top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Tallinn, Estland

Estland
top 10 bezienswaardigheden:

Estland
Tallinn

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Tallinn
reisadvies reisadvies Estland

... meer handige websites

 

Tallinn is de hoofdstad van Estland. Het leukste van deze stad is om te zien hoe oud en nieuw prima samen gaan. In het oude deel zijn veel historische bezienswaardigheden te vinden, die hun oorsprong hoofdzakelijk vinden in de middeleeuwen. Tallinn heeft toen als Hanzestad gouden tijden meegemaakt. De afgelopen twee eeuwen hebben de Russen veel invloed gehad op het uiterlijk van de stad. De typisch Russische architectuur zoals die van de Alexander Nevski Kathedraal trekt van veel mensen de aandacht. De ligging op de Domberg zorgt dat deze kathedraal een letterlijk hoogtepunt vormt binnen de oude stad. In het nieuwere deel van de stad staan juist hippe en moderne gebouwen waarvan sommige van spiegelend glas. Door de harmonie van tradities en het hedendaagse leven is Tallinn een bijzondere bestemming voor jong en oud.

Als je alle bezienswaardigheden van Tallinn wilt bezoeken dan is de hop on, hop off toeristenbus van Tallinn een ideale manier om dat te doen. Op de route mag je tijdens de geldigheid van je kaartje (één dag) onbeperkt in- en uitstappen bij de busstations die bij Mere Pst, Russalka Monument, City Harbour, D Terminal, Radisson Sas Hotel & Swissotel, Toompea, City Harbour, ABC Terminals, City Harbour en de Cruise Ship Terminal te vinden zijn.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Tallinn

bezienswaardigheid nummer 1 Vanalinn (oude stad)
Op een heuvel aan de kust is het oude deel van de stad te vinden, die middels een muur is gescheiden van de rest van de stad. Het gebied behoort tot de best bewaarde middeleeuwse steden uit het noorden van Europa. De oude gebouwen zijn door de jaren heen gelukkig goed bewaard gebleven. De St. Olav’s kerk met zijn 124 meter hoge toren staat nog altijd symbool voor de stad. In de bovenstad ‘Toompea’ met zijn Toompea kasteel is de stad Tallinn ontstaan. Vanaf hier kun je een mooie wandeling beginnen via de fabelachtige straten Pikk jalg en Lühike jalg, waarna je eindigt op het mooie Raekoja Plats (Raadhuisplein).
www.bijzondereplaatsen.nl/estland/vanalinn.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2 Alexander Nevski Kathedraal
Deze orthodoxe kathedraal staat in het oude deel van de stad. De invloeden van de Russische bouwstijl zijn duidelijk terug te vinden in gebouw. Het werd dan ook gebouwd tussen 1894 en 1900 toen Estland onderdeel was van het Russische rijk. Het interieur is rijkelijk gevuld met iconen en mozaïeken.
www.steden.net/estland/tallinn/alexander-nevski-kathedraal/
   
bezienswaardigheid nummer 3 Kadriorg loss
In dit uitermate prachtige paleis is het museum voor schone kunsten ondergebracht. Het gebouw wat in 1718 werd gebouwd voor tsaar Peter de Grote, heeft bijzonder fraaie details. Het heeft dan ook een barokke uitstraling wat zelfs voor die tijd uitmuntend was. In de omgeving van dit paleis zijn meerdere bezienswaardigheden zoals het Mikkel Museum en het Presidentieel paleis compleet met wachters.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Eesti Vabaõhumuuseum
Dit openluchtmuseum van Tallinn ligt ten westen van de stad aan zee. Hier krijg je een goed idee over hoe men vroeger leefden op het platte land. Het gebied heeft zo’n zestig huizen die er door het hele land te vinden zijn. Verder zijn er een traditionele kerk, molens, school en boerderijen te vinden.
www.evm.ee
   
