top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Colombia

Colombia
top 10 bezienswaardigheden:

Cartagena
Colombia

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Colombia
reisadvies reisadvies Colombia

... meer handige websites

 

Het Zuid-Amerikaanse land Republiek Colombia wint steeds meer aan populariteit als vakantiebestemming. Colombia heeft een lange geschiedenis waarin indianenstammen en Spanjaarden een duidelijk spoor hebben achtergelaten. Op verschillende plaatsen zijn dan ook interessante musea, sites en historische bouwwerken te bezoeken die daaraan herinneren. Behalve deze rijke cultuur, heeft Colombia ook nog eens prachtige nationale parken, heel veel biodiversiteit, schitterende stranden, een heerlijk klimaat en uitermate gezellige festivals te bieden. Het Carnaval van Barranquilla wordt zeer uitbundig gevierd en ook het bloemenfestival van Medellín is een begrip in Colombia. Dat de Colombianen wel van een feestje houden, wordt al snel duidelijk als er muziek te horen is. De heupen komen dan snel los en de Colombiaanse sfeer is overal voelbaar.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Colombia

bezienswaardigheid nummer 1 Popayán
De stad Popayán werd ergens in de zestiende eeuw gesticht. In het centrum van de stad staan een aantal prachtige koloniale bouwwerken waarachter een lange geschiedenis schuil gaat. De overwegend witte gebouwen die je er tegenkomt, heeft de bijnaam ‘White City’ of ‘La Ciudad Blanca’ opgeleverd. Helaas heeft een aardbeving omstreeks 1983 veel schade berokkend aan een aantal historische monumentale panden. Popayán is een zeker een leuke en boeiende stad om te bezoeken. De kleine stad heeft een charmant voorkomen wat een bijzondere aantrekkingskracht op kunstenaars en schrijvers heeft. Het Munchique National Park, Mosquera House Museum en de st. Augustine kerk zijn uitstekende voorbeelden van bijzondere bezienswaardigheden. Het verdient daarnaast ook de aanbeveling om het nabij gelegen Indianendorp Silvia te bezoeken.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Triángulo del Café
In de koffie-zone van Colombia kun je met eigen ogen zien hoe het proces rondom het maken van koffie verloopt. Triángulo del Café, met daarin de gebieden Risaralda, Quindio en Caldas, is het belangrijkste deel van Colombia als het gaat om de koffiebonen. Je kunt hier onder andere Parque Nacional del Café, Museo del Café en een aantal koffieplantage bezoeken. Sinds 2011 is Triángulo del Café opgenomen in de lijst werelderfgoederen van Unesco. www.colombia.com/turismo/sitios-turisticos/eje-cafetero/
   
bezienswaardigheid nummer 3 Medellín
De noordwestelijk gelegen stad Medellín, wordt vooral bezocht door cultuursnuivers en festival liefhebbers. Het jaarlijkse feest ‘Feria de las Flores’ in augustus, is een geliefd festival. Vooral de bloemenparade trekt hierbij veel bekijks. En ook het ‘Festival Internacional de Tango’ is een feest om mee te maken. Behalve culturele en historische bezienswaardigheden, heeft de stad Medellíin verrassend veel parken, mooie pleinen en uitstekende restaurants. Een bijzonder detail voor de liefhebbers van de Netflix serie Narcos. Pablo Escobar, de voormalige drugsbaron van Colombia, bouwde vanuit Medellín zijn imperium ‘Medellínkartel’ uit. Tegenwoordig worden er tours georganiseerd waarin je een kijkje in het leven van deze beruchte persoon te zien krijgt.
www.paisaroad.com/tour-pablo-escobar
   
