top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Estland

Estland
top 10 bezienswaardigheden:

Estland
Tallinn

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Estland
reisadvies reisadvies Estland

... meer handige websites

 

De wonderschone natuur zorgt dat Estland met kop en schouders boven zijn twee Baltische broertjes uitsteekt. Prachtige oude historische steden als Tallinn worden met het grootste gemak afgewisseld door kleine vissersdorpjes en ruige kliffen. Hoewel het grootste deel van het land onbewoond en ongerept is, is er veel te doen en te beleven. Bij Estland horen ook nog eens een 1500 eilanden. Het merendeel is hiervan niet bewoond. Qua natuurparken doet Estland het goed. De parken worden prima beheerd zodat bijvoorbeeld wasberen er nog volop kunnen genieten van veel vrijheid.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Estland

bezienswaardigheid nummer 1 Tallinn
De harmonie van oud en nieuw valt goed op in deze gezellige hoofdstad. Het oude stadsdeel ‘Vanalinn’ wat op een heuvel ligt heeft veel historische bezienswaardigheden, waaronder de oude orthodoxe Alexander Nevski kathedraal, het Dominicanenklooster en de Toomkirik kerk. Het aantal musea en cultureel erfgoed maken van Tallinn een interessante bestemming. Zo zijn er bijvoorbeeld ondergrondse excursies te maken waarbij je het een en ander te weten komt over de militaire geschiedenis van het land.
www.steden.net/estland/tallinn/
www.tallinnvoorbeginners.nl
   
bezienswaardigheid nummer 2 Tartu
Deze universiteitsstad ligt in het zuiden van Estland. Volgens sommige is dit de ‘echte’ hoofdstad van het land. Intellectueel kan dit wel kloppen. De grootste en oudste universiteit is immers in Tartu te vinden. Veel hooggeleerden van Estland hebben hier op één van de zestien hoger onderwijsinstellingen gestudeerd. Veel universiteiten liggen in het historische deel van de stad. Het Raadhuisplein (Raekoja plats) is een belangrijke ontmoetingsplaats. De meest bijzondere bezienswaardigheden zijn: de St. Janskerk (Janni kirik), Toomemägipark, Aura Keskes (recreatiecentrum, ruïne van de Toomkirik en het stedelijk museum ‘Tartu Linnamuuseum.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Mõniste Vabaõhumuuseum
In dit oudste openluchtmuseum van Estland wordt prima weergegeven hoe men vroeger leefden. Op het terrein zijn een tien gebouwen te vinden die je terug brengen in de tijd. Soms zijn er thema dagen waarbij er verschillende ambachtswerken worden uitgelegd en voorgedaan. Je leert er voorwerpen te maken van klei of het smeden van werktuigen.
www.hot.ee/monistem
   
bezienswaardigheid nummer 4 Verijärv
Bij de hooglanden van Haanja vind je het prachtige mooie meer ‘Verijärv’ wat bloedmeer betekent. Het meer licht tussen de licht glooiende heuvels van dit deel in Estland. Het is bij uitstek de beste plaats om te vissen naar snoek en/of baarzen die er veelvuldig zwemmen. Niet ver van het meer ligt het Vastseliinakasteel wat stamt uit de 14e eeuw.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Soomaa Rahvuspark
Dit nationale park ligt in het zuidwesten van Estland. Het 390 km² tellende park is in 1993 opgericht om het grootste intacte veengebied van Europa te beschermen. De moerassen worden afgewisseld met weilanden en bossen die ruimte bieden aan de zoogdieren zoals reeën, bruine beren, lynxen, wolven, bevers en wilde zwijnen. De oude traditie van het maken van kano’s wordt hier nog volop bedreven. Er zijn in dit park verschillende wandelroutes te volgens.
www.soomaa.com
   
   
 
bezienswaardigheid nummer 6 Eilanden
Naast het vasteland bestaat Estland uit nog een kleine 1500 eilandjes, waarvan de meeste niet bewoond zijn. De paar eilanden waar wel mensen wonen worden vaak door traditionele levenswijze in stand gehouden. Het grootste eiland is Saaremaa. De meest bekende stad is Kuressaare. Vaak wordt dit eiland bezocht om zijn nationaal park Vilsandi rahvuspark. Het eiland Muhu behoort met nog zo’n 500 eilandjes tot de gemeente Saaremaa. Dit eiland is onder andere bekend om zijn kaasfabriek en landgoed Pädeste Mõis wat uit de 16e eeuw stamt. Hiiumaa is het op één na grootste eiland van Estland. In de historische plaats Suuremõisa ligt een goed bewaard landgoed uit 1772. Op het schiereiland Kõpu is een vuurtoren ‘Kõpu Tuletorn’ met rood dak te vinden. Het behoort tot één van de oudste vuurtorens ter wereld die nog in functie zijn. Een wat decadenter eiland is Kassari. Hier zijn vooral vakantiehuizen te vinden van bekende kunstenaars en schrijvers. Door de weelderige afwisseling van bloemen en planten zijn er op dit eiland ook heel veel vogels te spotten.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Altja
Huizen met rieten daken domineren dit deel van Estland. Dit kleine vissersdorpje wat op één van de vier rotsachtige eilanden ligt, ademt vooral rust en geborgenheid uit. Voor wandelaars is dit een buitengewoon heerlijke bestemming. De plaatselijke horeca zorgt voor een goede Estlandse maaltijd en de dorpsschommelstoel voor een prettig rustpuntje in de dag.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Viinistu Kunstimuuseum
In het kleine dorpje Viinistu staat een groots museum. Dit museum biedt namelijk onderdak aan zo’n 400 schilderijen die gemaakt zijn door diverse bekende artiesten uit Estland. Ook is er ruimte voor hedendaagse kunst. Bij het museum is een hotel, restaurant en concertzaal gesitueerd. Een bijzonder weetje is dat dit museum is gesticht door manager van de popgroep Abba.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Valaste Waterval
De hoogste en mooiste waterval van Estland is te vinden in het noordoosten tussen Ontika en Valaste. De waterval is ongeveer 26 meter hoog en wordt met water gevoed door de Valaste rivier, die ook wel bekend staat als ‘de grote gracht’. Vooral in de winter is de waterval uitzonderlijk om te zien. Door de strenge vorst worden er sprookjesachtige sculpturen gevormd. Sinds 1997 is er een platform gecreëerd tegenover de waterval, zodat je vanaf een ideaal punt kunt fotograferen.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Het heilige meer van Otepää
Zwemmers en zonaanbidders strijken in de zomermaanden neer bij het Pühajärv meer vanwege het voor Estlandse begrippen warme zwemwater. Langs het meer, dat ook aangeduid wordt als het Meer van Otepää, vind je een groot zandstrand met een groot strandhuis, spelfaciliteiten, cafés en een pier.
   
  Meer informatie over Estland:

Estland informatie
goedkoop naar Estland
waar overnachten in Estland

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies