top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Chili

Chili
top 10 bezienswaardigheden:

Chili
Paaseiland
Santiago

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Chili
reisadvies reisadvies Chili

... meer handige websites

 

Het zuid-Amerikaanse land Chili is uitermate divers te noemen. Chili is een smal land dat grenst aan Peru, Bolivia en Argentinië Het landschap kenmerkt zich met veel kustgebied, hoge bergen, grillig gevormde rotsformaties, gletsjers, meren, vulkanen, warmwaterbronnen en uitermate veel natuurschoon. Het Andes gebied is eveneens onderdeel van de meer dan dertig natuurparken die Chili telt. Ook qua avontuur heeft Chili een hoop te bieden. Uiteenlopende excursies, expedities en andere trektochten zijn erg geliefd onder de vele toeristen die het land bezoeken. Maar ook het maken van uitdagende wandelingen, fietstochten en rondreizen zijn geen uitzonderingen. De eeuwenoude mystieke geschiedenis van Paaseiland heeft daarnaast een behoorlijke aantrekkingskracht om dit land in Zuid-Amerika eens in je leven te bezoeken. Veel vragen zijn dan ook nog altijd niet beantwoord. Steden als Santiago de Chile, Temuco en Lago Budi of woestijngebieden als San Pedro de Atacam en het altijd bruisende Iquique zijn een kleine greep uit de afwisselende bestemmingen binnen de landsgrenzen van Chili.
Zowel zon, zee, strand, als wintersport, cultuur en het bezoeken van verschillende festivals zijn in het veelzijdige Chili alom aanwezig. De mogelijkheden lijken hier dan ook oneindig.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Chili

bezienswaardigheid nummer 1 Paaseiland
Het meest typerende en misschien ook wel magische van het Polynesische Paaseiland, zijn de vele beelden ‘Moai’ die er te vinden zijn. De grote beelden zijn oorspronkelijke monolieten van vulkanisch gesteente. Deze zijn dusdanig bewerkt zodat er hoofden van zijn gemaakt. Vermoedelijk zijn de beelden tussen de elfde en zeventiende eeuw gemaakt. Nog altijd zijn er veel vragen omtrent dit fenomeen niet beantwoord. Hoe werden ze bijvoorbeeld verplaatst? Zo liggen er nog altijd vele onafgemaakte beelden bij de vulkaankrater Rano Raraku. Paaseiland is een eilandje in de Stille Oceaan ten westen van Chili. Het kleine eilandje is qua vierkante kilometer aardig vergelijkbaar met eilanden als Aruba. Isla de Pascua, zoals het oorspronkelijk heet, was ooit een eiland met veel palmbomen, grassen en varens. Ontbossingen als vermoedelijk gebruik van brandhout hebben het eiland kaal en dor gemaakt. Onder de bezienswaardigheden van Paaseiland bevinden zich in de eerste plaats de immens grote Moai beelden, het strand van Anakena, Rapa Nui National Park en de rotstekeningen van ‘vogelmannen’ bij Rano Kao.
Paaseiland voor beginners
Paaseiland bezienswaardigheden top 10
   
bezienswaardigheid nummer 2 Punta Arenas
De stad Punta Arenas ligt in het zuiden van Chili. Voor korte tijd werd de naam veranderd in Magallanes, en uiteindelijk weer teruggedraaid naar Punta Arenas, wat eigenlijk zanderige punt betekend. Veel bezoekers van de stad zijn op expeditie of op doorreis met bestemmingen als New Zealand en Ushuaia in Argentinië. In Punta Arenas kun je een maritiem museum bezoeken waarin een levensgrote replica van het schip Noa Victoria te bewonderen is. Dit schip was onderdeel van de Spaanse expeditie waarbij er om de wereld werd gevaren. Van de vijf vertrekkende schepen, was de Noa Victoria de enige die succesvol terugkeerde. Andere leuke of boeiende bezienswaardigheden van de stad Punta Arenas zijn de ‘Cathedral of Punta Arenas’, het meest zuidelijke punt bij ‘Cerro La Cruz’ en de begraafplaats ‘Cementerio Municipal de Punta Arenas’.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Santiago de Chile
Als hoofdstad van Chile heeft Santiago de Chile heel wat in huis. De stad werd omstreeks 1541 gesticht en droeg destijds de naam ‘Santiago de Nueva Extremadura’, een naam die ook nu niet zou misstaan. Het huidige Santiago de Chile is namelijk een moderne stad met heel veel bezienswaardigheden. Denk hierbij aan het statige presidentiële La Moneda paleis, Santiago Metropolitan Park, het standbeeld ‘El Santuario de la Inmaculada Concepción del Cerro San Cristóbal’, het beeldende kunstmuseum ’Museo Nacional de Bellas Artes’, de kathedraal ‘Metropolitan Cathedral’ en de kerk ‘Iglesia de San Francisco’. De combinatie met hyper moderne gebouwen in stadsdelen als Sanhatten zoals de ‘Gran Torre Santiago’ en ‘Titanium La Portada’, geven je direct het gevoel in een metropool te zijn beland. De vele theaters, bioscopen, musea en bibliotheken laten zien dat ook het culturele hart van de stad volop in beweging is. Met name tijdens het Internationale Festival Santiago a Mil is er van alles te doen.
Santiago bezienswaardigheden top 10
   