bezienswaardigheid nummer 5 Kloosters
De twee bekende kloosters van Tallinn zijn de Dominicanenklooster en het Pirita Klooster.
Rond 1246 werd het Dominicanenklooster door Dominicaanse monniken opgericht. Met het volgend van een rondleiding loop je door gangen die middels fakkels zijn verlicht. De gids, die geheel in die tijd verkleed is, verteld je over de geschiedenis en neemt je als het ware mee op reis door de middeleeuwen. Het Pirita klooster is niet meer dan een ruïne. Het werd gebouwd in 1417 om er nonnen te laten wonen die zich konden bezig houden met spirituele zaken. In 1577 werd het tijdens de Lijflandse Oorlog verwoest. Tegenwoordig wordt de locatie gebruikt voor het geven van concerten.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Bastionikäikudesse
Tijdens een toer in de ondergrondse tunnels van dit stukje cultureel erfgoed word goed zichtbaar hoe militaire troepen hier hebben geleefd. De tunnels zijn meestal 1,5 meter breed en bestaan voornamelijk uit kalksteen. De toer eindigt in de ‘Kiek in de Kök’. Deze 36 meter hoge toren geeft je een fraai uitzicht over de oude stad.
www.linnamuuseum.ee/kok/
   
bezienswaardigheid nummer 7 Toomkirik
Deze door de Denen opgerichte kerk staat in op de Toompea heuvel in het oude deel. Het werd in de 13e eeuw gebouwd en is daarmee de oudste kerk in Tallinn. Bij de ingang van de kerk ligt het graf van een opmerkelijke inwoner van de stad, Otto Johann Thuve. Hij werd de “playboy” van Tallinn genoemd. Een legende verteld dat met iedere stap op de steen van zijn graf zijn zondes worden vergeven. De officiële naam van deze lutherse kerk is: Tallinn Neitsi Maarja Piiskoplik Toomkirik, wat betekent ‘kathedraal van de Heilige Maagd Maria.
www.toomkirik.ee
   
bezienswaardigheid nummer 8 Raekoja Plats
Er is altijd veel gezelligheid te vinden aan dit stadhuisplein van Tallinn. Het plein bevindt zich in het hart van de oude stad. Voor veel lokale mensen geldt dit plein als ontmoetingsplaats. Het meest belangrijke gebouw is natuurlijk het Raadhuis (Raekoda). De 64 meter hoge toren biedt je een adembenemend uitzicht over de stad. Achter het raadhuis ligt de 15e eeuwse gevangenis ‘Raevangla”’. Tegenwoordig is dit het fotomuseum. In de zomer is het plein zeer levendig met zijn vele terrassen en in de winter vind je er de kerstmarkt.
www.steden.net/estland/tallinn/raekoja-plats/
   
bezienswaardigheid nummer 9 Katariina Käik
De smalle straten van dit oude stadsdeel leggen een verbinding tussen de grotere straten Vene en Müürivahe. Voor vele is dit het mooiste stukje van de stad. Sommige muren zijn “aangekleed” met grafstenen die afkomstig zijn van de begraafplaats van de Toomkirik. Veel kunstenaar hebben een studio of atelier in één van deze pittoreske straten van Tallinn. Iets verderop kom je uit op een breimarkt, waar de wat oudere dames hun wollen kunstwerkjes verkopen.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Toompea Loss
Naast de Alexander Nevski Kathedraal ligt het oude fort van de Baltische havenstad. Voor eeuwen hebben hier de grote leiders gewoond en geregeerd. Tegenwoordig is dat niet heel anders. Nu is het parlement van Estland er namelijk gevestigd. Elke dag met het opkomen van de zon hijst men de vlag op de 45 meter hoge Pikk Hermann toren en wordt het volkslied gespeeld.
www.steden.net/estland/tallinn/toompea/
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Tallinn. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Tallinn. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Tallinn:

Tallinn voor beginners
Tallinn informatie
goedkoop naar Tallinn
wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies