Australië Adelaide

Adelaide

Adelaide is een levendige stad in het zuiden van Australië. In deze bij het grote publiek wat minder bekende Australische stad zijn heel wat bezienswaardigheden te bezichtigen. Zo is de stad bekend om een aantal bijzonderheden, waaronder de verschillende kerken, zijn mooie groene parken, de kerst optocht, zijn fantastische wijngebieden en de brede boulevards. Ook vindt hier elk jaar het Festival of Arts plaats waarvoor men van heinde en verre naar Adelaide komt. Kunst in de breedste zin van het woord staat hierbij centraal. Juist in de maanden als het bij ons koud en fris is, is de temperatuur in Adelaide heerlijk te noemen. Gebieden als Chinatown, North Terrace en King William Road hebben zelfs de verwende toerist genoeg te bieden.

De meeste mensen bezoeken Adelaide als onderdeel van een rondreis door Australië. Met onze top 10 bezienswaardigheden kun je ervoor zorgen dat je geen van de hoogtepunten van Adelaide hoeft te missen tijdens je vakantie.

Top 10 bezienswaardigheden van Adelaide

1

King William Street

De brede King William Street is de breedste hoofdstraat van alle Australische hoofdsteden. Deze halsslagader van de stad Adelaide gaat dwars door het centrum en een aantal parken heen. Links en rechts liggen bezienswaardigheden zoals het Elder Park, Adelaides Festival Centre, de St. Peter’s kathedraal en het regeringshuis. Er liggen tevens heel veel mode en andere luxe winkels aan deze straat. Niet voor niets wordt het de langste catwalk van Adelaide genoemd.

2

Glenelg

Net even buiten de stad Adelaide ligt de buitenwijk Glenelg met zijn mooie strand. Door zijn strand, watersportmogelijkheden en goede restaurants trekt de plaats jaarlijks duizenden bezoekers. Aan Jetty Road bij het strand ligt een wandel steiger met een lengte van ongeveer 215 meter lang. Voor vertier moet je eens kijken in The Beachhouse. Hier zijn attracties te vinden zoals een klimkasteel, een minigolf baan, glijbanen en een carrousel. In de buurt van Jetty Road zijn wat winkels en uitgaansgelegenheden te vinden.

3

Adelaide Oval

Adelaide Oval is al lang een van de meest herkenbare en prestigieuze locaties van Australië en biedt onderdak aan cricket, voetbal, concerten, feesten en grote evenementen op het hoogste niveau. De prominente locatie als het middelpunt van het vernieuwde rivieroevergebied van Adelaide CBD maakt Adelaide Oval tot een uitstekende bestemming. De Oval staat wereldwijd bekend als een prachtig en historisch sportcomplex en trekt duizenden bezoekers uit Zuid-Australië, de deelstaat en het buitenland. Naast sportliefhebbers heeft de Oval een enorme aantrekkingskracht op bezoekers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, cultuur, eten en wijns.

Bezoekers kunnen het bekroonde RoofClimb avontuur beleven en de skyline van de stad vanaf het dak bewonderen, de geschiedenis achter het icoon ontdekken tijdens de Oval tour of de beroemde Bradman Collection verkennen. De Adelaide Oval is de thuisbasis van de privécollectie van Sir Donald Bradman.

4

South Australian Museum

Het South Australian Museum is een natuurhistorisch museum en onderzoeksinstituut in Adelaide. Het museum is opgericht in 1856 en eigendom van de regering van Zuid-Australië. Het is gevestigd in een gebouwencomplex op North Terrace in het culturele district van de Adelaide Parklands.

Het South Australian Museum zet zich in om het natuurlijke en culturele erfgoed van Australië toegankelijk, aantrekkelijk en leuk te maken. Het is een plek waar gezinnen samen kunnen leren en groeien. Vandaag de dag is het museum een van de meest bezochte musea in Australië en bezit het collecties van nationale en internationale betekenis. Het is toonaangevend op het gebied van de betrokkenheid van afgelegen en regionale gemeenschappen, het Australische Aboriginalerfgoed en wetenschappelijk onderzoek.

5

Adelaide Central Market

Met meer dan 70zeventig handelaren onder één dak is de Adelaide Central Market een van de grootste overdekte versmarkten op het zuidelijk halfrond, die het hele jaar door bruist van leven en kleur. De markt biedt een enorm scala aan verse levensmiddelen, waaronder fruit en groenten, vlees en gevogelte, zeevruchten, kazen, bakkerijproducten, kleine levensmiddelen en gezondheidsproducten. Je vindt hier ook enkele van de populairste cafés en eetgelegenheden van Adelaide. Een ideale bestemming voor lekkerbekken, dus.

Met bijna tien miljoen bezoekers per jaar is de Adelaide Central Market Adelaide’s belangrijkste bestemming voor multiculturele gerechten en verse producten.

6

Adelaide Botanic Garden

De Adelaide Botanic Garden is al jarenlang een van de topbezienswaardigheden van Adelaide. In de omgeving van Adelaide Park Lands is deze fantastische botanische tuin te bezoeken. Op het landgoed staat het Palm huis met daarin een opmerkelijke verzameling bloemen. Verder is er een rozentuin in het park en een Bicentennial Conservatorium wat zeer opmerkelijk is vormgegeven. Tot slot zijn er in de Adelaide Botanic Garden wat historische gebouwen en een prachtige glassculptuur te vinden.

7

Victoria Square

In het hartje van het centrum van de stad Adelaide ligt dit fraaie Victoria Square. Dit plein is een van de vijf belangrijke pleinen in Adelaide. Het plein staat ook bekend als Tarntanyangga. Opvallende elementen zijn het standbeeld van de voormalige koningin Victoria en het fontein Three Rivers. Dit fontein werd ontworpen door de Australische beeldhouwer John Dowie.

Zeker tijdens de kerstperiode is dit plein van groot belang. Ieder jaar staat hier namelijk een bijna vijfentwintig meter hoge kerstboom op deze Victoria Square. De naast gelegen King William Street is een druk bezochte straat die dwars door het centrum loopt.

8

Art Gallery of South Australia

Kunstliefhebbers kunnen op verschillende plekken in Adelaide hun hart ophalen. Adelaide heeft openbare kunst op straat, enkele leuke kunstgaleries en een paar musea waar kunst te bewonderen valt. De Art Gallery of South Australia herbergt een van de grootste kunstcollecties van Australië. Deze uitzonderlijke collectie van meer dan 38.000 kunstwerken omvat Australische, Europese, Noord-Amerikaanse en Aziatische werken.

De collectie omspant de periode van het oude Rome tot heden en omvat schilderijen, beeldhouwwerken, prenten, tekeningen, foto’s, textiel, keramiek, glas, metaal- en juwelenwerk en meubilair. De kunstwerken worden zowel per cultuur als per medium tentoongesteld, zodat de bezoekers een historisch en cultureel kader krijgen om ze te bekijken.

9

National Wine Centre

Als je altijd al alles hebt willen weten omtrent het maken van wijn, dan is dit je kans. Hier in Adelaide is het National Wine Centre van Australië te vinden. Tijdens een rondleiding leer je alles over de technieken, het verbouwen van druiven, het vergelijken en natuurlijk het proeven van wijn. Naast het museum zijn vele rijen met wijnstokken te vinden.

10

St Peter’s Cathedral

De St Peter’s Cathedral is het belangrijkste geloofsgebouw van Adelaide. Met zijn enorme torens en afmeting is deze Anglicaanse kathedraal een goed herkenningspunt van de stad Adelaide. Op een hoek van de belangrijke King William Street staat deze imposante kerk op een kleine vierduizend vierkante meter. Zowel aan de buitenzijde als de binnenkant is er veel oog voor detail geweest. Na het werven van fondsen is de St Peter’s kathedraal omstreeks 1870 gebouwd, om vervolgens rond 1877 zijn deuren te kunnen openen. De torens en de kapel zijn later toegevoegd.

Betaalbaar overnachten in Adelaide

Zoek je een hotel, appartement of B&B in Adelaide? Dan heb je de keuze uit tal van accommodaties. Dankzij boekingssites zoals booking.com kun je gemakkelijk zoeken naar hotels in Adelaide .

Wil je kijken of andere aanbieders goedkoper zijn dan booking.com? Dan kun je Trivago gebruiken. Dit is een zoekmachine en prijsvergelijkingssite voor accommodatiedeals van veel verschillende online boekingssites. Hier kun je zoeken naar de laagste prijzen voor hotelkamers, appartementen, vakantiehuizen en B&B’s in Adelaide.

Meer informatie over Adelaide