District is een fraai voorbeeld van stadsvernieuwing in Toronto. Een voormalige distilleerderij is omgetoverd tot een iets prachtigs. Het bruisendste en hipste deel van Toronto is te vinden in deze autovrije wijk. Hier vind je namelijk volop attracties in de vorm van theater, galeries, waanzinnige boetieks en gezellige cafés en restaurants. Natuurlijk ontbreken in dit deel van de stad de in het oog springende kunstwerken niet.

Er zit veel geschiedenis achter het Distillery District en hoe het is ontstaan. Je kunt een wandeling, fietstocht of segwaytour door het gebied maken om er meer over te weten te komen.

5

Royal Ontario Museum

In Downtown Toronto bevindt zich een indrukwekkend en prachtig vormgegeven museum. Dit Royal Ontario Museum neemt je mee op wereldreis en vertelt ondertussen over de geschiedenis, cultuur en wetenschap. Maar liefst veertig galeries laten collecties zien van vondsten vanuit de hele wereld. Het museum bestaat sinds 1912 en heeft zich inmiddels verworven tot één van ‘s werelds toonaangevende musea.

Met meer dan 6.000.000 voorwerpen en 40 galerijen dragen de diverse collecties wereldcultuur en natuurgeschiedenis bij aan de internationale reputatie van het museum. Het museum bevat een collectie dinosaurussen, mineralen en meteorieten, Canadese en Europese historische voorwerpen en kunst uit Afrika, het Nabije Oosten en Oost-Azië. Het herbergt ’s werelds grootste collectie fossielen uit de Burgess Shale met meer dan 150.000 exemplaren. Het museum bevat ook een uitgebreide collectie design en beeldende kunst, waaronder kleding, interieur en productdesign, met name Art Deco.

6

Yonge–Dundas Square

Al tientallen jaren verleiden de felle lichten en de drukte van Yonge Street bezoekers tot winkelen, dineren en live entertainment. Rond het plein liggen andere belangrijke bezienswaardigheden, waaronder het Toronto Eaton Centre, het Ed Mirvish Theatre en het Citytv-gebouw. Het plein is bereikbaar met de metro van Toronto op station Dundas en is aangesloten op het PATH. Het plein wordt voortdurend verlicht door grote reclameborden en bedrijfslogo’s, waardoor het plein wordt vergeleken met Times Square in New York City en Piccadilly Circus in Londen.

7

Chinatown

Toronto is een van de meest multiculturele steden ter wereld, wat blijkt uit de vele culturen die de straten en buurten van de stad mede hebben gevormd, en uit de diverse culinaire scene. Een van de boeiendste buurten in Toronto is Chinatown. Wandelen door de reeks winkels, restaurants, eetkraampjes en drukke markten met producten is een zintuiglijke ervaring die bezoekers direct onderdompelt in de Aziatische gemeenschap van de stad. Of je nu voor het eerst de stad bezoekt of in Toronto woont, Chinatown is het ontdekken waard.

Je vindt Chinatown op de kruising van Dundas Street en Spanida Avenue. De straatnamen binnen deze buurt worden in het Chinees aangegeven, compleet met een fonetische vertaling erbij. Je vindt er tal van Aziatische restaurants, winkels en zelfs een Chinees winkelcentrum.

8

Old Town Toronto

Old Toronto is de historische wijk van de stad. Door de Grote Brand van 1904 is het aantal historische gebouwen vrij beperkt. Vaak betreft het herconstructies van door de brand verloren gegane gebouwen. Binnen Old Toronto zijn meerdere bezienswaardigheden te noemen die de moeite waard zijn, zoals de St. Lawrence Market, de Hockey Hall of Fame, het Flatiron Building en de St. James Cathedral. De leukste manier om de wijk te ontdekken is te voet.

9

Hockey Hall of Fame

De Hockey Hall of Fame is de belangrijkste bestemming voor alles wat met ijshockey te maken heeft. De Hockey Hall of Fame is volledig gewijd aan de geschiedenis van ijshockey in Canada. Er worden regelmatig tentoonstellingen gehouden over beroemde spelers en teams en er zijn permanente galerijen met platen, trofeeën en diverse memorabilia van de National Hockey League (NHL).

De Hockey Hall of Fame werd voor het eerst opgericht in Kingston, Ontario, in 1943 en veranderde van huis nadat de NHL in 1958 haar steun aan de International Hockey Hall of Fame introk. Hij is nu gevestigd in het historische Bank of Montreal-gebouw in het centrum van Toronto. De Hockey Hall of Fame heeft een oppervlakte van 65.000 m2 en biedt een groot aantal activiteiten, waaronder hockeysimulatiespellen, en een uitgebreide winkel gewijd aan hockeyuitrusting en merchandise.

10

Toronto Islands

Verschillende veerdiensten verbinden de stad Toronto met de naast gelegen eilanden die bij de stad horen. De 570 hectaren oppervlakte die de eilanden tellen, zijn verdeeld over een aantal grote en kleine eilandjes. Er zijn voornamelijk recreatieve bezienswaardigheden te bezoeken zoals een pretpark, boottochten, speeltuin, jachthaven met bijbehorende ‘Yacht Club’ en heerlijke stranden. Regelmatig worden en verschillende festivals georganiseerd op een aantal van deze eilanden.

Betaalbaar overnachten in Toronto

Zoek je een hotel, appartement of B&B in Toronto? Dan heb je de keuze uit tal van accommodaties. Dankzij boekingssites zoals booking.com kun je gemakkelijk zoeken naar hotels in Toronto.

Wil je kijken of andere aanbieders goedkoper zijn dan booking.com? Dan kun je Trivago gebruiken. Dit is een zoekmachine en prijsvergelijkingssite voor accommodatiedeals van veel verschillende online boekingssites. Hier kun je zoeken naar de laagste prijzen voor hotelkamers, appartementen, vakantiehuizen en B&B’s in Toronto.

Meer informatie over Toronto