bezienswaardigheid nummer 4 Petrohué watervallen
In de regio Los Lagos in Chile kun je schitterende meren, bergen, warmwaterbronnen en tijdens de winter spectaculaire skigebieden bezoeken. En ook de Petrohue watervallen liggen in deze regio. De Saltos del Petrohué, zoals ze in het Spaans worden genoemd, is een waterval aan de Petrohué rivier in het nationale park ‘Parque Nacional Vicente Pérez Rosales’. Het water gaat razendsnel over het vulkanische gesteente en komt uit in een rivier die uitstekend geschikt is om te kajakken. De Volcán Osorno op de achtergrond is bijzonder fraai te noemen. Het gebied rondom de Petrohué watervallen en de Puerto Montt lenen zich uitermate goed voor het maken van mooie en spectaculaire wandelingen.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Valparaíso
De grootste havenstad van Chili is Valparaíso. Het is gelegen in het westen van Chili in de regio Valparaíso. Tijdens de negentiende eeuw was Valparaíso een geliefde tussenstop op reizen tussen de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan. Met de komst van het Panama Kanaal hebben ze helaas in moeten boeten aan populariteit. De Chileense stad Valparaíso is gebouwd op verschillende hellingen aan de Grote Oceaan. Vanaf de Muelle Baron pier heb je een schitterend uitzicht op de zee. Het historische en kleurrijke centrum van Valparaíso is sinds 2003 onderdeel van Unesco’s Werelderfgoederen. De stad, die inmiddels meerdere universiteiten heeft, wordt graag bezocht om de geliefde festivals, de Chileense cultuur, de beroemde haven en de diversiteit in architectuur. Met name in de historische districten zijn bijzondere fraaie bouwwerken te ontdekken. Denk hierbij aan de openbare bibliotheek ‘Severín’, de Arco Británico uit 1910, de San Francisco kerk, pleinen als ‘Plaza Sotomayor’ en ‘Plaza Aníbal Pinto’ met het prachtige fontein ‘Fuente de Neptuno’ en de kenmerkende huizen op de heuvel Cerro Artillerie. En ook het aanbod van musea is interessant te noemen. Zo kun je er het Naval en Maritiem Museum van Chili bezoeken. De geschiedenis induiken in het ‘Museo de Historia Natural Valparaíso’. Maar ook musea voor moderne kunst, zoals het ‘Museo Municipal de Bellas Artes de Valparaíso’ zijn meer dan de moeite waard. Voor veel mensen zijn de heuvels in de stad een uitdaging. Meerdere malen per jaar worden zij ingezet tijdens mountainbike races. Maar voor wie iets minder sportief is aangelegd, kunnen de heuvels ook behoorlijk tegenwerken. Hierom zijn er op verschillende plaatsen in Valparaíso verticale kabelspoorwegen aangelegd. Deze zo genoemde ‘funicular railways’ brengen je in korte tijd naar boven of naar beneden.
www.mhnv.cl
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Nationaal Park Torres del Paine
De ruige natuur van Chili komt volledig aan bod in het nationale park Torres del Paine. Dit schitterende natuurpark is gelegen in de regio Magallanes en Chileense Antarctica van de zuidelijke provincie Ultima Esperanza. Het is één van de mooiste natuurparken van Chili. En dat terwijl het land zo’n zes-en-dertig nationale parken telt. Al in 1959 werd het nationale park Torres del Paine opgericht onder de naam ‘Parque Nacional de Turismo Lago Grey’. Het grote meer ‘Lago Grey’ en de Grey gletsjer was zeker kenmerkend voor het park. Maar later is het toch veranderd in ‘Parque Nacional Torres del Paine’, een verwijzing naar de drie beroemde bergtoppen. Onder de vele wandelroutes is de route naar de Torre del Paine veruit de populairste. Je kunt er voor kiezen om het deels per paard af te leggen. En dat is niet voor niets. Sommige stukken kunnen behoorlijk intensief zijn. Vlakbij de Torres del Pain bevindt zich ook een prachtige gletsjer en de Torres Lagune. Andere spannende en afwisselende routes wijzen je de weg naar ‘Mirador de los Cuernos en bijvoorbeeld ‘Salto Grande’. Nationaal park Torres del Paine wordt door kenners ook wel het achtste wereldwonder genoemd.
www.torresdelpaine.com/en
   
bezienswaardigheid nummer 7 Osorno Vulkaan
Boven het Llanquihue meer van Chili tekent zich duidelijk het silhouet van de Osorno vulkaan. Deze stratovulkaan, die op ongeveer zestig kilometer van Puerto Varas ligt, houdt zich al rustig sinds 1835. Jaarlijks wordt de Osorno vulkaan door duizenden toeristen beklommen. De eeuwige sneeuw op de top van deze ruim twee-duizend-zes-honderd-twee-en-vijftig meter hoge vulkaan, maakt de tocht een stuk avontuurlijker. Een bekwame gids, gepaste thermische kleding, zonnebrand en geschikte schoenen zijn daarom van levensbelang. Het is voor wintersportliefhebbers tevens een uitstekend moment om de latten onder te binden. Het besneeuwde gebied van de Osorno vulkaan staat namelijk bekend als skigebied. In de nabije omgeving van de Osorno vulkaan zijn daarnaast ook prachtige watervallen ‘Saltos del Petrohué’ in ‘Parque Nacional Vicente Pérez Rosales’ te bezoeken.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Puerto Natales
De Chileense stad Puerto Natales ligt in het zuiden van het land in Patagonië. Het wordt gezien als toegangspoort tot het schitterende nationale park Torres del Pain en andere expedities. Waar voorheen de landbouw en de visserij centraal stond, is dat tegenwoordig de toeristenindustrie. De stad biedt uiteenlopende mogelijkheden om er te verblijven en/of op doorreis te gaan. Ook kun je er allerlei excursies boeken of een stukje geschiedenis meepakken in het Museo Histórico Municipal. Iets meer dan twintig kilometer ten noorden van Puerto Natales, bevindt zich het natuurmonument ‘Monumento natural Cueva del Milodón’. Dit bestaat uit drie grotten waar voorheen resten zijn gevonden van de Milodon, een uitgestorven zoogdier.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Cajón del Maipo
De Chileense berg Cajón del Maipo is onderdeel van het Andes gebergte. Het is gelegen in het zuidoostelijke deel van de Metropolitan regio Santiago. Cajón del Maipo ligt in een gebied wat omgeven is door rivieren, heuvels, steile kliffen en warmwaterbronnen. De oranje kleurige bronnen Baños Morales zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt om even bij te komen van al het natuurschoon in Chili. De temperatuur van deze helende baden ligt gemiddeld boven de acht-en-twintig graden. Cajón del Maipo is tevens de toegangspoort tot het natuurmonument ‘El Morado’. Via de G-5 route kom je uit bij gletsjers, schitterende uitzichtpunten en tal van watervallen.
www.banosmorales.cl
   
bezienswaardigheid nummer 10 Tulor
Vlakbij de stad San Pedro de Atacam kun je de archeologische site ‘Aldea de Tulor’ bezoeken. Deze plek staat bekend om de vele gaten en zandduinen in het landschap, waar men al vroeg in de geschiedenis gezocht heeft naar water. De gaten zijn gevormd door klei en modder. Het dorp wat hierbij hoorde is plotseling verdwenen door de uitdroging van de aarde. De botten en andere resten van onder andere leer, hout, keramiek en textiel die er gevonden zijn, komen vermoedelijk uit de mesolithicum tijdperk. Dit tijdperk staat ook wel bekend staat als middensteentijd. In die periode leefde men vooral van de jacht en visserij.
www.wmf.org/project/tulor-village
   
  Meer informatie over Chili:

winterzon informatie Chili

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies