Verenigde Staten Californië Los Angeles

Los Angeles

Los Angeles in Californië: stad van dromen, Stad der Engelen. De op één na grootste stad van de Verenigde Staten heeft verschillende bijnamen. De meest gebruikte naam is de afkorting L.A., waarmee het grootste deel van de wereldbevolking zonder na te denken weet om welke stad het gaat. Dat dankt Los Angeles vooral aan de aanwezigheid van de entertainmentindustrie. Hollywood staat natuurlijk bekend als dé plek waar de internationale films vandaan komen. De vele sterren wonen in Los Angeles en dan met name in de exorbitant dure wijk Beverly Hills.

Wie Los Angeles bezoekt zal op een manieren verrast zijn. Hoewel de totale metropool inmiddels zo’n dertien miljoen inwoners telt, is er eigenlijk geen sprake van een grote stad met voorsteden, maar eigenlijk van een samensmelting van steden die samen het grotere L.A. vormen. Downtown L.A. is feitelijk niet meer dan het zakelijke en financiële hart van de stad. Wie Los Angeles bezoekt zal zich er op voor moeten bereiden dat de bezienswaardigheden redelijk verspreid liggen.

Neem de toeristenbus

De bezienswaardigheden van Los Angeles liggen ver verspreid over de stad en het openbaar vervoer is niet optimaal.  Je zult nogal wat kilometers moeten maken om alles te bekijken. Een huurauto is daarom bijna onmisbaar als je L.A. bezoekt, maar nog handiger is het om Los Angeles met een hop-on-hop-off bus te ontdekken. Je hoeft je dan niet druk te maken over het verkeer en parkeren. Deze toeristenbussen werken volgens het hop-on-hop-off systeem: ze rijden routes langs de belangrijkste toeristische attracties. Als passagier kun je tijdens de geldigheid van je ticket onbeperkt in- en uitstappen.

Top 10 bezienswaardigheden van Los Angeles

1

Hollywood

Je mag Hollywood als het kloppend hart van de metropool Los Angeles beschouwen. Hier gebeurt het! Hollywood staat vooral bekend om zijn filmindustrie. Het bekendste en drukst bezochte stuk van Hollywood is de Sunset Strip. Deze straat van ongeveer anderhalve mijl bestaat vooral uit boetieks, restaurants en vele billboards.

Het symbool van Hollywood ligt in de Hollywood Hills en dat zijn natuurlijk de grote letters HOLLYWOOD. Als laatste mag je de Hollywood walk of Fame niet vergeten. De sterren van vele beroemdheden liggen in het trottoir langs Hollywood Boulevard en Vine Street.

2

Beverly Hills

Beverly Hills staat vooral bekend door zijn vele beroemde inwoners. Er staan veel enorm luxe huizen en andere panden. Beverly Hills is daarom ook veel terug te vinden in verschillende films als decor.  De meest bekende Amerikaanse postcode-zone, waar ook een televisieserie naar vernoemd werd, komt uit Beverly Hills: 90210.

In Beverly Hills zijn er verschillende luxe restaurants met wereldklasse keukens. Het winkelhart van Beverly Hills concentreert zich rondom Rodeo Drive. Rodeo Drive is een stuk winkelgebied met wat meer luxe designer winkels en exclusieve boetieks. Namen als Louis Vuitton, Prada, Chanel zijn hier orde van de dag. Het is een lust voor het (mode)oog om te zien hoe de etalages hier tentoongesteld worden. Natuurlijk heb je hier de kans om beroemdheden te spotten.

3

Venice Beach

Los Angeles ligt aan de westkust van de Verenigde Staten en is daardoor gezegend met meerdere heerlijke stranden. Met zijn bruisende boulevard is Venice Beach één van de populairste standen van heel Californië. Op en om het strand zijn vele sporten te beoefenen. Voor surfers is dit een prima plek om hun kunsten te showen. Doordat er door de jaren heen vele artistieke en creatieve mensen getrokken werden naar Venice Beach, zijn er genoeg galeries te bezoeken en kunsten te bewonderen. Velen beschouwen Venice Beach als meest relaxte plek van Los Angeles.

4

Santa Monica

De coolste buurt van Los Angeles ligt aan de Stille Oceaan en is een speeltuin aan zee met voor elk wat wils. Winkel, eet en bekijk straatartiesten op de Third Street Promenade. Bekijk de Santa Monica Pier en verder vanaf het glinsterende reuzenrad van Pacific Park. Santa Monica ademt een chique bohémien style uit. Ten zuiden van Mainstreet vind je voornamelijk boetieks en restaurants. Het heerlijke strand van Santa Monica is dankzij het aangename klimaat van L.A. vrijwel het hele jaar door een heerlijke plek om te vertoeven.

5

Bezoek de filmstudio's

Los Angeles is dé stad waar Amerikaanse films en televisieprogramma’s gemaakt worden. Een groot deel van wat er wereldwijd op televisie, bij streamingdiensten en in bioscopen te zien is komt uit Los Angeles.

Ben jij een van die mensen die spreekt in filmcitaten? Dan is Warner Bros Studio Tour jou echt op het lijf geschreven! Ontdek de bakermat van de westerse filmindustrie, van Casablanca tot Harry Potter. De Warner Bros Studios is het Mekka voor popcultuurkenners! Sta midden in iconische filmscènes en neem een kijkje achter de schermen van een van de oudste en drukste, werkende studio’s van Los Angeles.

6

Getty Center

Oliemagnaat Jean Paul Getty kwam op het idee om zijn privécollectie van kunst tentoon te stellen in een eigen museum. Dit gebeurde en in 1953 werd het J. Paul Getty museum geopend. Later werd het Getty Center ontworpen door Richard Meier (hij ontwierp ook het stadhuis in Den Haag). Het Getty Center is een imposant gebouw met een nog indrukwekkendere tuin. Het hele complex is een lust voor het oog. En dan is er nog de indrukwekkende collectie binnen te bewonderen. Onder de bezienswaardigheden van het Getty Center bevinden zich kunstwerken uit de klassieke oudheid, een prachtige beeldentuin en een replica van Villa dei Papiri in Herculaneum.

7

Pretparken

De stad Orlando staat bekend als dé pretparkhoofdstad van de wereld, maar ook in Los Angeles kunnen liefhebbers van pretparken hun hart ophalen. Met grote themaparken zoals Universal Studios, Six Flags en Disneyland kun je je dagenlang vermaken. Bij ons minder bekend – maar absoluut de moeite waard – is Knott’s Berry Farm. Dit is een heerlijk pretpark dat voor alle leeftijden geschikt is. Tussen Los Angeles en San Diego ligt het Legoland California Resort. Dit pretpark is prima te doen vanuit Los Angeles.

8

Los Angeles County Museum of Art

Het Los Angeles County Museum of Art (LACMA) is het grootste kunstmuseum in het westen van de Verenigde Staten. De collecties van het LACMA omvatten de geografische wereld en vrijwel de gehele kunstgeschiedenis. Tot de sterke punten van het museum behoren de Aziatische kunst, deels ondergebracht in het door Bruce Goff ontworpen Paviljoen voor Japanse Kunst; Latijns-Amerikaanse kunst, variërend van precolumbiaanse meesterwerken tot werken van toonaangevende moderne en hedendaagse kunstenaars als Diego Rivera, Frida Kahlo en Jose Clemente Orozco; en islamitische kunst, waarvan het LACMA een van de belangrijkste collecties ter wereld bezit.

9

Walt Disney Concert Hall

Er zijn weinig redenen om Downtown L.A. te bezoeken. De Walt Disney Concert Hall vormt zou er eentje kunnen zijn. Als je van moderne architectuur houdt en misschien wel specifiek een fan bent van de Amerikaans architect Frank Gehry (die ook het bekende Guggenheim museum in Bilbao ontworpen heeft), dan moet je een kijkje gaan nemen bij de Walt Disney Concert Hall. Dit gebouw is een fraai staaltje van het deconstructivisme. Dit is een moderne bouwstijl die lijkt op een verwarrende collectie willekeurig bij elkaar geplaatste vlakken en verwrongen lijnen, die samen de indruk wekken dat de constructie ieder moment in elkaar kan zakken.

10

Mulholland Drive

In 2001 regisseerde David Lynch de film Mulholland Drive. Deze cultfilm begint op Mulholland Drive, waar een ongeluk van de hoofdrolspeelster het begin van het verhaal vormt. Uit nieuwsgierigheid hebben wij (de schrijvers van deze site) Mulholland Drive bezocht omdat het er op de kaart van Los Angeles wel interessant uitzag. De kronkelige weg door de heuvels van Los Angeles was zeker de moeite waard. De reden dat wij Mulholland Drive in deze top 10 plaatsen, heeft het te danken aan de prachtige uitzichten die je hebt over San Fernando Valley en op het Los Angeles basin.

Betaalbaar overnachten in Los Angeles

Zoek je een hotel, appartement of hostel in Los Angeles? Dan heb je de keuze uit tal van accommodaties. Dankzij boekingssites zoals booking.com kun je gemakkelijk zoeken naar hotels in Los Angeles.

Wil je kijken of andere aanbieders goedkoper zijn dan booking.com? Dan kun je Trivago gebruiken. Dit is een zoekmachine en prijsvergelijkingssite voor accommodatiedeals van veel verschillende online boekingssites. Hier kun je zoeken naar de laagste prijzen voor hotelkamers, appartementen, vakantiehuizen en hostels in Los Angeles.

Meer informatie over Los Angeles