bezienswaardigheid nummer 4 Tayrona National Park
Het allermooiste park van Colombia is het Tayrona National Park. Het park aan de voet van de Sierra Nevada, heeft behalve het groene karakter met jungles en palmbomen en ook nog eens een aantal schitterende stranden en rustige baaien. Met name Cañaveral Beach en Cabo San Juan Beach zijn echt uitzonderlijk mooi. Het water is erg uitnodigend en je kunt er ook nog eens fantastisch snorkelen.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Watervallen van Tequendama
Vlakbij San Antonio del Tequendama kun je genieten van de indrukwekkende natuur van Colombia. Met name in de buurt van de Tequendama watervallen. Het oorverdovende lawaai van het water wat hier zo’n honderddertig meter naar beneden valt, kun je al vanaf enige afstand horen. In de maand december is het daarentegen weer erg stil hier. De waterval valt dan namelijk volledig droog. Wil je meer te weten komen over de watervallen van Tequendama? Dan kun je het Tequendama Falls Museum bezoeken in San Antonio del Tequendama.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Cartagena
De sfeervolle stad Cartagena is erg geliefd bij toeristen. Cartagena ligt in het noordwesten van Colombia, direct aan de Caribische Zee. Als havenstad heeft Cartagena een belangrijke positie. Veel goederen worden via deze plek in- en uitgevoerd. Qua bezienswaardigheden biedt de stad een aantal historische bouwwerken, waaronder het kasteel van San Felipe de Barajas, de kathedraal ‘Le Catadral de Santa María la Vieja’ en het standbeeld ‘India Catalina’ van de dochter van een stamhoofd van een Colombiaanse Indianenstam.
www.cartagenavoorbeginners.nl
   
bezienswaardigheid nummer 7 Los Katios National Park
Het meer dan zeventigduizend hectare tellende Los Katios National Park werd omstreeks 1973 geclassificeerd als nationaal park. Inmiddels is het park onderdeel van Unesco’s werelderfgoederen. Het beschermde natuurgebied Los Katios National Park in Colombia, is voorzien van een rijkelijke flora en fauna. Er leven bijvoorbeeld al meer dan vierhonderdvijftig verschillende vogelsoorten, maar ook krokodillen, jaguars, manatees en schildpadden komen er veelvuldig voor. Tropische regenwouden, open vlaktes, bergen, watervallen en rivieren zorgen voor bijzonder veel afwisselingen in het landschap. 
   
bezienswaardigheid nummer 8 Bogotá
Het dorp wat ergens in de zestiende eeuw werd gesticht door de Muisca indianen, is uitgegroeid tot hoofdstad van Colombia. Bogotá is sinds de jaren ’40 van de vorige eeuw, behoorlijk in grootte toegenomen. Als hoofdstad van Colombia heeft Bogotá een grote politieke rol te vervullen. Maar ook aan het toerisme wordt steeds meer aandacht besteed. Het centrum van de stad wordt vooral gedomineerd door hoge gebouwen die afgewisseld worden met koloniale erfenissen uit het verleden. Denk hierbij aan de ‘Catadral Primada de Colombia’ aan de Plaza de Bolívar, het historische stadsdeel ‘La Candelaria’ en ‘Casa Museo Quinta De Bolívar’ een historische woning van Simon Bolivar. Naast de culturele bezienswaardigheden kun je in Bogotá ook fantastisch winkelen. De stad telt namelijk meer dan tweehonderd winkelcentra met uiteenlopende merken.
www.bogota.gov.co/turismo
   
bezienswaardigheid nummer 9 Villa de Leyva
De kleine stad Villa de Leyva ligt ten noorden van de stad Bogotá. Villa de Leyva wordt vooral bezocht om koloniale gebouwen, restanten uit de Muisca indianencultuur en de sfeer waarin de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Verder is er nog een dinosaurus park, locale kunstgalerijen en een struisvogel boerderij te bezoeken. 
   
bezienswaardigheid nummer 10 Zoutkathedraal van Zipaquirá
In de Colombiaanse stad Zipaquirá, kun je een heel bijzondere kathedraal bezoeken. ‘Catedral de Sal de Zipaquirá’ werd namelijk gebouwd in een zoutmijn. Het huidige uiterlijk van de kathedraal werd omstreeks 1950 verkregen. Inmiddels is de ‘Catedral de Sal de Zipaquirá’ meer een museum dan een religieuze kathedraal. Zo worden er verschillende kunstwerken tentoongesteld, waaronder zoutsculpturen. Met allerlei lichteffecten wordt er een bijzondere mystieke sfeer gecreëerd. De kathedraal ligt in het centrum van de stad Zipaquirá in ‘Parque de la Sal’.
www.catedraldesal.gov.co/en
   
  Meer informatie over Colombia:

lustrumreizen naar Colombia
mooiste dorpjes in Colombia
winterzon informatie Colombia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies