top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Nice, Frankrijk

Frankrijk
top 10 bezienswaardigheden:

Frankrijk

Plaatsen in Frankrijk:
Amiens
Annecy
Arras
Avignon
Bordeaux
Cannes
Colmar
Dijon
Disneyland Parijs

Lille
Lyon
Marseille
Metz
Nancy
Nice

Parijs
Straatsburg
Tours
Troyes

Eilanden in Frankrijk:
Corsica

Regio's en departementen in Frankrijk:
Ardèche
Bretagne
Centre
Côte d'Azur
Dordogne
Elzas
Gironde
Indre-et-Loire
Jura
Loir-et-Cher
Lotharingen
Normandië
Provence
Rhône-Alps

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Nice
reisadvies reisadvies Frankrijk

... meer handige websites

 

In Zuid-Frankrijk aan de Côte d’Azur zijn prachtige plaatsen te ontdekken zoals Nice. De stad bestaat uit een oud en een nieuw centrum. In het oude centrum, waar Nice op de heuvel van Parque de la Colline du Château is ontstaan, zijn veel historische bezienswaardigheden te vinden. De meest bijzondere zijn La Cathédrale Sainte-Réparate, Palais Lascaris en Place Garibaldi. Qua architectuur zit je zowel in het oude als in het nieuwe centrum goed. Er zijn prachtige bouwstijlen te ontdekken. De drukte in de zomermaanden is vooral gecentreerd rondom de haven en aan de beroemde Promenade des Anglais. Wie de hitte of de drukte graag ontloopt, moet beslist een bezoek brengen aan het moderne kunst museum MAMAC.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Nice

bezienswaardigheid nummer 1 Port Lympia
Het is moeilijk voor te stellen, maar de nu zo mondaine haven van Nice was eens niet meer dan een drassig en moerassig dal. Gelukkig brachten Karel Emmanuel III en ingenieur Filippo Nicolis omstreeks 1748 daar verandering in. En nu vandaag kunnen wij genieten van alle pracht en praal op en aan boord van de meest luxe jachten die er liggen. De kleurige Venetiaanse panden in de haven maken het helemaal af. Zeker in de zomermaanden is het er zien en gezien worden. De terrassen worden druk bezocht en bezoekers flaneren langs het water.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Promenade des Anglais
Bijna alle bezoekers van de stad Nice lopen over de beroemde promenade des Anglais. Het is er dan ook vrijwel altijd druk. Met name in het weekend wordt de promenade gebruikt door fietsers, skateboarders en wandelaars. Onder de promenade begint het strand. Als je richting de oude stad loopt, kom je vanzelf langs het groene stadspark Jardins Albert I.
www.bijzondereplaatsen.nl/frankrijk/nice/promenade-des-anglais.htm
   
bezienswaardigheid nummer 3 Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain (MAMAC)
Direct naast het Nationale Theater van Nice ligt het complex van MAMAC. Het futuristisch gebouwde complex heeft bijzondere kunst in huis. Het museum biedt een verfrissende blik op de moderne kunst. Als toefje op de taart heb je vanaf het dakterras een verbluffend uitzicht over de stad. Je vindt dit museum aan de Promenade des Arts.
www.mamac-nice.org
   
bezienswaardigheid nummer 4 Parque de la Colline du Château
Op deze heuvel boven de stad en naast de haven is Nice eigenlijk ontstaan. Hoewel de naam anders doet vermoeden, treft men hier geen kasteel aan. Althans niet meer sinds de verwoesting in 1700. Nu is het een heerlijk park met veel groen, een speeltuin voor de kinderen en een zeer indrukwekkende waterval. Na het betreden van deze hoge heuvel is de grootste traktatie het overweldigende uitzicht over de stad.
   
bezienswaardigheid nummer 5 La Cathédrale Sainte-Réparate
In het oude deel staat de kathedraal van Nice. St. Réparata is de beschermheilige van de stad Nice en zijn bisdom. De kathedraal werd omstreeks het begin van de dertiende eeuw gebouwd. De grootste aanpassing heeft echter in het jaar 1649 plaatsgevonden. Toen begon het zijn barokke uiterlijk te krijgen. De binnenkant is rijkelijk doch smaakvol gedecoreerd.
www.cathedrale-nice.com
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Course Saleya
Op deze bruisende plaats is eigenlijk altijd wat te beleven. Course Saleya staat namelijk bekend om zijn kraampjes. Overdag worden er allerlei producten, bloemen, souvenirs en dergelijke verkocht. Maar ‘s avonds is het één groot openlucht restaurant. Allerlei soorten keukens worden vertegenwoordigd en tegen uiteenlopende prijzen aan de man gebracht. Eigenlijk kun je spreken van een voortdurend wisselende markt.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Place Garibaldi
Dit historische plein wat vernoemd is naar Giuseppe Garibaldi ligt op de splitsing tussen het oude en nieuwe centrum van Nice. In het midden van het plein staat een standbeeld van Garibaldi. Hij was een nationalistische strijder die streed voor de eenwording met Italië. Verder vind je aan dit plein een aantal schitterende barokke gekleurde panden.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Ruïnes van Cemenelum
In en om het Archeologisch Museum van Nice is nog veel geschiedenis te vinden. Hier zijn namelijk de resten te zien van de oude Romeinse stad Cemenelum. In het museum zijn veel voorwerpen te bezichtigen die tijdens onderzoek gevonden zijn. Regelmatig worden er wisselende tentoonstellingen georganiseerd die op de één of andere manier een link hebben met archeologie. Je vindt dit museum in de wijk Cimiez.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Place Masséna
Het meest bekende plein van het nieuwe deel van Nice is het Place Masséna. Naast de geblokte ondergrond zijn de beelden op hoge palen een opmerkelijk fenomeen. De beelden liggen over het hele plein verspreid. De Spaanse beeldhouwer Jaume Plensa heeft deze zeven prachtig beelden gecreëerd, die ‘s avonds op bijzondere wijze worden verlicht. Het plein ligt op een zeer gunstige locatie tussen allerlei winkels en restaurants.
www.steden.net/frankrijk/nice/place-massena/
   
bezienswaardigheid nummer 10 Palais Lascaris
In het oude centrum van Nice staat het prachtige en statige Palais Lascaris. Omstreeks de zeventiende eeuw behoorde het paleis toe aan de welgestelde Vintimille-Lascaris familie. Tegenwoordig behoort het toe tot de stad Nice en doet het dienst als muziekinstrumenten museum. Onder de top stukken bevinden zich instrumenten van William Turner, Giovanni Tesler en Sebastien Erard.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Nice. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Nice. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Nice:

5x zien & doen in Nice
Nice fotoreportage
Nice in één dag
Nice voor beginners
waar overnachten in Nice

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies