Nieuw-Zeeland Auckland

Auckland

Auckland is voor de meeste toeristen die een reis naar Nieuw-Zeeland maken de eerste plek die ze bezoeken. Deze grootste stad van het land is de belangrijkste toegangspoort tot Nieuw-Zeeland. Je hoeft je hier niet te vervelen, want er is genoeg te zien en te doen in het bruisende Auckland.

Auckland ligt op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. De stad heeft een speciale band met het water. Het mag zich dan ook één van de leukste havensteden wereldwijd noemen. Bewoners doen veel aan watersporten zoals zeilen. Ook prestigieuze zeilwedstrijden worden in Auckland georganiseerd. De City of Sails is belangrijk voor Nieuw-Zeeland, maar Auckland is niet de hoofdstad. Destijds is de stad vernoemd naar de Britse officier Lord Auckland. Dit gebeurde nadat Kapitein Hobson Auckland in 1840 ontdekte. Het grondgebied werd toen van de oorspronkelijke bewoners, de Maori, overgekocht. Nog altijd wonen er veel Polynesiërs en Maori in het Nieuw-Zeelandse Auckland.

De moderne stad kent veel bezienswaardigheden. Wij hebben de 10 beste bezienswaardigheden van Auckland voor je op een rijtje gezet.

Top 10 bezienswaardigheden van Auckland

1

Sky Tower

De Sky Tower heeft een hoogte van bijna 330 meter. Met maar liefst 51 verdiepingen is de Sky Tower het hoogste vrijstaande gebouw van het zuidelijk halfrond. Op de bovenste verdieping vind je een restaurant die je naast lekkere gerechten ook getrakteerd op een 360 graden uitzicht over de stad. De eetgelegenheid draait namelijk rond. Als je dit liever overslaat, dan kun je ook met de lift naar boven waar je een uitkijkplaats vindt. Je kunt Auckland zo van bovenaf bewonderen. Je kunt – als je daar het lef voor hebt – bungeejumpen vanaf de Sky Tower.

2

Parnell

Een vrije middag in Auckland besteed je het liefste in de wijk Parnell. Dit is namelijk de oudste wijk van Auckland en stamt uit het haar 1841. Dat is het jaar waarin er voor het eerst Europese voet werd gezet op Nieuw-Zeelandse bodem. Parnell laat zich het best beschrijven als hip en charmant. Je kunt er lekker eten in één van de vele restaurantjes. Maar ook exclusieve winkels en boetieks vind je hier in overvloed. In de buurt van de wijk Parnell kun je ook een bezoek brengen aan de Rose Gardens of de Trinity Cathedral. Zo kun je 3 leuke bezienswaardigheden combineren.

3

One Tree Hill

Een bijzondere bezienswaardigheid van Auckland vind je net buiten het centrum. One Tree Hill is, zoals de naam al doet vermoeden, een heuvel met slechts 1 boom. Van origine is One Tree Hill een vulkaan die niet meer actief is. Bovenop de heuvel is een obelisk gebouwd die je al van veraf kunt zien. Je kunt One Tree Hill in Auckland het beste bereiken met de auto of de taxi. Vanaf de obelisk kun je genieten van mooie vergezichten over het centrum van Auckland.

4

Auckland War Memorial Museum

Auckland kent veel musea, waar het War Memorial Museum er één van is. Dit bijzondere museum is tegelijkertijd een oorlogsmonument. Het gebouw is destijds gebouwd om de militairen te kunnen eren die in de Eerste en Tweede Wereldoorlog gesneuveld zijn. Je kunt het Auckland War Memorial Museum zowel van buiten als van binnen bezichtigen.

Je vindt er indrukwekkende collecties van vondsten uit de natuur, maar ook aan opmerkelijke voorwerpen van de Maori’s. In het Auckland War Memorial Museum kom je ook alles te weten over de geologische en algemene geschiedenis van Nieuw-Zeeland. Ook kun je ruimtes bezoeken met interessante wetenswaardigheden over de militaire geschiedenis van het land.

5

Viaduct Harbour

Viaduct Harbour is een indrukwekkende en prachtige haven in de buurt van de Wynyard Crossing Bridge. Je kunt hier de mooiste jachten bewonderen, maar ook genieten van een lekkere lunch of diner aan het water. De haven heeft namelijk behoorlijk wat leuke restaurants en gezellige cafés. Viaduct Harbour ligt dicht bij het centrum van Auckland. Je kunt hier heerlijk even uitrusten terwijl je je voeten in het water laat bungelen. Zeker tijdens de avonduren is Viaduct Harbour een bruisende plaats. Je gaat hier naar toe om te kijken, maar natuurlijk ook om gezien te worden terwijl je langs de boten flaneert.

6

Auckland Art Gallery

In de Auckland Art Gallery vind je een immens grote collectie van meer dan 15.000 kunstwerken. Hier kun je diverse vormen van erfgoed bewonderen, evenals kunstwerken die je alles vertellen over de cultuur en de geschiedenis van het land. De collecties bestaan uit zowel moderne als oude kunst en is veelal gemaakt door kunstenaars uit Nieuw-Zeeland.

In de Auckland Art Gallery vind je verder kunst dat afkomstig is van de oorspronkelijke bewoners van het Auckland, de Maori. Een bezoek aan de Art Gallery, of ook wel Toi o Tamaki genoemd, is daarom volgens ons zeker de moeite waard.

7

Rangitoto Island

Net voor de kust van Auckland vind je Rangitoto Island. Vanaf het land ben je in ongeveer 30 minuten varen op het vulkanische eiland. Het eiland leent zich perfect voor een sportieve wandeling. De natuur op Rangitoto Island is ongerept en wild. Als je sportief genoeg bent, dan kun je de 250 meter hoge oude vulkaan beklimmen. Er zijn voldoende weggetjes die je naar de top leiden. Tijdens je klim naar boven kun je zelfs door grotten wandelen in de Lava Caves. Bovenop de vulkaan kijk je uit op de diverse eilanden van de Hauraki Gulf. Hou er wel rekening mee dat er op het eiland geen voorzieningen aanwezig zijn. Je moet dus zelf voor eten en drinken zorgen tijdens een bezoek aan Rangitoto Island.

8

Devonport

Als je in Auckland bent, dan is een bezoek aan Devonport zeker de moeite waard. Devonport ligt aan de overkant van het water en is per boot of ferry te bereiken. Het pittoreske dorp is een buitenwijk van Auckland. Als je het leuk vindt om lekker rond te struinen en kleine boetiekjes te bezoeken, dan mag je deze bezienswaardigheid zeker niet overslaan. Vanaf Devonport heb je ook een mooi zicht op Auckland. Je kunt er genieten van de mooie stranden en de luxe wijken met een historische uitstraling. De meeste huizen en gebouwen hebben hier een Victoriaanse architectuur.

9

Auckland Domain

Het Auckland Domain vind je vlakbij het Auckland Museum in het centrum van de stad. Dit is een omvangrijk park welke ook gelijk de oudste van de stad is. Je komt hier tot rust door het maken van een heerlijke wandeling, maar je kunt er ook diverse kunstzinnige uitingen bekijken in de vorm van street-art en muurschilderingen. Als je een liefhebber bent van tropische plantensoorten, dan kun je in het Auckland Domain ook de Domain Wintergardens bezoeken. Deze grote kassen staan vol met bijzondere planten en bloemen.

10

K Road

K Road is de afkorting van Karangahape Road. Het betreft een fameuze straat in een stadsdeel van chique Auckland. Aan deze straat vind je naast diverse uitgaansgelegenheden ook bars, restaurants en een red-light district. K Road ligt in het zuidelijke gedeelte van het centrum.

Karangahape Road staat ook wel bekend om haar geschiedenis. Dit was vroeger het leefgebied van de Maori’s en de Polynesiërs. Nu is het een bruisende straat die bol staat van het leven. Er wonen veel bekende sterren en artiesten. Een prima buurt dus om je een middag te vermaken op het terras of te genieten van een perfecte maaltijd.

Betaalbaar overnachten in Auckland

Zoek je een hotel, appartement of B&B in Auckland? Dan heb je de keuze uit tal van accommodaties. Dankzij boekingssites zoals booking.com kun je gemakkelijk zoeken naar hotels in Auckland.

Wil je kijken of andere aanbieders goedkoper zijn dan booking.com? Dan kun je Trivago gebruiken. Dit is een zoekmachine en prijsvergelijkingssite voor accommodatiedeals van veel verschillende online boekingssites. Hier kun je zoeken naar de laagste prijzen voor hotelkamers, appartementen, vakantiehuizen en B&B’s in Auckland.

Meer informatie over Auckland